Eglelita parašė:
Ačiū, Jums ☺️ Tai sodroj rasyt data nuo 06.01- 03.17 ( tuomet vaikui 2m.bus) imtinai?
Iki 2-ju metu tiesiog zymekit.
Eglelita parašė:
Ačiū, Jums ☺️ Tai sodroj rasyt data nuo 06.01- 03.17 ( tuomet vaikui 2m.bus) imtinai?
Iki 2-ju metu tiesiog zymekit.
Eglelita parašė:
Sveikos ;)
Matyt kartosiuos,bet klausimas gal bus aktualus ir pametinukus auginancioms mamos.…
man ir šis klausimas aktualus, nes nesuprantu darbo inspekcija sako, kad pagal įstatymus vyrui perrasius 2vaiko metus jis galės tiek dirbti, tiek betkada išeiti vaiko žiūrėti, iki kol vaikui sueis 3metai, tik turės informuoti darbdavį 2sav prieš, gali 3sav nedirbti, savaite dirbti ir panašiai, tačiau nesupratau ar reikia rašyti prašymą ir perleisti pačias atostogas (gimus antram vaikui) ar užtenka tiesiog perrašyti išmoką ant tėčio ir gimus antram vaikui tiesiog betkada jis galės tuo pasinaudoti?
Eglelita parašė:
Man dar iskilo klausimas....o vyras gales iseit tevystes atostogu, gimus antram vaikui jei perrasysiu antrus vpa ismokos jam?
Taip.
Tik begaus uz ra laika pirmo vaiko vaiko prieziuros ismoka.
Jolanta-K@J mama parašė:
Taip.
Tik begaus uz ra laika pirmo vaiko vaiko prieziuros ismoka.
Na va ;(
Eglelita parašė:
Man dar iskilo klausimas....o vyras gales iseit tevystes atostogu, gimus antram vaikui jei perrasysiu antrus vpa ismokos jam?
Perrašius antrus metus vaiko priežiūros išmoką ir tuo pačiu metu išėjus tėvystės atostogų kažkuriuo metu, mokama būtų tiek, kiek yra didesnė išmoka - šiuo atveju - tėvystės ( kadangi ji yra didesnė). Išmokama ne daugiau nei 77.58 proc kompensuojamojo darbo užmokesčio. Labai gaila, kai tokie klausimai užduodami formuose, o ne Sodros konsultantams, nes informacija nėra teisinga.
jei nėra laiko ar galimybių apsilankyti Sodros padalinyje, galima tiesiog paskambinti arba prisijungus prie Sodros paskyros susirašinėti realiu laiku su konsultantu per chat'ą 😉
Mamytėėėėė parašė:
Sveikos, ar gali tėvas išeiti VPA iškart kai gimsta vaikas, t.y. 2 metus? Ar tik antrais metais gali?
Gali eiti nuo jusu NGA pabaigos (jeigu gavot motinystes ismoka), bet jums i darba reikes gristi, jeigu esat dirbanti.
Jums galios nauja tvarka jau.
Jolanta-K@J mama parašė:
Gali eiti nuo jusu NGA pabaigos (jeigu gavot motinystes ismoka), bet jums i darba reikes gristi, jeigu esat dirbanti.
Ačiū😊
2 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
14 testuotojų vertinimai