2023.10.05 15:25 (prieš 2 mėn.)
Laur@ parašė:
sveikos! Gal galit kas papasakoti kaip vyksta viskas pries abrazija? Pirmadieni ja turiu, labai bijau. Ar pries operacija daro kokias proceduras? pvz kad atsidarytu…
Man viskas vyko taip. Pries procedura apklause, apziurejo echoskopu (per virsu ir per apacia), tada persirengiau baltais matskiniais. Nuveze i operacine, pagulde ant stalo, suleido vaistus i vena ir atsibudau po visko operacineje. Perveze i palata. Ten 2 val pagulejau. Tada atejo paziuret ar stipriai nekraujuoju (paspaudinejo pilvo apacia-skausmo nebuvo, nes dar prileistas vaistu esi). Tada po 2 val. leido keltis, vaikscioti. Dar po 2 mazdaug valandu keliavau namo. Ispejo ta diena nevairuoti paciai, veliau sunkiai nekelti ir nedirbti iki 2 sav. Kraujavau labai minimaliai po proceduros ir dar 3 d. Po to mazdaug 3 d. bespalvis skystis ir viskas. Man siek tiek maude pilvo apacia pirma vakara po proceduros, bet vaistu neprireike. Veliau jokiu nemaloniu pojuciu. Viskas puikiai praejo, nors ir buvo daug baimiu, streso ir nezinomybes. Teko patirti ir naturalu persileidima-ne ne, daugiau rinkciausi tik atsiurbima arba abrazija (cia kaip kas vadina, nors tai yra tas pats).
Apie joki kaklelio pletima nebuvo kalbos, ji plete, kai buvau narkozej, tai nieko neatsimenu ir nebuvo jokio nepatogumo. Tik israse po to perskaiciau, kad buvo plestas proceduros metu.