2017.07.26 23:22 (prieš 8 m.)
Sveikinu visas naujas mamytes
Pagaliau ir mes turime savo stebuklą
Taigi liepos 26 d., 00:24 val. gimė mūsų sūnelis Armandas
3770 g ir 54 cm.
Labai trumpai papasakosiu mūsų istoriją - mūsų terminas buvo liepos 16 d., kadangi veikla pati neprasidėjo, tai liepos 25 d. mums buvo paskirtas planinis skatinimas Santariškėse. Numatytą dieną atvykome ı Santariškes 8 val., 9 val. jau pradėjo skatinimą. Skatinimas prasidėjo nuo tabletės ir kateterio su vaistais į "tą vietą". Kai sąrėmiai buvo skausmingi ir jau beveik verkiau iš skausmo gavau nuskausminamųjų į raumenį. Tai labai suveikė šitas nuskausminimo būdas, galėjau net pasnausti. Minusas tik tas, kad labai svaigsta galva ir faktiškai gali tik miegoti, bet tai netrukdo, nes iki stumimo dar toli
vėliau šių vaistų poveikis praėjo, apie 18 val. man pastatė lašelinę su skatinamaisias (prieš tai nuleido vandenis), tada pakankamai greirai prasidėjo skausmingi sąrėmiai. Atsimenu manęs dar paklausė ar noriu epidūro ir aš pasakiau, kad dar galiu kentėti. Tai va - kentėjau neilgai, nes lb greitai pradėjau su Dievu kalbėtis (tiesiogine žodžio prasme šaukiau Dievo pagalbos) ir jau maldavau epidūro. Tai dar užtruko kol jį man suleido, nes anestezeologas buvo pas kitą gimdyvę. Čia dar reikėtų paminėti, kad nuo lašelinės pastatymo negalėjau keltis iš lovos, tad apie vaikščiuojimus, sėdėjimus ant kamuolio, vonias galėjau pamiršti. Tačiau kai suleido epidūrą gyvenimas prašviesėjo
tai tikrai superinis dalykas! Beje, pati procedūra visiškai neskausminga. Tokiu būdu 22 val jau buvo visiškas atsidarymas, tačiau stumti neleido, nes vaiko galvutė nenusileidusi.. Teko kankintis ir laukti kol leis stumti. Ir galiu pasakyti, kad laukimas iki stumimo ir pats stumimas yra baisiausia gimdymo dalis!!! Buvo beproto sunku išlaukti kol leis stumti, bet ir stumti deja man nepavyko - niekaip negalėjau atkartoti taisyklingo stumimo, nors supratau patį principą. Suėjo keli gydytojai, bandė man padėti, visaip spaudė pilvą, tačiau visiškai veltui. Tada suėjo dar daugiau gydytojų ir nusprendė, jog vaiko galva leidžiasi kažkaip netaisyklingai ar jis yra kažkaip apsisukęs, tad aš tikrai pati neišstumsiu. Na ir tada labai greitai mane perkelė į operacinę ir atliko cp. Taip gimė mūsų mažylis. Beje personalas, dalyvavęs gimdyme, tikrai labai geras, profesionalus. Visi malonūs ir palaikantys. Ypač akušerė Violeta ir anesteziologas Darius (na jis labiau toks prie bajerio)
Tai tiek apie patį gimdymą.