Viletux parašė:
Nu žiauru taip skaityt, kai visą tautą (net ne vieną) psichopatai valdo...Ir ne, ne tik Rusiją.
Skaityt sunku, bet su realybe - nesueina tau? Kad rimtai, ne tik psichopatai valdo, bet dar ir palaikymo sulaukia?
Ką jau padarysi, kad sunki ta realybė. Kažką lengviau galvojant - nepasikeičia ji.
Žinai kam sunku? Kijevo gyventojams, kurie turi spėlioti - atskris mirtis į langą / neatskris.
Mano pažįstamą moterį, mano bendraamžę, iš startupų pasaulio, dar karo pradžioje su jos dviem mažais vaikais sušaudė prie Iziumo. Tiesiog gatvėje. Be kaltės, be teismo, be vilties, be klausimų, vien dėl to, kad ji buvo ten. Ir du mažiukai. Ji bandė pabėgti iš sugriautų namų. Jai buvo nebaisu....
Vargšams rusiukams vyriukams baisu, kad juos ima į karą. Į svetimą kraštą gabena, vykdyti karo nusikaltimų. Ajaj, vargšyyyčiai, nu tikrai ne kas. Tegu priverkia vandenyną... Kiekvienas, turintis moralės kompasą, geriau nusižudytų... Bet kai tai yra kraštas, kuriame visą gyvenimą keletui kartų (protėvams, seneliams, tėvams, jiems patiems) moralė ir orumas buvo išoperuota - ką tada. Nu pabėgt pabandyt.. Pasiskųst, kaip niekas jų nesupranta...
Man kažkur tarp visiškos nevilties, siaubo, neteisybės jausmo, o paskui didelio pykčio, pasidarė dalampački ką jaučia tos šalies piliečiai. Vat taip va - dalampački. Tegu jie rūpinasi savais patys. Pasaulis bandė rūpintis ir padėti, ir buvo skausmingai apgauti. Iš visų padedančių buvo stačiai pasityčiota. Tegu tada jie pirmiausia susirenka (bombas ir vyrus) savo ir grįžta namo. Tegu atstato ką sugriovė, atgailauja ir pasikeičia, tada pagalvosim.
O lietuviams, kurie prijaučia orkams ir putino "politikai", tikiuosi pragaro žemėje jau greitai. Dabar, kuo greičiau, gyvenime, nes pomirtiniu netikiu. Nes jie siekia tą siaubą ir neviltį atkelti per mūsų namų duris.