Sveikos, mamos,
Neskiepijau ir aš mūsų sūnučio. Bet ar čia tie masiniai gasdinimai, ar šiaip mano skeptikės ir „šimtąkart pagalvok“ prigimtis, vis nerimstu, nors literatūros iš abiejų barikadų pusių prisiskaičius viso, kas prieinama bibliotekose ir ne tik... Tai trumpai klausimas būtų toks - ar yra kokie nors skiepai, dėl kurių ir jums „skauda“ galvą?
Sakykim, man kiek neramu dėl stabligės, nes gyvename kaime, esame atsikėlę į seną sodybą, kurią tvarkom, bet čia šiukšlių laidota prilaidota dešimtmečiams valymo - vis traukiam ir traukiam iš žemės tai metalą, tai stiklą, tai dar balažin ką... Skiepų oponentai teigia, kad stipraus imuniteto stabligė neima, tuo tarpu šalininkai labai jau gąsdina, baisi gi tai liga, sunkiai pasiduoda gydymui. Na, net jei ir nutarčiau skiepyt, vėl dilema - čia gi daugiavalentė vakcina...
Žodžiu, nė nežinau, ko aš rašydama čia tikiuosi. Gal šiaip su panašiom mamom pabendrauti, nes šis klausimas paliktas ant mano galvos. Mama medikė sako, kad tai turi būti mano sprendimas, vyras irgi sako - tai tu čia apsiskaičius, tu ir spręsk... nei šis ne tas. Sunku būti skeptike, sunku