2017.10.29 12:03 (prieš 8 m.)
Yumi parašė:
Labiausiai domina ar tikrai neskleidzia nagu zaidziant, ir ar tikrai mazai seriasi. ? viena skelbima maciau is veislyno kaip ir kaciukai. Si rudeni vada buvo, bet m…
Čia yra tas vienintelis man žinomas lietuvių veislynas ragdollcat.lt/ Galit pabandyt susisiekt ir paklaust kokie planai, nes paskutiniai kačiukai kiek mačiau daugiau kaip prieš metus buvo...Dėl charakterio tai tikrai jos yra geros, švelnios, norinčios pabendrauti, bet ir jautrios šiek tiek. Jeigu namie ten bus balaganas nuo vaikų klykimų, tai tikrai susiras ramesnę vietelę. Šios katės nemėgsta būt vienos, tad jei jau planuosit kokias trumpas keliones, tai reiktų arba draugo į kompaniją, arba būtinai kažkur pas giminaičius ar daugus palikt, kurie skirtų ne 10 min. dėmesio per dieną. Ragdolui būtų sunku visą dieną būti vienam ir laukti kol grįšit iš darbo.
Kailis šilkinės tekstūros, reguliariai pašukuojant bus visada gražus, jei jau užleisit, tai teks ir koltūnus iškarpyti. Šeriasi jos kaip ir kitos katės, bet tiesiog kailis lengvai susisuka į kamuoliuką, tad nebūna sunku namus ar drabužius valytis. Gražiausiai ragdolai atrodo kai užsiaugina savo karališką apykaklę, bet dažnas jos ir neturi...
Yra dviejų tipo ragdolai, naujo ir seno tipo, tai čia bent jau lietuvių veislyne senas tipas. Naujo tipo ragdolai būna labiau ''saldesni'', apvalesni, tokius mėgsta ir veisia skandinavai, dar paieškojus prancūzai, ispanai, vidurio Europoje paplitęs senas tipas... Aš žinau keletą gerų veislynų skandinavijoje, pati svajoju iš jų gauti kačiuką, bet man reikėtų veisimui, tai sunkus ir ilgas kelias gauti tokį, kokį noriu gauti. Namams sąlygos būna lengvesnės. Tad ir jums siūlyčiau nepabijoti kontaktuoti su užsienio veislynais, jei tik turėsit galimybę nuskristi ar nuvažiuoti pasiimti - tai gausit gražų ir puikų šios veislės atstovą.