Bagirija parašė:
O kokia vardo Žemyna reikšmė?![]()
Lietuvių mitologijoje žemės, duodančios vaisius ir viso, kas gyva deivė.
Bagirija parašė:
O kokia vardo Žemyna reikšmė?![]()
Lietuvių mitologijoje žemės, duodančios vaisius ir viso, kas gyva deivė.
Agrastėlis parašė:
Lietuvių mitologijoje žemės, duodančios vaisius ir viso, kas gyva deivė.![]()
Supratau, ačiū kad pasakėt
man reikšmė labai daug reiškia, renkant vardą.
akvile84 parašė:
Pagalvojau, kad į jūsų išvardintų tarpą tiktų Jorūnė, man labai gražus, bet aš jau buvau nusprendus, kad bus Gintė ir turiu, retas vardas vos apie 300(nuo naujagimė…
Sveiki, aš esu Gintė 😉Perskaičiau komentarą ir negaliu nustot šypsotis-labai gražiai paaiškinot vardo pasirinkimą😊 Vaikystėj galvojau, kad nesąmoningesnio vardo mama negalėjo išrinkt, negražu man buvo ir viskas🙂 Augant pripratau. Be to, su kiekvienais metais vis rečiau kas paklausdavo, ar mano pilnas vardas Gintarė😉 Mama sakė, kad jai iškart šis vardas vardyne užstrigo, nors nelb tikiu šita versija, nes mano tėtis Gintas😁
akvile84 parašė:
Pagalvojau, kad į jūsų išvardintų tarpą tiktų Jorūnė, man labai gražus, bet aš jau buvau nusprendus, kad bus Gintė ir turiu, retas vardas vos apie 300(nuo naujagimė…
Dėl Jorūnės jus teisi, įtrauksiu. Dar Giedrė man patinka labai (arba Giedrius) bet jau panaudojom šį
o dėl Gintės, net keista kad toks pamirštas vardas
Bagirija parašė:
Supratau, ačiū kad pasakėtman reikšmė labai daug reiškia, renkant vardą.
![]()
Mums irgi. Ir dar būtinai norėjom, kad vaikų vardai būtų lietuviški bei ne iš top10.
Nors, aišku, tie topai kinta. Kas dabar nėra populiaru, po kelių metų jau gali būti topų viršūnėj.
Sveikos, mamytės! Mūsų dukryčių vardai Ignė ir Jonė. Mum su vyru patys gražiausi ir mum patys mieliausi, nepriklausomai nuo kai kurių žmonių šnekų. O dėl apkalbų... Viskas priklauso ne nuo žmogaus vardo, o nuo jo savivertės bei santykio su aplinka. Mano vardas Kristina. Vardas lyg ir normalus. Bet, na, mano priekiniai dantys kažkiek atsikišę. Netaisyklingas dantų sąkandis....Ir žinot, ką....Nepaisant to, kad kai kurie berniukai mane mokykloj bandydavo vis pavadinti zuikiu, aš vis atsikirsdavau, atšaudavau ir nuskriausta niekad nelikdavau. Visuomet buvau vyrų dėmesio centre ir pasitempus. Ačiū mano tėvam už viską ir ypač už tinkamą savivertės suformavimą. Gyvenu laimingą ir pasiturintį gyvenimą. Mano vyras tiesiog puikus! Ir, žinot, kelios draugės (matyt, labiau kompleksuotos) nesenai klausė, kodėl nesidedu kabių. Hm...O kam, man jos? Jaučiuosi puikiai ir taip
Auginkim žmones, asmenybes, o ne kažkokius grožio kultus ir šiuolaikinius etalono standartus. Būkim individualūs, pasitikintys, įdomūs sau ir kitiems 😉
Kaktusas1990 parašė:
Sveiki, aš esu Gintė 😉Perskaičiau komentarą ir negaliu nustot šypsotis-labai gražiai paaiškinot vardo pasirinkimą😊 Vaikystėj galvojau, kad nesąmoningesnio vardo mam…
Mano dukrytės tėtis Gintautas
bet apie Gintės vardą galvojau nuo paauglystės, nes turiu sesę Gintarę ir ją drauge Ginte vadino, man taip gražiai skambėjo, tai tikrai ne tėčio garbei pavadinta
in--grid parašė:
Neseniai išgirdau vardą Gluosnė gražiai nuskambėjo, buvau negirdėjusi![]()
![]()
Mano krikštąduktė Guostė. Parėjusi iš darželio guodėsi kad grupėje yra Gluosnė ir auklėtoja jas maišo ir ji nesupranta katrą kviečia :/
9 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai