ausr parašė:
Aš taip pat pergyvenu dėl svorio, eisim kitą savaitę skiepo, gal pasvers geriau, nes namie sunkiai eina pasvert, tuoj pabėga... bet per mažai tikrai sveria.. vyro m…
O tai jeigu vaikas jaučiasi gerai, turėti energijos, miega, ta prasme, atrodo sveikas vaikas, kodėl Jūs (ne konkrečiai Jūs, bet visos nerimaujancios mamos) kabinejates prie to svorio? Na toks vaikas, taip jis auga. Mano mergina, būdama 1.7 mėn nesveria 10 kg ir nieko, smulki mergaitė ir tiek. Valgo, nedaug, bet valgo ir kas kelias valandas jai reikia kažką užkąsti, valgo viska, bet po mažai, daug juda, bet atrodo, kad jaučiasi puikiai, energijos turi, kaip nežinau kas. Kodėl mes nuolat norim surasti problemų.... Norim ieškot bėdų.... Nekalbu, be abejonės, apie atvejus, kai pastebite, kad vaikui tikrai kažkas ne taip, kad neturi energijos, nuolat pavargęs ar kitos problemos. Dar kūdikystėje, kai to svorio visada damai truko, mane viena gydytoja taip nepiktai apibare, kad nereikia kabinėtis prie svorio, prie ūgio, vaikai auga individualus ir visi yra skirtingi, ir jeigu nėra jokių kitų požymių, ūgį ir svorį palikti ramybėje ir mėgautis tuo laiku, kuriuo galim, o ne strewuoti kur nereikia. Nes nesam mes visi iš knygų ir lentelių nukabinti.