Sitra parašė:
Uoga, o kas dėl aliuminio indų?
jie yra labai kenksmingi, iš juose laikomo maisto galima apsinuodyti.
Sitra parašė:
jie yra labai kenksmingi, iš juose laikomo maisto galima apsinuodyti.
Sitra parašė:
Aliuminis yra pripažintas neurotoksinas. Daug aliuminio naudojama buityje (indai, įrankiai, kepimo folijos), jo yra vandenyje, aplinkoje ir pan. (Tiesa iš su maistu gaunamo aliuminio į kraują patenka berods 0.1 proc.) Žmogaus organizmas, jei inkstai sveiki, tam tikrą aliuminio kiekį be problemų pašalina.
Dėl vakcinose esančio aliuminio kiekio saugumo jokie testai nebuvo atlikti (atseit žmogaus organizmas geba susidoroti su aliuminiu, todėl jis saugus). Tačiau buvo atlikti kiti testai: saugų aliuminio kiekį tyrė skrandžio rūgštingumą mažinančių vaistų gamintojai tirdami tuos, kurių sutrikusi inkstų funkciją; taip pat buvo tirti išgyvenę neišnešioti kūdikiai, lyginant aliuminio kiekį gautą intraveninias skysčiais tų, kurie turėjo matomų neurologinių pažeidimų ir tų, kurie neturėjo. Nustatytas 4-5 mikrogramai vienam kūno kilogramui į kraują per parą "saugus" kiekis, kuris neturėtų sukelti neurologinių pažeidimų, šis kiekis žymimas ant visų intraveninių preparatų su prierašu "atsargiai - neviršyti". Vakcinom kažkodėl tai negalioja. Na jos neleidžiamos į kraują, tačiau iš raumenų pasišalina per kraują, tik neaišku per kiek laiko patenka į kraują.
Dėl aliuminio vakcinose sukeltų neurologinių pažeidimų galite pasidomėti "Gulf War Syndrome". Amerikiečių kareiviams 1991 metais vykstant į karą per 8 dienas buvo suleista daugybė skiepų/ pakartotinų skiepų, vienas iš vakcinų - juodligės - turėjo didoką aliuminio druskų kiekį.
Sitra parašė:
Tikriausiai jau kartosiuosi, nes greičiausiai jau buvo ši nuoroda: www.homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/turinys/skiepai/Kaip_skiepai_veikia. Ne mokslinis traipsnis, pamąstymai, bet gal bus kiek aiškiau dėl Mia001 minėtų T1 ir T2 imuninių sistemų.
Slepetukas parašė:
www.radiostezija.lt/straipsniai/087-Indai.php
Va va, tas vienintelis straipsnis, kuris apie tai ir kalba
Turiu įtarimą, kad kažkas supainiojo aliuminį su švinu
Man asmeniškai apie aliuminio indų ar aliuminio folijos draudimą girdėti neteko, bandžiau googlinti - neradau. Visoje Italijoje tokių kavinukų pilna, galma įsigyti ir Lietuvoje:
www.indai.lt/Namams/Virtuves-reikmenys/Kavinukai/Espreso-kavai-kavinukas-aliuminis-6-puodeliams.html
Na kažkaip nesusidarė įspūdis, kad italai kasdien gerdami tokį espresso būtų itin ligoti
Ar kas foliją maistui panaudojęs būtų stipriai apisinuodijęs.
Kiek aš esu radusi, pavojingos yra aliuminio dulkės (aktualu angliakasiams). Yra hipotezė, kad jos gali prisidėti prie Alzheimerio. Bet kadangi alzheimeriu sirgo mano draugo bobutė, kuri nei buvo skiepyta, nei angliakasė, kaip ir autizmo atveju galima hipotezių iškelti labai daug.
Apie aliuminiu DRUSKAS nelabai ką galiu paskaityti - per mažai domėjausi. Nežinau, kokios dozės yra saugios ir ar saugios apskritai egzistuoja. Šiu oatveju esu linkusi pasitikėti žmonėmis, kurie kankino
laboratorines žiurkes. Žinau, kad jų deda į mass market dezodorantus. Jų gamintojai sako, kad tie kiekiai niekaip gali pakeisti, eko prekių gamintojai teigia atvirkščiai.
Bet tikrai dėl to nepanikuoju - visos medžiagos didelėmis dozėmis yra pavojingos, o su mažomis, mano nuomone, daugiau mažiau sveikas organizmas susitvarko.
Kiek daugiau apie aliuminį iš biofizikės: lzinios.lt/lzinios/Mokslas-ir-svietimas/Kai-aliuminis-tampa-gresme.
Ačiū mergaitės už daug informacijos apie aliuminį.
Man studijuojant VDU psichologiją, nebepamenu per kurią specialybinę paskaitą (neurologiją ar psichiatriją ar kt.) dėstytoja aiškino apie aliuminio ir Alzhaimerio ligos sąsajas ir primygtinai rekomendavo atsikratyti visų namuose esančių aliuminių indų.
Tad pasidarė įdomu ką žinote. Ačiū.
Jei as buciau pradejusi anksciau dometis skiepais, t.y. dar kol laukiausi, nebutu ir mano pirmas vaikas skiepytas. Gal butume isvenge ir pasaliniu poveikiu.. O dar kai su musu seimoje galimomis paveldeti baisiomis ligomis, tai is vis rizika didziule skiepyti. Visa laime, kad bent viena is siu ligu dar nepasireiske, ir labai tikiuos kad nebepasireiks.. kitos ar pavyks isvengti dar nezinia, nes polinkis jau matyti pas abu su odos problemom, labai noreciau kad pavyktu isvengti ir neprasidetu musu kancios..
Nesakau kad sios ligos aplenks ir neskiepyta mano vaika. Polinki gali buti paveldeje abu. Ir pasireiksti bet kada sios ligos gali. Bet bent jau busiu rami kad ne savo valia jas issaukiau, skiepu pagalba. O jei skiepyciau toliau ir pasireikstu po kokio skiepo viena is tu ligu, tai visa gyvenima tik save kaltint tektu.
Pikta ant gydytoju kad neapsviecia tevu ir aiskina kokios vakcinos geros ir ne vieno blogo zodzio. Pikta ir tiek. Nei paveldimos ligos jiems rupi, nei imunine sistema, nei kiti faktoriai, svarbu suskiepyt visus 100 proc. O pasekmes jiems neidomu.
Sitra parašė:
Ačiū mergaitės už daug informacijos apie aliuminį.
Tad pasidarė įdomu ką žinote. Ačiū. :4u:………
Štai pakankamai išsami suvestinė apie aliuminio toksiškumą:
toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/search/r?dbs+hsdb:@term+@rn+7429-90-5
Jei reiktų trumpai apibendrinti, tai neurotoksiškas metalas, bet tam, kad jis padarytų žalos reikia papildomų sąlygų: kvėpuoti aliuminio dulkėmis ar dūmais (ir kuo ilgiau), turėti inkstų veiklos sutrikimą, "derinti" aliuminį su rūgštimi (rūgštiniai lietūs, rūgštus maistas aliuminio induose ir pan.).
Kalbant apie alzheimerį rašo, kad yra prielaida, kad sergančių šia liga barjeras, apsaugantis nuo aliuminio patekimą į smegenis veikia netobulai, ir dėl to aliuminis kaupiasi smegenyse. Beje, kažkuriame tyrime radau, kad be aliuminio, rado ir nebūdingai aukštų geležies sankaupų (formuluotės man per sudėtingos, tad nekomentuosiu).
Apie indus rašo, kad nors įprastomis sąlygomis aliuminio iš indų į maistą patenka minimalūs kiekiai, kurie nelaikomi toksiškais. Aliuminio koncentracija padidėja, labiausiai jei juose termiškai apdorojamas rūgštus maistas. Palyginimui, skaičiai , o padidėjimai tokie:
0,0001 g rabarbarų porcija, gaminta nerūdijančio plieno inde
0,0250 g rabarbarų porcija, gaminta aliuminio inde
0,2000-0,3000 g geriant rūgštingumą mažinančius vaistus (dozė/ kiekis nenurodyta)
30 g - mirtina dozė
/OTHER TOXICITY INFORMATION/ Use of aluminum saucepans, aluminum-lined cooking utensils and containers may increase the content of aluminum in food. This is particularly true when acidic foodstuffs are stored in aluminum utensils. Rhubarb cooked in an aluminum saucepan contained 25 mg per normal portion compared to 0.1 mg aluminum per portion in rhubarb cooked in a stainless steel saucepan. Normally, the addition of aluminum to the diet from cooking utensils is minimal and has been assumed to have no toxicological significance. Taking antacids which contain aluminum increases daily intake by 0.2-3 g, ie, approximately 100 times the normal intake from food-stuffs. Daily doses of several grams of aluminum are not unusual in individuals using antacids.
Žodžiu, pagrindo panikai dėl šių indų ar aliuminio folijos naudojimo tikrai nematau.
Uoga parašė:
Štai pakankamai išsami suvestinė apie aliuminio toksiškumą:
toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/search/r?dbs+hsdb:@term+@rn+7429-90-5
…
O kaip gerimai aliuminio skardinese? Gi agliarugste yra rugstis
12 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai
25 testuotojų vertinimai