2013.09.23 21:13 (prieš 7 m.)
iš vieno kulinarinio puslapio:
1 kiaušinį galima pakeisti:
♦ 50 g sojų varškės, išmaišytos ir suplaktos su 10–15 ml vandens. Šis variantas tinka sūrio pyragams, įvairiems įdarams, plikytam kremui.
♦ 1 šaukštu linų sėmenų, virtų su 3 šaukštais vandens, kol sutirštės (maždaug 2–3 minutes). Linų sėmenis geriausiai vartoti atšaldytus tamsiems kepiniams kepti: meduoliams, šokoladiniams, karameliniams, morkų pyragams, avižiniams sausainiams.
♦ Obuolių tyre (galima naudoti jau pagamintą, skirtą vaikams, galima gaminti patiems). 1 kiaušiniui pakeisti reikia 50 g obuolių tyrės. Puikiai tinka kepti kvietinę ir ruginę duoną, keksus.
♦ Trintais bananais. Pusė trinto banano pakeis vieną kiaušinį. Ypač gerai tinka bananiniams kepiniams.
♦ 1 šaukštu sojų miltų, sumaišytu su 2 šaukštais vandens.
Keisdama kiaušinius kitais produktais, prisiminkite, kad jeigu kepinyje labai daug kiaušinių, visų jų tikrai nepakeisite. Tačiau 3–4 kiaušinius pakeisti tikrai pavyks.
Pieną galite pakeisti jau gatavu sojų, kokosų, ryžių pienu arba pieno pakaitalus gaminti pačios. Augalinis pienas gaminamas iš nuvalytų migdolų, moliūgo sėklų, aguonų, sezamų. Prisiminkite Kūčias ir kalėdaičius su aguonų pienu, būtent tai ir yra augalinis pienas. Tokiu pienu, tik be medaus, galima keisti gyvulinės kilmės pieną.