1000ir1naktis parašė:
Vakar sugalvojau, kad reikia ruoštis Kalėdoms iš anksto, kad ne taip pasijaustų per kišenę![]()
Man patinka ne idomisi o praktiskai
tai kava+saldainiai, ar prieskoniai ir pan.
1000ir1naktis parašė:
Vakar sugalvojau, kad reikia ruoštis Kalėdoms iš anksto, kad ne taip pasijaustų per kišenę![]()
Man patinka ne idomisi o praktiskai
tai kava+saldainiai, ar prieskoniai ir pan.
1000ir1naktis parašė:
Man patinka dovanoti prenumeratas ar, jei maža simbolinė dovana - tiesiog kokį gerą žurnalą. Bet aišku reikia žinot, kad žmogus mėgsta ir domisi.
O šiaip Kalėdų labai smarkiai nešvenčiam, tai ir dovanos simbolinės, irgi kažkas praktiško - kosmetika, valgomi/geriami daiktai, šalikai, kojinės ir pan. ;D
1000ir1naktis parašė:
Pas mus naturaliai gavosi, kad suaugusieji vieni kitiems nebedovanoja. Mes perkam koki zaisla tik savo 2 kriksto dukroms. Jei einam i svecius, tai kepu pyraga arba perkam kazkokiu idomiu saldumynu arba vaisiu. Didziausia dovana buvimas kartu, bendravimas
ula_ parašė:
Man patinka ne idomisi o praktiskaitai kava+saldainiai, ar prieskoniai ir pan.
![]()
Tokias aš irgi priskiriu prie įdomių-praktiškų
augustielee parašė:
Pas mus naturaliai gavosi, kad suaugusieji vieni kitiems nebedovanoja. Mes perkam koki zaisla tik savo 2 kriksto dukroms. Jei einam i svecius, tai kepu pyraga arba …
Taip, suprantama, bendravimas ir kartu susitikimas visiems yra dovana, bet mes vis vien dovanojam, na kažkaip smagu
Nes turim daug brolių jaunesnių, puskių, tai susideda nemažai žmonių. tėvams kažką irgi norisi padovanoti, tai va taip ir plečiasi žmonių ratas
Va tėvams dažnai dovanojam bilietus, pvz į operos ir baleto teatrą, einam visi kartu po Kalėdų
ramybe07 parašė:
Mamos yra dar kita kategorija kur prekės kainuoja, tai buitinės prekės ir visi švaros įrankiai. Pvz ką jūs naudojat? Ar daug leidžiat? Aš dabar darausi daugkartines…
Aš jau seniai tualetą ir vonią šveičiu tik su acto ir citrinos mišiniu. Tikrai gerai išvalo, langus plaunu su acto ir ūkinio muilo mišiniu su daugkartine šluoste, langai gražūs, švarūs. Grindis plaunu su šiltame vandenyje ištirpintu ūkinio muilo gabalėliu na kartais kai turiu pridedu citrinos sulčių tada grindys šviežiai kvepia, kilimus kai jie susipurvina užbarstau kepimo miltelių, ant šepečio užpilu acto ir trinant su šepečiu susidaro putos kurios labai gerai išvalo purvus pvž nuo batų.
Žinoma dar kaip pakeisti indų ploviklį, kempines ir skalbimo miltelius nežinau.
Atradau manau gerą straipsnį apie kuom pakeisti skalbimo miltelius m.technologijos.lt/cat/1/article/S-45429 šiais metais pabandysiu.
