ssandra parašė:
telpa![]()
manosios nosiukas labai maziukas, tai bent jau man nekyla ranka su juo valyti
ssandra parašė:
telpa![]()
monikiukkass parašė:
Oi, čia atsargiai...nusitraukinėjimas duoda signalą smegenim, kad trūksta pieno ir jo dar daugiau gaminasi...gaunasi užburtas ratas ir mastito tikimybė dar kaip tik padidėja...visoj šiuolaikinėje literatūroje taip rašo...Ar reikia nusitraukinėti likusį pieną po žindymo, kad išvengti mastito?
Mastitas dažniausiai painiojamas su laktostaze, kuri pasireiškia, prasidėjus audringai pieno gamybai 2-4 parą. Pertempti pieno latakėliai trūkinėja ir pieno komponentai, patekę į kraujotaką, sukelia neinfekcinės kilmės karščiavimą. Ir čia padaroma viena iš grubiausių klaidų. Vietoj to, kad skatinti kuo dažnesnį ir aktyvesnį kūdikio žindymą, jis atskiriamas nuo motinos. Motinai liepiama nutraukti pieną iki paskutinio lašo. Kas gi atsitinka su pieno kiekiu? Jo pradeda gamintis daugiau nei buvo. Viršija vaiko poreikius, motinai pieno gaminasi kibirais. Pieno perteklius, sukeliantis laktostazę, yra tarsi stabdis automobiliui. Teisingai elgiantis, t.y. netuštinant krūties, o tik prieš žindymą truputį nutraukiant pieno, kad suminkštėtų rudasis krūties laukelis ir kūdikiui būtų lengviau apžioti, per porą dienų pieno kiekis pradeda tiksliai atitikti kūdikio poreikius. Dažnai po to motinoms atrodo, jog dingo pienas, nes krūtys tampa minkštos, nors iš tiesų jo yra pakankamai. Tikrasis mastitas yra tada, kai į pieno latakus patenka infekcija. O tai atsitinka grubaus masažo ir pieno nutraukinėjimo rankomis metu, per suskilusius spenelius ar nutrintą odą.
man asmeniskai jei nenusitraukiu tai jo lb daug buna ir kaista krutine, tai as nusitraukiu kas nesuvalgoma, ir iki kito maitinimo normaliai to pienuko, nedaug tenka nusitraukt , tai man nuo to tik geriau kolkas, as kol nenusitraukinejau taiman tas pienas upeliais bego. be to mano mazius neblogai valgo tai yra kur tam pienukui detis
-A-L parašė:
tai kad jis per kietas jei apie normalu krapstuka, o jei apie vaikiska tai nzn kaip ji sugrust, gali gi pagaliuku suzalot, as ir vatyte susuku ir pavalau, dar ta krapstuka netycia per giliai ikisi, juk galima gleivine pazeist
SandruteMmm parašė:
tai kad jis per kietas jei apie normalu krapstuka, o jei apie vaikiska tai nzn kaip ji sugrust, gali gi pagaliuku suzalot, as ir vatyte susuku ir pavalau, dar ta krapstuka netycia per giliai ikisi, juk galima gleivine pazeist![]()
![]()
na man tai pat atrodo..
-A-L parašė:
na man tai pat atrodo..
nu kiekviena savaip daro
SandruteMmm parašė:
nu kiekviena savaip daro![]()
tai taip
SandruteMmm parašė:
man asmeniskai jei nenusitraukiu tai jo lb daug buna ir kaista krutine, tai as nusitraukiu kas nesuvalgoma, ir iki kito maitinimo normaliai to pienuko, nedaug tenka nusitraukt , tai man nuo to tik geriau kolkas, as kol nenusitraukinejau taiman tas pienas upeliais bego. be to mano mazius neblogai valgo tai yra kur tam pienukui detis
Man dvi sav. irgi tekėjo upeliai, o nuo sav. kiek žinau pieno gaminasi tik tiek kiek mažyliui reikia, o aš kadangi nusitraukinėju, tai man sumažėjo
Belleza parašė:
Man dvi sav. irgi tekėjo upeliai, o nuo sav. kiek žinau pieno gaminasi tik tiek kiek mažyliui reikia, o aš kadangi nusitraukinėju, tai man sumažėjo
nu pas mus jo kolkas yra ir mazius sotus ir ispilam truputi, bet jei palieku nenusitraukus tada jo lb lb daug varva
SandruteMmm parašė:
nu pas mus jo kolkas yra ir mazius sotus ir ispilam truputi, bet jei palieku nenusitraukus tada jo lb lb daug varva
pradzioj taip buna, kol susireguliuoja tiek to pieno kiek tavo vaikuciui reikia. Aisku nesakau, kad isviso nebevarbes, bet veliau nebesilies pienas taip laisvai. O istikro nutraukus, tai paskatinsi, kad tau dar daugiau gamintusi
5 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai