Sveikos,
Mano vyras veganas jau 8 metus, o pati taip maitinuosi beveik 4 metus.
Žinoma tapti vegane paskatino vyras. Pradėjus gyvent kartu, gaminau viską be mėsos, o iki sutinkant jį, mėsa man buvo patapusi labai nuobodi, jos nebesinorėjo. Valgiau vien dėl to, kad tai buvo įprotis ir tiesiog taip paprasčiau.
Tuo pačiu ir nesinorėjo išsiskirti iš aplinkos, nes visi aplink visiški mėsėdžiai. Pati net buvau bandžiusi keto mitybą keli metai prieš tai. Spėju, kad po jos ir mėsa patapo visiškai nebeįdomi.
Pradžioje dar kas kelis mėnesius norėjosi kokių šonkauliukų, burgerio, kumpio, bet paragavus nepatikdavo tekstūra ir skonis nepateisindavo lūkesčių ir prisiminimų.
Tai galiausiai dingo mėsos noras, pradėjo erzinti kvapas. Dabar jau smegenyse nebeliko ir ryšio, kuris sietų mėsą su maistu. Žiūrint į kepsnius, mėsos skyrių būna net šlykštu, smirda.
Klauskite, kas įdomu - su malonumu atsakysiu!
Mūsų dažniausi pusryčiai:
1) tortilijų wrap su šviežiomis daržovėmis, kepintu tofu ir avižų jogurto padažu
2) Skaldytų avižų, linų sėmenų ir chia košė su bananais, riešutų sviestu, uogom. Kartais darom šokoladinę su kakava.
3) Scrambled tofu su salotomis ir pupelėmis
4) Avokado skrebutis su pupelėm, kepintais pievagrybiais, salotomis
5) Bowl su kinva, tofu/felafeliais, salotom, pomidorais, agurkais, humusu
6) Blyneliai su jogurtu, riešutų sviestu ir uogomis ar obuoliais
7) Beigeliai su humusu, daržovėm, tofu