1000ir1naktis parašė:
Iki vaikų mes visada Kalėdoms pradėdavom ruoštis rudenį. Ne tiek dėl kišenės, kiek dėl daugybės laiko ramiai, neskubant ir nesigrūdant eilėse rasti kažką specialiai tam žmogui. Bet su vaikais mes dabar dovanojam čekius į kiną, į knygyną arba kažką skanaus valgomo ir atšokit visi nuo mūsų galvos. Mažiausiai rūpi dovanas pirkt kai tie špokai reikalauja 110% dėmesio
1000ir1naktis parašė:
Mes suaugusieji nesureikšminam dovanų. Perkam tai kas tikrai reikalinga kaip kosmetika, drabužiai arba saldėsiai kokie pirktiniai arba savi. Man tai nr1 dovana per Kalėdas yra gauti žvakių
man jos patinka net ne dėl kvapo kiek dėl užburiančios ugnies
Dėl vaikų tai kitas dalykas. Yra 5 vaikai vyro giminėj nuo 8metų iki 3mėn amžiaus ir ką pirkti labai sunku sugalvoti nes kartais jau atrodo kad tie vaikai ir taip viskuo aptekę. Mano vaikams irgi naujas žaislas yra naujas tik iki mėnesio laiko o po to numetamas į kampą. Kažkaip labiau galvoju apie knygutes, plasteliną arba apie kažką ką galima statyti, ardyti vėl sudėti nes bent mano vaikams tai patinka. Kitiems vaikams tai irgi galvos skausmas nes jų kiekvieną dieną nematai, nežinai kas jiems patinka o kas ne ir vėl eik į pardę ir stovėk kaip briedis išsižiojas ir mąstyk ką pirkti
1000ir1naktis parašė:
O joooo, Kalėdos... pas mus tai giminė o ir draugai kažkaip vis dar neapsieinam be dovanėlių. Mes su vyru tai kelinti metai stengiamės kažką patys pagamint: tai vienais metais liejom žvakes patys (savo formas net pasidarėm, vyras iš silikono padarė), kitais metais muilą darėm, pernai visokių skanumynų darėm - vyas riešutus su prieskoniais ir medum kepino, aš granolą dariau ir sausainius kepiau visiem. Tai tada ir iš anksčiau ruoštis pradedam ir nereik kiekvieno asmeniškai apgalvot, ten nebent kokią formą/spalvą priderinam kas kam labiau tiktų ir tiek. Tik dar nežinau kuo užsiimsim šįmet.
O kas dėl tų praktiškų dovanų, tai kasmet vis įsitikinu kad kas vienam praktiška kitam nelabai, nes kasmet gaunu dušo želių ir kūno kremų kurių realiai nenaudoju ir arba atiduodu kam nors arba visai išmetu. Nes aš mėgstu labai natūralią kosmetiką, daug ką pati pasigaminu ir ten koks nors nivea kūno kremas mano odos poreikių visai nepatenkina ir man netinka ir nepatinka... 🤦🏼♀️ Tai tas praktiškumas tik dovanotojui atrodo praktiškas... arba reikia tiksliai žinot kas ką naudoja. 🤔
Žodžiu man jau saldainiai turbūt prakitškiausia. Nes net arbatos mes beveik negeriam... tiksliau geriam žoleles susidžiovintas, o tos visos aromatingos žalios juodos raudonos stovi arba keliauja į darbus kolegoms vaišint.
Ringailiux parašė:
Iki vaikų mes visada Kalėdoms pradėdavom ruoštis rudenį. Ne tiek dėl kišenės, kiek dėl daugybės laiko ramiai, neskubant ir nesigrūdant eilėse rasti kažką specialiai…
Aš manau šiemet irgi dovanosim bilietus į kiną, pvz mano broliui gan aktualu, kaip tik panelę susirado
Tai mėgsta pasižmonėt, iešit gi reik kažkur jiems
Niuni parašė:
Mes suaugusieji nesureikšminam dovanų. Perkam tai kas tikrai reikalinga kaip kosmetika, drabužiai arba saldėsiai kokie pirktiniai arba savi. Man tai nr1 dovana per …
Aš irgi už tokias lavinimo dovanas vaikams, nes tikrai krikštasūniui kiek dovanojau mašinyčių ir pan, tai neilgam tie žaislai
bet kita vertus, na smagu gi vaikui vis vien
Šiemet dar nesugalvojau ką jam padovanoti.. 3,5 metų vaikas
imnotparanoid parašė:
O joooo, Kalėdos... pas mus tai giminė o ir draugai kažkaip vis dar neapsieinam be dovanėlių. Mes su vyru tai kelinti metai stengiamės kažką patys pagamint: tai vie…
Va būtent dėl to, tenka gerai pasukti galvą, nes norisi kad patiktų žmogui dovanėlė ir būtų naudinga
Mes siemet bandysim dovanoti visiems ta pati - po du stiklainiukus: savo gamybos granolos ir migdolu riesutu saldziu. Kasmet dovanojam valgomas dovanas visiems, bet pirma karta patys darysim
Dekoracijas ebay jau uzsisakiau, 7 eur sumokejau uz viska, liko dar stiklainiukus supirkt (noriu tuos su uzraktu, kad galetu kazka kita dar susidet po to), gaudysiu akcija, ir dar produktams kazkiek. Daug turim artimuju, kokia 20 asmenu dovanas kasmet perkam, apie 300 eur isleidziam, ziuresim, kiek siemet iseis
5 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai