gretmanas parašė:
Labas rytas, mamos, gal kam taip buvę? Pridėsiu foto. Yra lyg gumbelis,jaučiasi palietus,bet nedidelis
Iš foto atrodo kaip mėlynė 🤔 gal susitrenkė kur stipriau, į žaislų dėžės kraštą pvz?
gretmanas parašė:
Labas rytas, mamos, gal kam taip buvę? Pridėsiu foto. Yra lyg gumbelis,jaučiasi palietus,bet nedidelis
Iš foto atrodo kaip mėlynė 🤔 gal susitrenkė kur stipriau, į žaislų dėžės kraštą pvz?
Cavy parašė:
Spalva labiau ruda,nei mėlyna🫥
Šiaurėsbanga parašė:
Aš skaičiausi, kad tik nuo mp žindant dantukai negenda jei valoma 2x dienoj, tai naktim tikrai nesiruošiu valyt nes žinda daug nebent būtų tikrai kas nors blogai. S…
Dar įtakos turi tai, koks tas žindymas. Jeigu vaikas nuolat kabo ant krūties - rūgštys nuolat veikia dantukus, jeigu pažindoma epizodiškai - kas kita. Tas pats galioja ir buteliuku maitinamiems.
Liute91 parašė:
Gal toks raidos etapas...nes jau pora savaičių elgiasi lygiai taip pat - viską mėto, traiško, spalvina stalą, terzlioja, šaukšteliu neduoda pamokyti, iš kėdės lipa,…
Pas mus irgi su tėčiu viskas ramiau ir greičiau vyksta 😁 aš manau dėl to, kad aš vaikui esu papraščiausiai ataibodusi 😂 mes, mamos, su vaikais juk 24/7... Aišku kad atsibostam... O vat tetis būna trumpiau, su juo įdomu 😁 tas patsbir su seneliais - mano mama subega kuo puikiausiai košės visą bliūdą sumaitinti - aš jau seniausiai būčiau nuleidus rankas ir pasidavus, nes būtų prasisėjęs zyzimas, muistymasis, žaidimas, lipimas iš kėdės ir t.t žodžiu, bet kas tik ne valgymas... 😂😂😂
Wider parašė:
Tai va ) aišku, kariesas negerai, bet čia tik pieniniai dantukai, ir prioritetas dabar valgymas ir miegas.. Ir as taip pat manau, kad ne vien valymas lemia.
Kadangi mano šeimos aplinkoje daug odontologų, tai norėčiau paneigti mitą, kad pieninių dantų priežiūra nėra svarbi. Pieniniai dantys palaiko vietą nuolatiniams dantims. Jei vaikas anksti netenka pieninio danties, nuolatinis dantis gali išdygti kreivai ir padidėja netaisyklingo sąkandžio tikimybė. Pieniniai dantys svarbūs veido ir žandikaulių vystymuisi, svarbūs formuojantis kalbai. Be to, jeigu vaikui nebus nuo mažens suformuoti burnos higienos įpročiai, neverta tikėtis, kad nuolatinius dantis staiga puls tvarkingai valyti.
gretmanas parašė:
Atrodo kaip vabzdžio įkandimas arba nedidelė mėlynė.
Norėjau paklausti, tų kurios jau duodat varškę, jogurtą ir kitus pieno produktus. Kokius duodate? Nes bandžiau naturalų Amfora jogurtą, tai vieno iš vis nevalgo, maišiau su abrikosu - tai vos kelis šaukštelius pavyko įsiūlyti.. o dabar geriam antibiotikus, tai norisi ir gerųjų bakterijų natūralių kad gautų...
Aleliuja! Mano vaikas pagaliau po jau nežinau,kiek dienų pertraukos pavalgė pusryčius normaliai👌💪Jėėėė! Žinot kaip? Nuo pirštų🙈 taip taip, visi šaukštai ir šakutės naudojami makaluot po lėkštę, po staliuką voliot ir mėtyt per bortą. Niekaip nuo šaukšto nė žiupsnelio neima. Tai su savo pirštais pakabinau košės, o ji išsižiojo ir lenkiasi prie to kąsnelio🙈 tai tokiu būdu ir pavalgė. Vakar žiūrėjom iš mokymų info apie 10 mėnesio valgymo įpročius,tai kaip tik pasakojo,kad dabar jau baigėsi tas maksimalaus susidomėjimo maistu laikas ir vaikas gali atsisakyti maisto. Jam nebe taip įdomu, nebėra to wau efekto,koks buvo primaitinimo pradžioje. Gali būti ir kitaip aišku - kitiem atsidaro čachros ir valgo vaikas non stop. Tai kaip tik vieną iš būdų,kaip pamaitinti, ir rodė, nuo savo pirštų - tai laikina ir tuoj turėtų grįžti prie šaukštelio. Tai žiūrėsim 🌼
gretmanas parašė:
Sakyčiau, kad iškils spuogas arba įkando kažkas🦟 beje, kelias dienas iš eilės važiavom vis kažkur į miškus pasivaikščiot dienos metu, tai OMG kiek uodų🙈🙈🙈 tai pasiruoškit apsaugas nuo jų, jei vyksit kas🙂
Gimle parašė:
Kadangi mano šeimos aplinkoje daug odontologų, tai norėčiau paneigti mitą, kad pieninių dantų priežiūra nėra svarbi. Pieniniai dantys palaiko vietą nuolatiniams dan…
Žinau, kad svarbu ir pieninių dantų sveikata, neneigiu to. Kalba ėjo apie papinukus nemiegiukus ir dantų priežiūrą nakties metu. Deja, nematau tam sprendimo. . mažylis labai prastai miega, o migdosi tik žįsdamas. Tai jei dar jam vos šiaip ne taip užmigus imciau makaluot po burną su merliukais, liktume visi be miego. Beje, mp nėra tolygu pm. Tiek dėl apžiojimo technikos, tiek dėl natūralaus pieno gerųjų savybių, kurių mišiniai neturi (probiotikai, fermentai etc)
5 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai