vaziuojam su masina, dukryte stebi pro langa, sako susimasciusi:
Mamyte, kokie medziai pasisiause...gal jie ziemos bijo..
Vaikai vakar isijaute zaide "Helovina": as ir sunelis buvom "namuose" (vienam kambaryje), o dukryte ateidavo rodyti triuku ir prasyti saldainiu su improvizuotu krepseliu (persirengdavo vis kitaip kitame kambaryje). Po kiek "pasirodymu" dukrytei atsibodo kurt vis naujus personazus, todel pasiule broliukui keistis vietomis - ji bus su manim "namuose", o jis tegu ateina i svecius
Sunelis sutiko, tik, aptardamas tolimesnes zaidimo taisykles, pasake, kad nepersirengines, tures isivaizduojama kostiuma, ir tik mus linksmins. Dukryte pagalvojo ir sutiko: "Gerai, tu busi morka" (sunelis ta vakara buvo aprengtas oranziniu golfiuku)
Vakar jaudinausi visa ryta pries darbo pokalbi. Kaip tycia, dar vaikai pusryciu nenorejo valgyt, issidirbinejo. Paprasiau, kad nustotu, nes ir taip jau nerimauju del pokalbio. Sunelis guodzia: "Mama, tu nesinervuok, tu dziaukis!" Man buvo netiketas atsakymas, dar perklausiau, ar gerai isgirdau. Sunelis: "Na taip, dziaukis, buk linksma!" ir pakele rankytes i virsu, rodydamas, kaip reikia dziaugtis
Dar karta isitikinau, kad vaikai kartais turi daugiau isminties uz suaugusius
Važiavom pas promočiute. Penkiametis aiškina dvimetei:
- Dabar važiuojam pas tokią tetą.
Aš:
- pas kokia dar tetą? Pas promočiutę!
- Nu bet sesė dar per maža, tai neprisimena kas ta promočiute.
Vakar klausiu:
- ka tu manai, ko tavo sesė noretų dovanų iš Kalėdų Senio?
Sunus nubėga pas sesę ir klausia:
- ko tu norėtum, kad tau dėdė atneštų?
Klausiu jo, kodel sako, kad dėdė?
- Mama, juk sesė dar nepažįsta Kalėdų Senio, todėl ir sakau, kad dėdė.
PS. Sesės atsakymas buvo: "sūrio".
Vyresnioji manęs prašo:
- Mama, ar duosi man kažką skanaus?
- Taigi ką tik suvalgei tortą. Tortas yra skanu! - atsakau aš.
- Tortas yra valgymas, mama! Ar duosi man kažką skanaus?
Ateina dukra į virtuvę pasiimti peilio ir šakutės. Vienoj rankoj laiko peilį, kitoj šakutę. Aš tuo metu keičiau mažajai pampersą ir prašau vyresnėlės:
- Išmesk, prašau, pampersą į šiukšlių dėžę!
- Ne, negaliu! Aš dabar neturiu dešimt rankų! - ir iškelia rankas į viršų rodydama, kad jos abi užimtos!
5 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai