Sejlia parašė:
toks klausimas, jeigu ant vyro perrašėm vpa antru metu bet toliau aš likau su vaiku, ar vyras gali imti neapmokamas atostogas bet kada pranešus į darbovietę? ar tol…
Gali.
Sejlia parašė:
toks klausimas, jeigu ant vyro perrašėm vpa antru metu bet toliau aš likau su vaiku, ar vyras gali imti neapmokamas atostogas bet kada pranešus į darbovietę? ar tol…
Gali.
Sejlia parašė:
aš kai perrašiau ant tėčio antrus metus, ligonių kasos paaiškino kad lieku neapdrausta nuo to laiko kai pradės tėčiui išmokas mokėti, todėl turėjau rašyti prašymą :…
Nereikia jokiu prasymu rasyti, drausta mama visus VPA metus, nes dirbanti, nesvarbu ar pati gauna ismoka, ar perleista vyrui.
Jolanta-K@J mama parašė:
Nereikia jokiu prasymu rasyti, drausta mama visus VPA metus, nes dirbanti, nesvarbu ar pati gauna ismoka, ar perleista vyrui.
man ligonių kasose sakė kad reikia rašyti prašymą jeigu lieku su vaikučių ir ant vyro perraaau antrus metus
bet aš tai padariau ir dabar ramu
o tėčiui priklauso ta prasme kada nori gali imti neapmokamas atostogas? nes antri metai ant jo užrašyti?
Sejlia parašė:
man ligonių kasose sakė kad reikia rašyti prašymą jeigu lieku su vaikučių ir ant vyro perraaau antrus metusbet aš tai padariau ir dabar ramu
![]()
Matyt nepasaket, kad esat dirbanti, tik kad VPA atostogose.
Na kaip susitars su darbdaviu.
Sejlia parašė:
aš kai perrašiau ant tėčio antrus metus, ligonių kasos paaiškino kad lieku neapdrausta nuo to laiko kai pradės tėčiui išmokas mokėti, todėl turėjau rašyti prašymą :…
Aš domėjausi, sakė nereikia, nes perrašoma tik išmoka, juk jus toliau liekat vpa. Gal ne taip suprato jie
Sejlia parašė:
o jeigu gimdai gruodį ir dar 5men lieka vaiko priežiūros, nors 2metai ant tėčio perrašyti reikia ir priežiūra perrašyti vyrui gimus antram vaikui?
Ne. 🙂
Jolanta-K@J mama parašė:
Ne. 🙂
bet tėčiui tada kaip ir priklauso pirmojo vaiko priežiūra kiek suprantu? jeigu blogai aš čia ką parašiau pataisykite
Sejlia parašė:
bet tėčiui tada kaip ir priklauso pirmojo vaiko priežiūra kiek suprantu? jeigu blogai aš čia ką parašiau pataisykite![]()
Tetis uzraso pirmo vaiko VPA iki 2 metu (cia ismoka), o jus ant saves pildot NGA, kai pagimdysit ir ateis laiks VPA antram vaikui. Kai antram sueis metukai galesit vel ant tecio perrasyt, jei nebus jokiu pakeitimu.
Su abiem vaikais jus bunate namie
, perrasot tik ismoka
1000ir1naktis parašė:
Tetis uzraso pirmo vaiko VPA iki 2 metu (cia ismoka), o jus ant saves pildot NGA, kai pagimdysit ir ateis laiks VPA antram vaikui. Kai antram sueis metukai galesit …
kai skambinausi dėl vyro teisių (perrasius antrus metus) tai sakė darboviete privalo išleisti vyrą bet kada būti su vaiku iki kol vaikui sueis 2metai ir netgi gali 3metus būti su vaiku tik. negaus išmokos
darbovietei turi tik pranešti 2sav prieš apie tai ir gali tiek dirbti tiek nedirbti visam. tam laikotarpyje
mane grynai domino tas variantas, kai busiu antro vaiko vpa ar tėtis galės pranešti į darbovietę, kad nedirbs ir padėti man su abiem. kūdikiais,nes jam kaip. ir priklausys pirmojo vpa o man antrojo, tai pasirodo galės bet kada iki kol sueis 2-3 metai pagal įstatymus
4 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai
22 testuotojų vertinimai