2024.11.12 11:16 (prieš 3 sav.)
Sveiki. Praeitą mėnesį už dvynukus nebuvo gauta išmoka (220€), kai buvo kreiptasi į atsakingus asmenis - pasakė, kad niekas negavo, gaus kitą mėnesį (šį, lapkritį, už spalį ir lapkritį kartu). Bet dar vis nėra. Labiausiai pikta galbūt dėl to, kad kai tu paprastas žmogus turi sumokėti kažkokius tarkim mokesčius, sąskaitas ir pan. - tau duoda sąlygas, kad nesumokėjus laiku - gali būti apribotos paslaugos, taikyti papildomi mokesčiai ir panašiai, griežtai. Bet kai valstybė turi sumokėti žmogui - tokių sąlygų nebėra ir galima atidėlioti be jokių rizikų. Mano akimis tai nėra teisinga.
Pirmas dalykas, dvinukų pinigai: pritrūko pinigų išmokoms? Kaip taip gali būti, kad valstybė tokį dalyką atideda? Gėda ir pikta.
Antras dalykas - bendra išmoka vaikui 10 dieną, išpuolus savaitgaliui: mano akimis vėlgi - išmoka turi būti prieš 10 dieną tokiomis aplinkybėmis, kuomet 10 yra ne darbo diena, BET TIKRAI NE 12 dieną ar VĖLIAU. Pirmadienis kaip ir darbo diena man atrodo skaitosi, bet antradienį dar nėra išmokos gautos daugumai. Papildomas pyktis ir noras kreiptis ar bent jau viešą atsiliepimą parašyti, bet pagalvoji, kad tu esi niekam neįdomus ir visisškai niekas nekreips dėmesio į tave, tad liksi nuskriaustas ne tik valstybės dėl tokio požiūrio, bet ir pats savęs, kad gaišai laiką.
Gyvenam su trim vaikais, abu priežiūros atostogose, dėl suprantamų dalykų, tad kai vaikai prašo valgyt ir vėluoja išmokos, o valstybė žiūri ten, kur pirmumo nėra (tai gi skatina gimstamumą, siūlo tą ir aną, kad tik didinti jį, vadinasi jiems tai "svarbu") - darosi sunku ir norisi ką nors keisti, tačiau kaip ir minėjau prieš tai - esi niekam neįdomus.
Tad Tauragė - negavo dar, pusės negavo nuo praeito mėnesio.