Usne123 parašė:
O kur jūs darot spermograma? Labai išsami. Mano vyras Kaune kai dare tai mažiau buvo informacijos.
Motina ir Vaikas klinikoje visalaika darem, pilna spermograma 60e
Spermos tyrimai – tai vyro sėklinio skysčio tyrimai, įvertinantys vyro vaisingumo lygį ir vyro lytinių bei reprodukcinių organų sistemos funkcijas. Skaityti
visą straipsnįUsne123 parašė:
O kur jūs darot spermograma? Labai išsami. Mano vyras Kaune kai dare tai mažiau buvo informacijos.
Motina ir Vaikas klinikoje visalaika darem, pilna spermograma 60e
SauleDanguje parašė:
Tai va, kas iš to kiekio, jei tinkamų sumažėjo arba visai neliko. O tiek papildų vartoja...
Bet minejo kad ir tie B sako buna apvaisina, tai gal nera taip blogai?
net nebezinau, mesti vitaminus tada, ar keisti, ar dar bandyti tuos pacius ?
Frezija parašė:
Bet minejo kad ir tie B sako buna apvaisina, tai gal nera taip blogai?net nebezinau, mesti vitaminus tada, ar keisti, ar dar bandyti tuos pacius ?
Man atrodo jų tiesiog per daug. Mano vyro pan. tendencija, pagavom kai ros buvo 0,13 tai iškart supratau, kad gerai, bet dar kiek ir jau būtų per daug, embriologė ir taip sakė. Tada sg ir tokie bajeriukai būna. Po sg, ros ir hba tyrimo 2 sav nieko negėrė, tada paskirus papildus, dabar vėl grįžo prie motility boost, bet 1 ryte, 1 vakare ir FertilMan plus 1 ryte, 1 vakare. Jų norma 4 tabletės, ne 2 kaip Fertilaid. Kai tą gėrė tai ir 2 buvo. Dabar dar reikia žiūrėt, kad ir tiek nebūtų per daug. Mano vyras dar papildomai gėrė q10, tai tas irgi nuimtas dabar.
Omega 3 dubliuojasi su d, omega 3 greitai užkelia d, bet negeriant greičiau ir krenta. Suprantu, kad dėl skirtingų dalykų, bet, mano nuomone dubliuojasi. Kas ta kita maža bonkutė neįžiūriu, jei q10 tai ir pagalvočiau dar.
Tendencija ta pati kiekis padidėjo, nors ir geras buvo, bet grįžo į laikus kaip pirmų sg, tinkamos formos išliko, pas maniškį 8proc kaip ir prieš metus, tai kadangi kiekio daugiau, o formų procentas liko, tai ir manau, kad gerai (seniau yra buvę ir 14 ir 18). Greitis pas maniškį mažėja su metais, per metus po 8proc nukrenta a judrumo. Prieš metus a buvo 7proc. Dabar 1 proc. , nu tai mažiau pakrito
Sako, greitis ir pakyla lėčiausiai. Bet jei krenta, tai manyčiau per daug antioksidantų, vitaminų. Manau jūsų vyrui reikia ir kitų tyrimų, kad pažiūrėti, ar ne per daug jau čia visko. Mažėja ir nuo streso ir nuo amžiaus. Maniškio po 40mečio sg jau sparčiai pradėjo prastėti ir iš normospermijos astenospermija, greičio mažai. Natūralūs procesai. Kitiems vyrams ta riba 30-35. Natūralus procesas, ne jaunyn
Nesvarbu, kad atrodo gerai, yra geros formos, energingi ir tt, kad tiek metų neduotum.
Chloe8 parašė:
Man atrodo jų tiesiog per daug. Mano vyro pan. tendencija, pagavom kai ros buvo 0,13 tai iškart supratau, kad gerai, bet dar kiek ir jau būtų per daug, embriologė i…
Kažkas su dabartiniu mūsų gyvenimu yra tikrai negerai... Kai gimė mano vyras, jo tėčiui buvo 50 METŲ. Anyta pasakoja, kad NET 3 mėnesius planavo ir labai stresavo, kai 2 ciklai tušti buvo. Sako, gali tik įsivaizduoti, kaip man sunku 6 metus bandant pastoti.
