Kefalonija parašė:
Vakuumas kaip tik leidzia issaugoti maisto kokybe ir galiojimo termina, todel maisto produktu nereikia chemiskai apdoroti. Taciau diskusijos,manau, pradeti neverta,…
tai gerai kad kakina aplink,naturali traša,ce gi nieko blogo
Kefalonija parašė:
Vakuumas kaip tik leidzia issaugoti maisto kokybe ir galiojimo termina, todel maisto produktu nereikia chemiskai apdoroti. Taciau diskusijos,manau, pradeti neverta,…
tai gerai kad kakina aplink,naturali traša,ce gi nieko blogo
na as dziaugiuos
Kefalonija parašė:
na aš labai džiaugiuos, kad man nereikia nei tu parduotuvinių tyrelių duoti, nei mišinuko. Užsiauginam ir morkų ir bulvių ir moliūgo
tina999 parašė:
na as dziaugiuos
Ir as uz Jus dziaugiuosi, deja, pati siuo gyvenimo periodu nuo darzu ir sodu esu toli, todel teks kazkaip kitaip suktis
Gražina. parašė:
tai gerai kad kakina aplink,naturali traša,ce gi nieko blogo![]()
Tai kad gero irgi nieko, nitratai...
Jau čia puolat į kraštutinumus
iš kur pas bobutės vištas nitratai?? Iš papildų?? Pačios kai kurios ir nėščios ir dabar gėrėt/geriat papildus nėščiom ir pan.. juose tikrai ne gėlytės sudėtos
Aš kai neturiu kitos išeities - perku parduotuvines daržoves (pusei metų iš mamos neina prisivežt visko).. perku vaisių tyreles, nes obuolys nupirktas stovi savaitėm ir nieko, o tyrelės tos 4tą-5tą dieną po atidarymo, jau surūgusios net šaldytuve.. gal klaidingai, bet pagal tai sprendžiu, kad ten kažko natūralaus yra
Jei norit natūralumo, ir patys neauginat daržovių, siūlau pirkti iš tų "bobučių", kurios sau augina, o ne pardavimui. Nes pardavimui pripumpuoja visko, kad tik greičiau augtų, gražiau atrodytų ir pan ;)
Va, pasisakiau
tikiuosi nieko neižeidžiau, tiesiog gyvenam tokiam pasaulyje, kur rast ką nors sveiko ir ne nitratuoto yra labai sudėtinga
tina999 parašė:
na as dziaugiuos
mes jau pilna saldikli prikisom savu darzoviu
Nonita03 parašė:
Jau čia puolat į kraštutinumusiš kur pas bobutės vištas nitratai?? Iš papildų?? Pačios kai kurios ir nėščios ir dabar gėrėt/geriat papildus nėščiom ir pan.. juo…
Tai ka as ir sakau, kad nelabai kur dabar rasi ekologiska preke. Bobutes vistu ismatos aplink moliugus ir bobutes moliugas su nitratais. Todel nors ir esu uz namines tyreles, bet ir i pirktines nespjaunu, nes sodo darzo neturiu, bobuciu kalbu ir darzu ekologiskumo nepatikrinsiu, o ne sezono metu aplink vien chemija. Tokiai laikais jau gyvenam, kad nuo chemijos nepabegsim.
Gražina. parašė:
va ka mes mokam![]()
wow!!
Mano dar net nesedi...
Pradejau ir as duoti papildomo maistelio... Darzoviu koses ir vaisiu tyreles
Bandau pirktines "ekologiskas" nes neturiu savo darzo o turgaus darzovem as nepasitikiu...
Nonita03 parašė:
Jau čia puolat į kraštutinumusiš kur pas bobutės vištas nitratai?? Iš papildų?? Pačios kai kurios ir nėščios ir dabar gėrėt/geriat papildus nėščiom ir pan.. juo…
O cia atsakymas i klausima: www.zak.lt/tresimas-organinemis-trasomis-intensyviu-augalu-auginimo-technologiju-butinybe/ 'Tirpūs azoto junginiai paukščių išmatose daugiausiai būna amonio karbonato pavidalo. Kai jis patenka į dirvą, dalis jo virsta nitratais. Kuo gausiau tręšiama, tuo daugiau nitratų dirvožemyje, todėl negalima kasmet terpti daug paukščių išmatų, ypač skystų ir pusiau skystų, į tas pačias dirvas.' Nu cia, aisku, jau stipriai nuklydom i lankas, bet kadangi as jau pareiskiau savo nuomone, tai ir turiu iki galo ja argumentuoti/ginti
Migle2 parašė:
wow!!Mano dar net nesedi...
![]()
Pradejau ir as duoti papildomo maistelio... Darzoviu koses ir vaisiu tyreles
Bandau pirktines "ekologiskas" …
mano irgi nesėdi, o ir neskubu sodinti
5 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai