spannge parašė:
Sveikos, mamytės
šnd buvau pasimatyme - 32'+ 3 d., 1,7 kg (nedidukės). Kaip ir viskas gerai, tik sėdi mano damutė... pirmoji lb anksti apsivertė, o šioji karalai…
Jei ne pirmas nėštumas, tai apsiverst gali tik prieš pat gimdymą. Aš irgi buvau sustresavusi prieš kelias savaites, kad dar neapsivertė, bet gydytoja pasakė, kad tik pirmą kartą reikia, kad anksčiau apsiverstų. O paskui kiti nėštumai tai sakė tie leliai duodasi iki pat pabaigos. Taip, kad nereikia bijoti
Skaičiau tą patį ir užsienio puslapiuose apie nėštumą.
Mamos, o ar yra tokių, kur pilvas didesnis pagal savaites? Man matavo kai buvo nepilnai 31 savaitė, buvo 32 cm. Tai baisiai nustebo gydytoja, kad taip greit padidėjo pilvas. Nors aš jai nuo pirmo apsilankymo sakiau, kad aš žinau, kad pastojau anksčiau, nei pagal skaičiavimus gaunasi. Tai kaip ir pasitvirtintų mano versija. Ar čia gali būti nukrypimų tas gimdos dugno matavimas?
Ir ar yra tokių, kur gaktos kaulą skauda? Gydytoja tai tik pečiais pagūžčiojo, atseit trečias vaikas, nėr ko norėt, raiščiai jau nusilpę, o dar taip staigiai vaikiukas per mėnesį ūgtelėjo (iki septinto mėn buvau priaugusi iš viso 2 kg, o per septintą mėn - 3 kg. Ir viskas grynai į pilvuką, nes visur kitur nieks nepadidėjo, nesustorėjo, netinstu ir t.t. Bet sakė nieko tokio, čia toks svorio šuolis nebaisus, nes bendram rezultate dar tik 5 kg. Cukrus ok, spaudimas ir t.t. ok, tai sakė tiesiog vaikutis nemažas žada būti.
Bet va tas skausmas... Naktį verčiantis ant kito šono net garsiai sudejuoju. Rengiantis kojos pakelt neišeina. Batų pati neužsidedu ne todėl,kad nesusilenkiu, o todėl, kad neatkeliu kojos nuo žemės. Savaitgalį su vyru po parduotuvę pavaikščiojau, tai po poros valandų jau su ašarom prašiau greičiau vežt namo. Iš skausmo net pykint pradėjo. Kažkaip neatrodo man, kad čia normalu. Negulėsiu juk dabar 8 savaites... Gal kam nors panašiai buvo? Ką darėt?