2024.11.02 12:42 (prieš 1 m.)
Aviete99 parašė:
Kaip jums sekasi? Ar geriau? Gal jau sugijot?
Sveiki, atleiskite, kad tik dabar rašau.. Praėjo keli mėnesiai po operacijos ir tas didelis gūzas, kuris buvo atsiradęs po jos susitraukė, liko tik visai nedidelis gūzelis, gydytojas sakė, kad tai yra "skin tags". Iš tikrųjų viskas atrodo geriau nei po operacijos, tačiau negaliu pasakyti, kad problemų neliko. Aš turėjau įsisenėjusią įšangės įplėšą kurios vietoje susiformavo pūlinys ir atsirado fistulė, ją ir operavo liepos pabaigoje. Gyjimas apie 2-2,5 mėnesius, realiai tik pries tris savaites (t.y. spalio pradžioje) visai neliko skausmų ir susitraukė gūzas. Tačiau, kadangi mano virškinimo sistema labai priprato prie pusiau skystos dietos ir nuolatinio gysločio luobelių vartojimo (tam , kad minkščiau pasituštinčiau), kai tik šiek tiek kiečiau, problema atsinaujina, matyt vėl įplyšta. Nuo tų dietų labai krito svoris, kurio nepavyksta atstatyti. Norisi sočiau pavalgyti, bet neįmanoma, nes atsinaujina problema. Kažkoks užburtas ratas. Pradedu įtarti, kad dėl gysločio luobelių blogiau įsisavina maistas ir toliau krenta svoris? O gal tiesiog elektrolitų pusiausrvyra sutriko.. Nors aš jų vartoju nedaug, apie 3 arbatinius šaukštelius per dieną. Be to daug vaisių, daržovių, kefyro, pasukų, mažiau mėsos. Nors svoris krenta nestaigiai, apie 1 kg per kokius 3 mėnesius. Tiesiog prieš visas šias problemas mano svoris buvo 62 (ir tai man sakydavo kad esu liekna), o dabar tik 50 (per kelis metus nukrito 10kg - tiek laiko kankinuosi su ta įplėša), niekada nesvėriau taip mažai.
Vaistai: įplėšos gydymui man skyrė tepalą su nifedipinu (gamina universiteto vaistinėje). Prieš tuštinimąsi tepiau lidoposterin tepalu. Taip pat po operacijos dariau voneles su k.permanganatu apie 2 savaites, bet labiau padėjo tiesiog nusiplauti po dušu ir pastovėti nukreipus dušo srovę. Šiluma padeda greičiau gyti. Taip pat vartojau vt c ir raudonėlį (girdėjau padeda gyti žaizdoms).