Silauoge_ parašė:
Ar teisingai suprantu, jeigu sodroje pasirenkamas VPA 18men, tai tėtis ir turi tuos 2men būtinai išnaudoti per 18mėn?
Taip, teisingai, šiuo atveju turi išnaudoti per 18 mėnesių, taip, kaip pasirenkama sodroje.
Vaiko priežiūros atostogos yra tikslinės atostogos, suteikiamos nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos iki vaikui sukaks 3 metai. Skaityti
visą straipsnįSilauoge_ parašė:
Ar teisingai suprantu, jeigu sodroje pasirenkamas VPA 18men, tai tėtis ir turi tuos 2men būtinai išnaudoti per 18mėn?
Taip, teisingai, šiuo atveju turi išnaudoti per 18 mėnesių, taip, kaip pasirenkama sodroje.
uoga2304 parašė:
O jei tėtis neima tų 2 mėn.? Ar mama vis tiek privalo grįžti tam laikui į darbą? Ar gali ir toliau likti VPA? Tiesiog negaunant išmokų?
Tai gali likti ir toliau, tik niekas negauna išmokų.
Amajaa parašė:
Tai gali likti ir toliau, tik niekas negauna išmokų.
Norisi kad tėtis pabūtų tuos du mėnesius su vaiku. Tik kai nėra kur padėti vaiko iki 2 metų, nelogiška grįžti du mėnesius į darbus ir po to grįžti į vpa.
Labai liūdna kad nesudaromos normalios sąlygos grįžti į darbus mamoms kol vaikui nesueina 2 metai.
Silauoge_ parašė:
Norisi kad tėtis pabūtų tuos du mėnesius su vaiku. Tik kai nėra kur padėti vaiko iki 2 metų, nelogiška grįžti du mėnesius į darbus ir po to grįžti į vpa.
…
Na aš tai planuoju imti 18 mėnesių, po 16 mėnesių grįžti į darbą, ten paimti atostogas, o tada tęsti VPA iki 24 mėnesių.
Gimilė parašė:
Gal kaszinote jei iseinu 18men pagal darbo santykius, ar oer ta laiką (ne tada kai tie 2,men tecio ) ar galiu papildomai dirbti pas darbdavį? Ar tada moka išmoką ar…
Po NGA ir 2 jūsų neperleidžiamų mėnesių (iš viso maždaug po 6 mėnesių) galite dirbti. Svarbiausia, kad išmoka+alga neviršytų jūsų apskaičiuoto algos metinio vidurkio. Jei viršija, tuomet išsiminusuoja iš išmokos. O su individualia veikla galite visada dirbti, išmokai įtakos neturės.
Iškilo klausimas man, jeigu sodroje pildau, kad VPA einu 18 mėn., o darbe 24 mėn., o tėtis pasiima neperleidžiamus 17 ir 18 mėnesius, tai ar man tikrai būtina pildyti kažkokius papildomus atostogų prašymus, imtis apmokamas ar neapmokamas atostogas ar galų gale eiti į darbą, jeigu aš vistiek darbe esu pasirašiusi, kad VPA būsiu 24 mėn.? Suprantu, kad paskutinę išmoką gaus tėtis ir po to pusę metų negausiu jokių išmokų. Tačiau man didelė logikos spraga atrodo jei pasirašius darbe 24 mėn. VPA, dar turėčiau eiti atskirai atostogų per tėčio neperleidžiamus mėnesius. Galbūt, kažką kamuoja tas pats klausimas... 😀
Jappycat parašė:
Iškilo klausimas man, jeigu sodroje pildau, kad VPA einu 18 mėn., o darbe 24 mėn., o tėtis pasiima neperleidžiamus 17 ir 18 mėnesius, tai ar man tikrai būtina pildy…
Uždavėt mano klausimą 😁
Jappycat parašė:
Iškilo klausimas man, jeigu sodroje pildau, kad VPA einu 18 mėn., o darbe 24 mėn., o tėtis pasiima neperleidžiamus 17 ir 18 mėnesius, tai ar man tikrai būtina pildy…
Uzduokit sita klausima sodros puslapyje, yra pokalbiu langelis, kur pildot klausima
bet kiek domejaus, privalot..
logikos nedaug, bet jei tetis i VPA, jus i darba..
jei tetis neima, tada jus neprivalot ir tiesiog pinigu negaunat..
Jappycat parašė:
Taip, privalote grįžti į darbą. Tėtis kaip žinia gali savo tuos du neperleidžiamus mėnesius pasiimti nebūtinai pačiame gale, o bet kada, kad ir 8-9 mėnesį arba net skaidyti po mėnesį skirtingu laiku ir tuo atveju reikia mamai būtinai grįžti į darbą.
10 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai
25 testuotojų vertinimai