2019.07.08 09:49 (prieš 7 m.)
Sveikos, taupuolės.
Bandau ir aš biškiuką pataupyt. Galiu prisipažint, kad esu visiškai finansiškai neraštinga ir labai išlaidi. Kažkada buvau čia prisiskaičiusi gerų idėjų, bet kelis mėnesius bandžiau vėl ir vėl iš naujo sekti išlaidas, taupyt, bet visiškai perdegiau. Matyt, perspaudžiau, nes iš visiško pinigų taškymosi pereit prie labai didelio skaičiavimo ir spaudimo buvo per daug drastiška.
Šiuo metu atradau sau priimtiną sistemą, šiek tiek nuosaikesnę, kad didelio šoko nebūtų. Kiek vėliau, kai apsiprasiu, įvesiu ir griežtesnių dalykėlių.
Taigi. Atskyriau savo ir vyro pinigus. T.y. kiekvienas mokesčius pasidalinam per pusę, o jau kiekvienam kas liko, atskirai ir leidžiam/taupom, kas kiek nori. Nes mano vyras biškiuką susipykęs su realybe ir savo finansinėm galimybėm. Tarkim, paprastai žmonės, sugalvoję kažką brangesnio namams nusipirkti, taupo, skaičiuoja. Pas mus to nebūdavo. Kas mėnesį galėdavo pirkt namams ir buičiai visus, kurie tik į galvą šaudavo, be galo brangius dalykus. Tas mane baisiai siutindavo, nes tie atseit labai baisiai reikalingi dalykai kas mėnesį atsiranda vis nauji, ir taip - pasaka be galo, jo idėjom nebūdavo galo. Atsidėt taupymui išeidavo labai mažai.
Taigi. Jo alga gerokai mažesnė, todėl jis jau negali daug išlaidauti. Aš iš savo algos toms namų idėjoms kas mėnesį skiriu 300€. Kai sugalvoja, kad kažko reikia, duodu arba ne
Maistui esu paskyrusi iš savo algos 400€. T.y.šaldytuvui ir pan. Tai gaunas maždaug po 100€ savaitei. Kitoms išlaidoms (vaikui, rūbams, higienai ir t.t.) - taip pat po 100€ savaitei, t.y.400€ mėnesiui. Tam naudoju vokelių sistemą. Tai va, "būtiniems" dalykams (įskatant mokesčius) iš savo algos padedu apie 1500€. Daugoka, bet, kaip minėjau, nenoriu vėl perdegt. Kai išmoksiu taupyt ir skaičiuot geriau, susiveršiu diržus
Nu, o atsidėt taupymui kas mėnesį (iš savęs) gaunas apie 1200€. Ir čia svarbiausias dalykas, kad neištaškyčiau jų - kas mėnesį po algos išvežu pasidėt juos pas savo tėvus, nes jau šimtą kartų pasimokiau, kad jei turiu prie savęs, tai ir taškau. Dar nesugalvojau, kur juos padėt taip, kad dar ir užaugtų kažkas.
Kur dedat sukauptus pinigėlius, kad iš jų didesnės naudos gaut?