2023.10.25 12:05 (prieš 2 m.)
Labas visoms!
Šįryt vykau į Santaras šiek tiek nerimaudama, nes nežinojau, kaip atrodys tas gimdymo plano sudarymas. Vis dėlto, išėjau iš ten visa švytinti, nes nuo pat pasitikimo, išsamaus ištyrimo, plano surašymo ir gimdymo datos paskyrimo mane supo nuostabios moterys - slaugė, nerealiai maloni ir beje labai profesionali rezidentė Monika Šiaudinytė - matavo vaikučio širdies tonus, tikrino gimdos kaklelį, tyrė vaisių ultragarsu, nuodugniai visko išklausinėjo, išsamiai viską supildė, surašė. Šalia buvusi gydytoja irgi kuo puikiausia, absoliučiai neturėjo ko prikibti prie rezidentės darbo - kelis kartus pagyrė ją už tikslumą, o ir pati mane ragino išsakyti bet kokius menkiausius nusiskundimus, papasakoti apie visas patirtas operacijas, turimas ir turėtas diagnozes ir apskritai viską, kas galėtų turėti įtakos dabartiniam nėštumui ir gimdymui. Ir visą išsamią anamnezę fiksavo tame gimdymo plane. Gydytojos pavardė - Jolita Zakarevičienė. Na, trumpai tariant, jaučiuosi ne tik išklausyta, bet ir tikrai išgirsta. O galiausiai mane patikino, kad tikrai šįkart neleistų tokių kančių kaip pirmojo gimdymo metu. Įvertinusios situaciją, tik pasiteiravo, ar norėčiau pati pamėginti gimdyti, jeigu gimdymo veikla prasidėtų anksčiau nei 40 sav. ir būtų sklandi - lengvai vertųsi gimdos kaklelis - tai atsakiau, kad taip. Tačiau ir informavo, kad gimdos kaklelis ilgas, uždaras, kietas, kaip ir prieš pirmąjį gimdymą, tad greičiausiai vėl prireiks CPO, net jeigu vandenys nutekėtų anksčiau. Taip pat paskyrė operacijos datą, nes su mano pirmo komplikuoto gimdymo patirtimi ir GD ilgiau nešioti nei 40 sav. neleistų. Dar pasiteiravo, kada pageidaučiau užbaigti gimdymą - po švenčių ar prieš, nes planinėms CPO per Vėlines neregistruoja, tai gavau datą savo raganaitei - spalio 31d., o atvykti su visais daiktais reikėtų spalio 30 d. 9 val. ryte.
Moterys, jūs neįsivaizduojat, koks akmuo nuo širdies man nusirito, skrajoju padebesiais. 🤭✨🍁 O ir mažylė ne tokia jau ir maža - 3,4 kg. 🥰