kviste parašė:
pas mane tas pienas nesibaigia jau mastau kad jau reiks mazint gamyba ...
jai yra tai ir maitink tik.valgys dazniau koses,automatiskai bus maziau pienuko.
kviste parašė:
pas mane tas pienas nesibaigia jau mastau kad jau reiks mazint gamyba ...
jai yra tai ir maitink tik.valgys dazniau koses,automatiskai bus maziau pienuko.
tai
zivux parašė:
Del puoduko tai visiskai pritariu lauravalaicia be kalbos, kad per anksti sodint ant puodo...kiek literaturos yra... Tokiu atveju, jau ir skaityt gal mokyt reikt…
sodint galima kada nori,tik vaikas be kokiu 1,5 metuku tikrai nesupras ka ten daryt reikia
lauravala parašė:
tai
tai as ta puikiai suprantu
mano vyresnelis tokio amziaus;) bet yra mamu, kurioms kitaip atrodo
Manau niekas nesitiki, kad pusės metų vaikas pradės prašytis ant puoduko.. juk nė kalbėt nemoka. Ir nereikia pult mamų, kurios nori "žaisti" su puoduku.
Literatūros yra ir kitokios, kuri sako, kad vaiką galima nuo 3 savaičių pradėt laikyti tokioj padėty kaip sisiojant.. bet juk kiekviena skaito tai, ką nori skaityti ;)
Atsakant į klausimą dėl puoduko naudojimo, aš jau čia minėjau, kad puodą turim, kol kas jis skirtas pažinčiai ir yra tarp žaislų. Dar sėstis nemėginom. Bet tikrai nesiruošiu laukt, kol pats vaikas pasiprašys..
Sėkmės abiems pusėms
aš už tai, kad ant puoduko kuo greičiau, dab juk sauskelnės jokio diskomforto nesuteikia vaikui - viskas sussigeria, jam gera šilta, vaikas gerai jaučiasi, nėra poreikio ant puodo prašytis, po to pagsigauna kokį uždegima nuo bakterijų. netgi rekomenduojama, kai dar nesėdi, kai jau žinai, kad kakins maut kelnes ir ant kriauklės palaikyt.
Nonita03 parašė:
Manau niekas nesitiki, kad pusės metų vaikas pradės prašytis ant puoduko.. juk nė kalbėt nemoka. Ir nereikia pult mamų, kurios nori "žaisti" su puoduku.
Kitokios nuomones issakymas nera puolimas
,3 savaiciu tik refleksus turi.Man tik keista kai kuri mama pasigyre,kad jos vaikas PATS atsisedo,tai kitos reke "oi per anksti negalima",kaip vienos sako,kad kol vaikas PATS nepajaus,kad reikia ,tai tipo nesamone reikia mokyti.Va kai pradeda per prievarta sodinti, tai leliukai taip ir isigasta tu puduoku (as cia ne piktuoju)
zivux parašė:
Del puoduko tai visiskai pritariu lauravalaicia be kalbos, kad per anksti sodint ant puodo...kiek literaturos yra... Tokiu atveju, jau ir skaityt gal mokyt reikt…
Nu kiekviena mama savo vaika aukleja kaio nori
Nelabai supratau prie ko cia vaikustes atemimas??? Ant puodo pradet sedet , pradet jaukintis ji, tai cia vaikystes atemimas...??? Tai kas ta vaikyste? Gulejimas ir ziurejimas i lubas iki metu?
Nelabai supratau cia sito pasisakymo :)))
O ir nezinau kodel mastot jog ale mamai geriau?? Kuriai mamai geriau imtis pratintis vaika prie puoduku, mokyt, kankintis su tuo...koks cia malonumas? Juk mamai kaip tik lengviau kai vaikas i sauskelnes daro ir nereikia galvot kada sodint ant puoduku, imtis puoduka i keliones! Kas yra mamai lengviau uz pampersus? Bet va vaikui tai tikrai geriau greiciau isaugt is tu pampersu. Ir odai ir visam kitam sveikiau.
Nieks nesako , kad vaikas prasysis ant puoduku, ir puikiai zinau, kad tik apie 1,5-2 m vaikai ta ismoksta. Bet vaiko nepripratinsi per kelias savaites tai daryt, kam jam prasytis jei jis visa ta laika puikiausiai dare i pampersus. Nieks nesiruosia vaiko sodint pries kiekviena sysaliuka ant puodo tokio amziaus, bet manau tikrai nera anksti parodyt vaikui kas tai yra. Na aisku nuo vaiko priklauso. Aisku ir mamos. Kaip kas nori , tas taip daro
Cia aisku as irgi savo nuomone issakiau, nereikia eit i krastutinumus. Nieks nekalba apie pilna vaiko pratinma ant puoduko. As klausiau siaip apie pradejima po biski sodint.
cia aisku nepiktai kalbu
nes gali atrodyt kad puolu ar pan
kiekviena mama zino geriausia kas jos vaikui geriausia, tai darykim kaip mums atrodo geriau
bet manau esam visos cia mamos saunuoles, ir matom savo vaika, bei jo pazanga, jo issivystyma. ir nemanau kad kazkuri per prievarta kazka vaikui daro.
Del puoduko as klausiau teoriskai, nes dar neturim net puoduko. Nors galvoju pirkt. Bet nereiskia kad jei bandysim ir vaikui nepatiks as ji sodinsiu per prievarta.
tai va
einu pas savo maze
nes jei atsisedu prie kompo, tai ji butinai turi atvaryt man prie kiedes ar po kede ir but salia
tai paskui uzsigauna i kede bezaisdama!
Man is tiesu labai sunku taip placiai atsakyt, per tel rasau
parodyt, kas yra puodukas karts nuo karto vaika pasodinant irgi nelabai logikos matau
tokio amziaus vaikas tuoj pat viska pamirsta, o pastovus sodinimas ( nekalbu apie jus, bet tokiu mamu yra) yra paprasciausias vaiko kankinimas...vaika pazindint su daiktais, garsais ir spalvom ir visu kotu reikia, o ne ant puodo sodint... O kai vaikelis suvokia per daiktas ir kokia jo paskirtis, jis tikrai metus nesimoko ant puodo prasytis... Pora savaiciu, na menuo ir viskas
o jei eina i darzeli- dar greiciau
ir nereikia visko puolimu vadint
pasikartosiu, rasau per ttel, sunku issiplest ir galbut svelniau isdestyt savo nuomone
ne vienos mamos nenorejau izeist
4 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai