Vabaliukas09 parašė:
pas mus lt tai labai gajus posakis kam tas prezervatyvus juk medaus pers stiklainį nelaižysi
Oho, nuo kada "pas jus lt" pavirto į "pas mus lt"??
Vabaliukas09 parašė:
pas mus lt tai labai gajus posakis kam tas prezervatyvus juk medaus pers stiklainį nelaižysi
Oho, nuo kada "pas jus lt" pavirto į "pas mus lt"??
Amir parašė:
Dėja ir uždaroje grupėje vabalas tupi
Tai kodėl neismetat jos?
Lucky parašė:
Tai kodėl neismetat jos?
Aš nesu toje grupėje. Norėjau į uždarą, bet kas iš to? Jei ir ten ji yra. Nebent naują kurt grupe.
Vabaliukas09 parašė:
Visada lengviau tikėti melu įvilktų į gražu rūbą ką labai puikiai sugeba Gandriene.Deja tik kas žino tai mato jos melus,o ji ir meluoja net neraudonuodama,kai dar v…
Oj jus kokia idomi
Puolimas geriausia gynyba ar ne?
As tikrai tikiu kad jus pilnai tikite tuo ka rasote apie norvegija. Veikiausiai is nezinojimo, nesupratimo. Bet nieko, su laiku ateis. As ir kreivai ziuredavau kai man sakydavo: palauk ismoksi kalba, tuos norvegus kitom akim matysi... Galvojau nusisneka, bet dbr suprantu jau. Aisku visokiu zmoniu pilna. Bet pasikartosiu, norvegija ne utopija. Vien pasiklausius kaip dvyliktokai siaucia, na pagaugais nueina oda. Siais metais ziniasklaida uze kad paaugles atsidekoja seksu uz tai kad vaikinai priimtu i vakareli, i tuos ju mikriukus kur jie vazineja po miesta, ir sneketa buvo ne apie pavieni atveji o apie tendencija. Na sry. Lt nesu girdejus tokiu istoriju
ir visa tai visgi veda prie ir nesaugiu santykiu ir neplanuotu nestumu ir t.t. O jei dar priims istatyma kur svarste KrFs partija, kad aborta pasidaryti butu sunkiau.. Tai bus baisu. Bet lb tikiuosi ir tikiu kad nenusiris no valdzia iki tokio radikalumo..
Na bet kartais man atrodo pasiseke man, as uzaugau grazioje lietuvoje, gal del to man atrodo narkotikai ir seksas tarp paaugliu kazkoks baisumas. Nors ir dbr esu jauna, bet ir vaikas buvau ilgai ir ne seksas rupejo 12 klasei o egzaminai, apie narkotikus buvau girdejus is tv. O man nei 30nera. Na tikrai zinau kad ir Lt visko pasitaiko ir dbr vel kitaip, ne visiem taip pasiseka tureti nekalta vaikyste ir paauglyste.
Gandriene parašė:
As istikro net ir nesitikejau adekvataus jusu atsakoakivaizdu kad idealizuojate sia sali. Bet visgi utopija neegzistuoja, o galbut mes tikrai gyvenam skirtingos…
O jus matote šioje šalyje tik blogybes arba norite matyti,iš vieno pavyzdžio susidaro te pilna nuomuone apie visą šalį ir tuo trapu nematote didesniu problemų Lietuvoje,aš gyvenu ilgai Norvegijoje ir apie šia šalį nieko blogo pasakyti negaliu susiduriu kasdien su žmonėmis ir keista jog tai ką rašote jus tokių pavyzdžiu neteko matyti galbūt priklauso nuo socialinio sluoksnio su kuriuo bendrauji,nes apie ant tėvų sprando gyvenančius vaikus tai galiu pasakyti tiek jog kaip tik jie negyvena ant tėvų sprando,o jei gyvena tai gauna kambarį ar rūsį ar būstą virš garažo už kuri moka nuoma,ir tėvai neduoda pinigų savo vaikų išlaikymui,apie jaunas mamas,gal ir pasitaiko viena kita neteko susidurti negaliu pasakyti,bet tokiu mamų Lietuvoje daugybe,ten apie apsisaugojimo priemones tai iš vis patyliu nes jos kainuoja nepigiai ir daug kas neperka apie jaunų paneliu nesisaugijima galima butų parasyti atskira knyga,bes be mamos leidimo ginekologe neturi teisės išrašyti kontraceptinių tablečių kai čia jau nuo 14metu gali laisvai jų gauti paprašius mokyklos seselės,bet jus gi gyvenate ir bendraujate tik su tam tikro sluoksnio žmonėmis tai turbut ir nematote tu geru pavyzdžiu kuriuos matau aš ir su kurias susiduriu kiekviena diena.
