Aviete99 parašė:
Gal kas operavotes pas Drungila?
Apie Zaks pabai nekokius atsilispus perskaičiau tai nesinori eiti.
Mano patirtis pas N. Zaks buvo lb gera...
Dažnai hemorojų bandoma gydyti namų sąlygomis, laukiama, kol liga pasitrauks pati, tačiau, deja, kuo ilgiau delsiama, tuo sudėtingesnio gydymo reikia. Skaityti
visą straipsnįAviete99 parašė:
Mano patirtis pas N. Zaks buvo lb gera...
Aviete99 parašė:
Gilinkitės ne į pavardes, o į operacijų metodus, nes tai daug svarbiau nei internetiniai gydytojų reitingai.
Nuo hemorojaus tipo ir operacijos metodo priklausys pooperacinių skausmų stiprumas ir gijimo laikotarpis bei komplikacijų rizikos ir net jų rūšys.
tiesiog_zmogelis parašė:
Gilinkitės ne į pavardes, o į operacijų metodus, nes tai daug svarbiau nei internetiniai gydytojų reitingai.
Na manau gydytojai geriau parenka gydymo metodus. Aš juk nezinau kokio gydymo reikia butent man...
Aviete99 parašė:
Na manau gydytojai geriau parenka gydymo metodus. Aš juk nezinau kokio gydymo reikia butent man...
Deja, bet realybė tokia, kad gydytojai neparenka operacijos metodų, nes beveik kiekvienoje ligoninėje yra tik vienokios, konkrečios rūšies hemorojaus operavimo įranga (ir metodika) ir tokiu būdu jie operuoja, kokia metodika yra toje ligoninėje kurioje jie dirba. Bet tai nebūtinai gali būti geriausiu metodu Jūsų individualiam atvejui, o kitokio būdo jie nepasiūlys nes toje, konkrečioje ligoninėje galimas tik vienas operacijos variantas. Todėl ir sakau, kad pirmiau pasitikslinkite, ten kur planuojate operuotis, kokiu metodu jie operuoja. O ir tarkime frazė "lazerinė operacija" iš tikro labai nekonkretus apibrėžimas, nes hemorojui lazerinių operacijų yra net keletas rūšių, vienu atveju naudojamas lazerinis skalpelis, kitu atveju lazeriu tik kraujagyslė išdeginama pro padaromą mažą skylutę, trečiu atveju neskaitant lazerio dar ir siuvimas atliekamas patempiant gleivine iš po kurios buvo susiformavę vidiniai mazgai, ketvirtu atveju dar ir suleidžia specialaus preparato už sfinkterių, kuris išlieka ten kelias savaites. Ir dar keli būdai vien tų lazerinių operacijų. O neskaitant jų egzistuoja dar bent mažiausiai penki, kiti metodai su "mandrais" pavadinimais, už kurių kartais slepiasi labai skausmingas, primityvus atsiprašant išmėsinėjimas, kaip senais laikais.
Ir kaip minėjau, būtent operacijos metodas nulems kaip po to jausitės ir kaip stipriai ir kiek laiko skaudės. Tad tiesiog neapsigaukite rinkdamiesi vien pagal pavardes, bet net nepasidomėdami koks tai operacijos metodas būtų. Nes kokią įstaigą išsirinksite, tokiu vieninteliu ten taikomu metodu ir būsite operuojama.
Santaros ligoninėje lazerinė įranga modernesnė, jie taiko vadinamą koaugliacijos metodą, bet jeigu hemorojus pažengęs, tai operuoja kombinuotu būdu arba pilnai chirurgiškai, kas reiškia stiprius skausmus ir ilgą gijimą. (Mano atveju sakė, kad būtų operavę chururgiškai, tiesiog pjovę, o lazeriu tik prideginę). Antakalnyje taip pat iš pirmo žvilgsnio rodos tie patys pavadinimai, ber iš tikro lazerinė operacija atliekama kitokiu metodu ir vėlgi labiau užleistoje hemorojaus stadijoje gali būti netaikoma.
Jeigu Jums išorinis hemorojus, tai tiktų bet kuri lazerinė operacija, bet jeigu mazgai vidiniai, esantys tiesiojoje žarnoje, tai priėjau išvados, kad ne visais atvejais netgi lazerinė operacija yra gerai, nors ir teoriškai mažiau skausminga, bet praktiškai nevisuomet tai tiesa (ką nusako ir čia esantys žmonių pasakojimai, kad po lazerinių operacijų komplikacijų tekę ir pakartotinai operuotis chirurgiškai kai kuriems žmonėms).
O šiaip, šiai dienai jau galvoju, kad hemoroidoktomija vis tik labai rimta operacija, kitaip nei įsivaizduoja tie, kurie dar neturėjo su tuo reikalų, tad galbūt derėtų svarstyti net tokius variantus, kaip vykimą su siuntimu į Panevėžį, kur šiuo metu yra moderniausia ir kol kas vienintelė Lietuvoje lazerinė įranga būtent hemorojaus operacijoms, apie kurią pernai ir šiemtet buvo rodomi ne vienas reportažas per įvairių TV kanalų žinias.
Nenoriu nieko klaidinti nei ką, tiesiog kadangi pats antkentėjau vieną iš keblesnių šios srities operacijų ir kamuojuos su komplikacijomis dabar, tai gan daug pasidomėjau apie visą tai ir kiek apsišviečiau (ką vis tik derėjo padaryti iki operacijos, o ne dabar).
Sveiki, gal kam nors operavo fistulę? Man surado nedidelę išorinę fistulę, buvo toks darinukas, jis pratrūko ir iki šiol eina pūliai iš fistulės. sako reikia būtinai operuoti, paskyrė operaciją. Galvoju, ar gyjimas po tokios operacijos panašus kaip tuo atveju kai šalina hemorojų?
Aviete99 parašė:
Aš buvau išsigandus neigiamų atsiliepimų apie N.Zaks (bet mačiau ir nemažai teigiamų), bet kai netikėtai atsilaisvino vieta pas ją santariškėse nuėjau (nors ir drebėdama) ir likau labai patenkinta jos bendravimu ir apžiūra. Šiaip esu jautruolė, labai jautriai reaguoju į viską, bet nepastebėjau visiškai nieko blogo nei bendravime, nei tame kaip darė apžiūrą, atvirkščiai, viskas maksimaliai korektiška, profesionalu, dalykiška. Viską maloniai ir aiškiai paaiškino, atsakė į klausimus, apžiūros metu stengėsi viską daryti maksimaliai švelniai, kad nesukeltų skausmo.
Onute_Vilnius parašė:
Sveiki, gal kam nors operavo fistulę? Man surado nedidelę išorinę fistulę, buvo toks darinukas, jis pratrūko ir iki šiol eina pūliai iš fistulės. sako reikia būtina…
Gijimas lengvesnis nei po hemorojaus operacijų, nes hemorojaus mazguose kraujagyslės šalinamos, o fistulėje jokių kraujagyslių nėra, tai tokia atsiradusi saauga kuri randėja iš vienos pusės. Tad kitaip tariant, tai odos sutvarkymas ir ne tokie gylūs chirurginiai įsikišimai kaip hemorojaus atveju. Neoperuojant fistulės, ji vis labiau randėja dėl ko trumpiau tariant (ilga tema) su laiku gali atsirasti turinio nelaikymas, nes trikdoma sfinkterių veika, kadangi jie negali susispausti tiek kiek turėtų, nors pacientai pirmus metus dažniausiai to nejaučia ir net neįtaria, kad gadinasi jų sfinkteriai.
3 testuotojų vertinimai
16 testuotojų vertinimai
20 testuotojų vertinimai