2024.11.14 10:21 (prieš 4 sav.)
melinakeee parašė:
Sveikos ar yra kas dar is vaikučiu patys nesedi, sedi trumpam tik pasodinus .?
Man kinezė sakė, kad svarbu jog paeiliui viską darytų, nesvarbu kada, nes tos ribos plačios. Verstųsi, šliaužtų, ropotų, sėdėtų, stovėtų, eitų (tikslaus eiliškumo nepamenu) nes tai susiję ir su smegenų vystymųsi. Sėdėti ir atsisėsti ne tas pats, kaip ir stovėti bei atsistoti.
Sėdėti turi iki 9 mėn pagal dabartines normas.
Mano sūnus jau mėnesį prišliaužęs ar priropojęs (mažiau mėgsta ropoti) į viską remiasi ir stojasi, bando eiti. Tai dar per anksti, sakė geriau dar mėnesiuką paropot. Sėdėt nenori, visad klaupiasi ir kuičia brolio žaislų dėžes. Kinezė sakė tokiu atveju taisyt kojų padėti, kad sėdėtų.
Žinoma, dar nėra stiprus tai ir nukrenta, pusiausvyra dar nėra tobula 🙈😃
Bet šiuo metu geriausias užsiėmimas atsistot prie palangės ir prie jos žaist, žvalgytis pro langą (mūsų langai dideli, palangės žemos, man žemiau kelių).
Kinezė patarė bent nuo vidurio kambario paleist kad bent ropotų iki palangės, bet jis renkasi artimiausią vietą - stalą, sofą ar pan, tada įsikimba ir stojasi.
Sėdi tikrai netvirtai, užsižiūri į brolį žaidžiantį ar nusuka galvą besižvalgydamas ir nuvirsta kartais. Tai čia labai individualu.
Draugų dukra 9 mėn puikiai sėdėjo, bet nei ropot, nei šliaužt noro nerodė.