Gandriene parašė:
As istikro net ir nesitikejau adekvataus jusu atsakoakivaizdu kad idealizuojate sia sali. Bet visgi utopija neegzistuoja, o galbut mes tikrai gyvenam skirtingos…
Ech, apsimelavę visi iki ausų esam, ypač tos, kurios turi realių pavyzdžių, o ne įsivaizduojamų vizijų🙂... Jūsų aukščiau išsakytoms mintims 100% pritariu. Ne viskas pas norvegus taip idealu, kaip kai kas bando nupiešti. Ir patys norvegai, dirbdami probleminėse srityse, tai pripažįsta. Kad ir pvz dėl tų mamų, vienišų, smurtą patyrusių ar jaunučių merginų su vaikučiais rizikos centruose, pati nebūčiau pagalvojusi, kad susiduria su tuo, kol neapsilankiau pati bevykdant projektą su norvegais partneriais. Jie turi tų problemų, bet nesidangsto, neslepia tų atvejų, bet stengiasi padėti išlipti žmonėms iš duobės ar sudėtingos situacijos... O vėliau ir begyvenama šioje šalyje, kad ir toje pačioje sostinėje, tiek daug visko aplink buvo pamatyta, išgirsta... taip idealizuoti visuomenę, iškelti aukščiau visko ir neigti, kad jokių problemų nėra, tikrai keista...
Vabaliukas09 parašė:
O jus matote šioje šalyje tik blogybes arba norite matyti,iš vieno pavyzdžio susidaro te pilna nuomuone apie visą šalį ir tuo trapu nematote didesniu problemų Lietu…
Na tikrai ne, as kaip tik bendrauju su ivairaus sluoksnio zmonemis. Ir kaip tik labai labai pasiturintys tempia savo vaikus kartais is tokiu duobiu kad oj..
Ber na cia ne tame esme tikrai kas su kuo bendrauja. As ne is vieno pavyzdzio sprendziu. Kaip tik padiskutavus ir pasisnkejus su paciais norvegais ir pasekus tendencijas, paskaicius ziniasklaida, po daug metu pragyventu tik gali spresti kaip kas
Taip galbut maziau pasiturintys tevai jei negali padeti vaikams, na tai ir nepadeda, tikiu. Kita vertus zinau ir lb turtingu zmoniu kurie savo vaikus is lizdo isstume anksti kad tik subrestu. O vat kiti taip nedaro, kiti uzsikrauna juos sau ant galvos ir netgi pazistu kas islaiko dukra su 2vaikais nuo skirtingu vyru ir dar sunu virs 22 nieko nestudijavusi nedirbusi ir saves ieskanti, ir tikrai pasiturinti seima, nws juk ir islaikyti reikia sitiek asmenu, o ka vaikai gyvena, po uzsienius keliauja, iesko saves
nes gi Visko buna. Tik jus pateikiat norvegija kaip svajoniu sali, o as isitierpiau kad pasakyti na gi yra cia tos problemos, ir netgi lb rimtos, kaip ir visur, visko buna.
Ir kaip tik man Norvegija pati paciausia valstybe gyventi, ir snd net su bunad svenciau ju svente ir dziaugiuosiu sia salimi. Bet tuo paciu ir zinau kad nebuna niekur taip kad viskas tobula ir grazu. Visko sioje salyje yra. Ir cia zmones zudosi ir cia yra alkoholiku ir narkomanu ir cia yra nusikalstamumas ir cia yra neatsakingu tevu ir paliktu vaiku. Ir cia zmones gyvena is pasalpu ir visko visko yra.
Vabaliukas09 parašė:
O jus matote šioje šalyje tik blogybes arba norite matyti,iš vieno pavyzdžio susidaro te pilna nuomuone apie visą šalį ir tuo trapu nematote didesniu problemų Lietu…
Na tu gal nusikrapštyk molį nuo akių. Jeigu aš gyvenu gerai ir mano visi draugai lt išsilavinę ir gyvena puikiai, dirba gerus darbus, uždirba gerus pinigus, šeimas sukuria tik suplanavę, atostogauja 4k per metus užsieny, tai tipo visi lt gerai gyvena ir nėra skurdo ir neplanuotų nėštumų ir dar kitokių bėdų? Vat tu būtent taip ir skambi. Nėra absoliučiai nei vienos šalies tokios apie kokią tu čia kalbi. NEEGZISTUOJA! Nebent esi psichuškei, tai ten su vaistais gali kokį tik nori pasaulį susikurt.
Vienas įdomus faktas apie Šiaurės Norvegiją (iš universiteto profesorių išgirstas beje), kad ten net iki 20a (nežinau kaip dabar) dėl mažo žmonių kiekio buvo didžiulis inbreeding'o laipsnis. Kiekvienam atvykusiam būdavo siūloma permiegot su moterim ir jeigu tai pasibaigdavo nėštumu, būdavo kaime šventė
14 testuotojų vertinimai
15 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai