Svajonėbegalinė parašė:
Reik ir mums kažkaip atpratinti, bet mišinuko JOKIO neima, ką jūs duodat gert?Noriu bent kol kas bandyti likti tik su naktiniu maitinimu😊
Aš duodu augalinį pieną - ryžių (gana saldus), sojų, avižų. Noriai geria
Svajonėbegalinė parašė:
Reik ir mums kažkaip atpratinti, bet mišinuko JOKIO neima, ką jūs duodat gert?Noriu bent kol kas bandyti likti tik su naktiniu maitinimu😊
Aš duodu augalinį pieną - ryžių (gana saldus), sojų, avižų. Noriai geria
Svajonėbegalinė parašė:
Arbata šiltą be cukraus. Nes irgi nei pieno nei mišinio negėrė paragauja bet nepatiko. Bet pastebėjau kad kai užmiega be krūtinės visai kitoks miegas nebetok jautrus. Ilgiau ismiega ir vis toliau užtenka tik prisiglausti ir nurimsta. Žinoma reikia nepasiduoti rekimui, nes kelis kartus jau vos nepaslydau bet pagalvojau jei duosiu vėl viskas iš pradžių, reikia kažkaip iškentėti 😊
Banga2021 parašė:
Sveikos. Iskilo toks klausimas ar jusu vaikuciai jau daug kalba? Buvome pas gydytoja ir mano vaikas pasako tik zodeli mama. Gydytoja sako, kad jau turetu kalbeti da…
Na, musiskis tuos mama ar tete tiesiog guguodamas istaria, bet ne tikslingai, tai to kalbejimu nevadinu dar. Nzn, as kol kas del to nesijaudinu. Matau, kad kalba vaikas suvokia, supranta "paduok, atsisesk, einam, nunesk" ir pan., atskiria maista pagal tai, kaip ji vadinu (jei sakau, kad sausainis, o duodu koses, neims, lauks sausainio, bet jei sakau, kad kose, ir duodu kose, viskas ok).
Boksteliu nestato, jei zaidziam kaladelem, bet jei pats sugalvoja, tai boksta deda is atsitiktiniu dalyku.
Pagal tai, kaip per nakti sunus ismoko sedeti, ropoti ar vaikcioti, nenustebsiu, jei ir su kalba panasiai atsitiks. Bet siaip stengiuosi, kad jis kuo daugiau pirstukais dirbtu, rinktu smulkius dalykus, kieme akmenukais zaistu, tas labai naudinga bendrai raidai.
Ir, aisku, daug kartojame zodzius, aiskiai vadiname daiktus aplinkui, nenaudojame mazybiniu zodeliu, kad vaikas ir suprastu, ir paciam paskui butu lengviau atkartoti.
Rugegėlė parašė:
Arbata šiltą be cukraus. Nes irgi nei pieno nei mišinio negėrė paragauja bet nepatiko. Bet pastebėjau kad kai užmiega be krūtinės visai kitoks miegas nebetok jautru…
O kokią arbatą duodate?
Banga2021 parašė:
Sveikos. Iskilo toks klausimas ar jusu vaikuciai jau daug kalba? Buvome pas gydytoja ir mano vaikas pasako tik zodeli mama. Gydytoja sako, kad jau turetu kalbeti da…
12men apziuroj gydytoja musu klause tik siu dalyku: ar rodo vaikas pirstu, ar atnesa/dalinasi daiktais, ar moka rankytemis valgyti, ar apskritai zaidzia su zaislais, ar pasako mama/tete. Kai pasakem, jog mazyle realiai pasako tik tete (ir supranta, kas tai yra), tai gydytoja problemos neizvelge ☺️
Vaikas geba pirsteliu parodyti kelis objektus, parodo, kur lempa, kede, televizorius, suo, ir tt, bet iki siu zodziu atkartojimo dar ilgas kelias. "Mama" irgi niekaip neiseina, liudna, kai vaikas suni parodo, o manes ne 😂
As asmeniskai labiau pergyvenciau, jei vaikas pirsteliu nerodytu, neturetu ne menkiausio supratimo apie ne viena aplink esanti objekta. Bet ir tai... viskam savas laikas. Atsikele musu mazas viena ryta ir eme viska rodyti, suprasti, realiai per nakti kazkoks raidos suolis ivyko☺️
vavava parašė:
O kokią arbatą duodate?
Paprastas vaisinės is pakelių loyd 😊
Turime problemą.. nuo 9 mėn gėrėme geležies lašiukus, bet vaikas nebenori žiūrėti į maistą.. matyt užuodžia kvapą 🙈
Bet geležies atsargos organizme iš kraujo tyrimų matėsi kad ant ribos.. vėl..
Pietums valgome daržovienę su mėsyte.. viskas trinta.. turime tik 4 dantukus, nieko nebando kramtyti..o tik ryja.. su kuo dar galiu blenderiuoti mėsyte..pvz pavakariams, po miegelio.. o gal šiaip turite patarimų..
vavava parašė:
Turime problemą.. nuo 9 mėn gėrėme geležies lašiukus, bet vaikas nebenori žiūrėti į maistą.. matyt užuodžia kvapą 🙈
Man hipp makaroniukai labai patiko, aš pvz pietums daržovienė su mėsa blenderiuota, kas lieka vakare su makaroniukais sumaišau.
Banga2021 parašė:
O jūs užsiimate rodymu kaip daryti? Reiktų vis tada daugiau užsiimti
dėmesio daugiau skirkit, nes šiek tiek atsilieka dėl žaidimų, kalba tai individualu, bet jau ir turi atsirast au au visokie pakartojimai dabar eina
Banga2021 parašė:
Na musu ma-ma-ma pasako, bet lad aiskia tartu ne. Amamam sako kai pamato maista, kai pamato balionus stengiasi sakyti bet tik ba iseina🙈 seip esu dirbus darzelyje kur ir 2 metu vaikai tik kelis zodzius moka, bet staiga prasilauzia ir pradeda kalbeti sakiniais. Kaladeliu boksta taip pat bando delioti, bet ne visada pavyksta pataikyti tiksliai uzdeti ir tada nervai prasideda🙈🙂 seip sakyti kad raida atsilikus manau nevertetu, tiesiog daugiau gal dirbti ties tuo ir prasilaus🙂🌷
3 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
23 testuotojų vertinimai