SauleDanguje parašė:
Kažkas su dabartiniu mūsų gyvenimu yra tikrai negerai... Kai gimė mano vyras, jo tėčiui buvo 50 METŲ. Anyta pasakoja, kad NET 3 mėnesius planavo ir labai stresavo, …
Tai manau mūsų tėvų kartoje bendrai paėmus tikrai visiems lengviau ir greičiau pastoti buvo. Mane tėvai susiplanavo iš antro ciklo, vyras netyčiukas. O va mūsų kartoje tai tikrai tai tas tai anas, visus galus apžiūri. Aš ir nesitikėjau, kad bus bėdų bandant pastoti, tai taip natūralu ir paprasta atrodė. Poros, kurios negali susilaukti vaikų buvo tikrai retenybė. Dabar tikrai tokių daugiau, nevaisingumas tik pradeda nusimesti tabu etiketę. Galiu tik įsivaizduoti kas bus mūsų vaikų kartoje.
Chloe8 parašė:
Man atrodo jų tiesiog per daug. Mano vyro pan. tendencija, pagavom kai ros buvo 0,13 tai iškart supratau, kad gerai, bet dar kiek ir jau būtų per daug, embriologė i…
Reikia mazinti tuomet, jo ta maza bonkute q10 ubiquinol- geria 100mg. O to ros tyrimo nesame dare. Ar ji verta atlikti? Padarys dar sake is tos pacios spermos - spermos paseli. Na siuo metu 30 metu. O del vit D, dabar pas ji neblogas gan, gal tuomet ir sito nebegerti, pasilikti tik omega 3. O ka sakot uztenka tuose motility boost, fertil aid to q10, papildomai nevartoti?
Frezija parašė:
Reikia mazinti tuomet, jo ta maza bonkute q10 ubiquinol- geria 100mg. O to ros tyrimo nesame dare. Ar ji verta atlikti? Padarys dar sake is tos pacios spermos - sp…
Manau, kad verta. Tada matysit, mažint ar didint. Dabar tai būrimas iš kavos tirščių. Pagal tendenciją atrodo, kad per daug, bet geriausia visad matyti prieš akis skaičius ir daryti išvadas iš to.
Su tuo q10 tai lazda dviem galais, greičiui reikia q10, bet aš manau, kad čia kaip pridėtinsi tai tikrai stiprus antioksidantas. Su 0,13 q10 nuėmiau pasitarus su embriologe. Kas iš to, paskui spermograma jau tik prastėja, ne gerėja. Per didelis antioksidantų kiekis yra lygiai taip pat žalinga kaip ir per mažas. O kaip pas jus yra, tai manau reikia tirti.
Aš tai išvis su mūsų nepastojimo stažu supratau aiškiai, kad gera spermograma dar neiko nereiškia. Būtina žiūrėti ros, hba arba defragmentacijų tyrimus. Ir tik iš to pačio mėginio visų tyrimų daryti išvadas. Kitaip tai viskas "bandymų būdu"- gerės spermograma ar prastės. Gal ir gerai, tik laiko daug užima. O ir spermograma gali blizgėt, maniškio blizgėjo normospermija, visi rankom plojo. O paaiškėjo, kad tokia bėda, kad ir donoro spermą gali tekt imt.
Chloe8 parašė:
Manau, kad verta. Tada matysit, mažint ar didint. Dabar tai būrimas iš kavos tirščių. Pagal tendenciją atrodo, kad per daug, bet geriausia visad matyti prieš akis s…
Gaila neturiu pirmosios spermogramos, darytos jau daugiau nei pries metus, joje buvo 0,9 mln viename ml. tada po 3 men profertil pakilo kur tas lapas nr1. tai mums suteike vilties, bet cia ji taip sokineja kiekviena kart. Gal tuomet tikrai visko per daug. Aciu uz jusu komentarus
daug ko nezinome, kelias ilgas laukia dar musu
Frezija parašė:
Gaila neturiu pirmosios spermogramos, darytos jau daugiau nei pries metus, joje buvo 0,9 mln viename ml. tada po 3 men profertil pakilo kur tas lapas nr1. tai mums …
Mes spermą šaldėme prieš IVF ir paskui vyras pakartotinai jau pridavė IVF metu. Skirtumas tarp tyrimų - 2 savaitės. O rezultatai koncentracijos ir judrumo net labai skirtingi.
Šaldymui 
IVF

Labai gaila, kad nepateikiamos pilnos spermogramos, bet akivaizdu, kad būna prastesnių ir geresnių "dienų" ir ne vien papildai lemia pagerėjimą.
Abu su vyru esame skeptikai papildų klausimu, bet po nesėkmingo ivf kabinamės šiaudo ir papildus saujomis rijame.
10 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai