Silvijana parašė:
Taip, tie patys vaistai vieniems padeda, kitus nugydo. Šiaip man irgi įdomu ar neskiepijančios mamos neduoda vaistų savo vaikams?
Duoda. Kai jų tikrai reikia ir natūralios priemonės nepadeda
Silvijana parašė:
Taip, tie patys vaistai vieniems padeda, kitus nugydo. Šiaip man irgi įdomu ar neskiepijančios mamos neduoda vaistų savo vaikams?
Duoda. Kai jų tikrai reikia ir natūralios priemonės nepadeda
Raganaa parašė:
As ir nesuprantu kaip Jus rizikuojate savo vaiko sveikata ji skiepydama.
Na is Jusu rasliavos: Hepatitas B. Vaikus nuo Hepatito B skiepijama per 24 valanda…
Tik taip issireiskiau, ne visam, bet ilgam, prikibot del Hepatito B na gerai tebunie jis nebutinas, bet ar pati tyretes kada del jos? o ka jus zinot turit ja ar ne? manau net nezinot. Na, o ka pasakysit del kitu vakcinu? del kokliuso, del stabliges? neskaitet pasekmiu, o vaika viur veziojates ir i prekybos centrus, vasara visur i viesuma einat, viskas plinta oro laseliniu budu, tad poto neverkit kad vaikas uzsikres ir negales isgelbet jo gyvybes. Nematau reikalo pyktis cia, bet nesuprasiu tu motinu, kaip jos gali neskiepyt tai kas butina ir ramia sazine vaika su savim visur tampytis. Duok Dieve jus sekmingai praslysti ir nepasigauti nieko, nes jei nepaskaitet tai paskaitykit kokios liudnos pasekmes, beveik neimanoma isgelbet vaiko gyvybes. Ar pati numiret? o irgi esat nuo visko paskiepyta, randeli ant rankos kuri turi visas pasaulis nuo tos vakcinas yra butinas, neturi tik tamsus zmones, atsilike kokie kur net nezino kas tai yra ir panasiai, o visi normalus turi ir buvo skiepyjami, cia dabar atsirado nauja mada neskiepyt vaiku, kaip ir gimdyt namie bei sert misiniais kitaip pasakius kombikorma
na zodziu kuo toliau tuo durniau motinos primasto.... Sekmes
Meškutė26 parašė:
Tik taip issireiskiau, ne visam, bet ilgam, prikibot del Hepatito B na gerai tebunie jis nebutinas, bet ar pati tyretes kada del jos? o ka jus zinot turit ja ar ne?…
Tai pagal jus kurios neskiepina,kas negimdo ligonineje ir seria ( cia jus taip issireisket) kiek as zinau zmones valgo arba buna maitinami) yra nenormalios
? Jums viskas ziuriu paprasta gyvenime-juoda arba balta,sekmes toliau su tokiu poziuriu
.
Raganaa parašė:
Nu papasakokit kam naujagimi skiepyt hepatitu, vos gimusi? Jei mama hepatitu neserga. Labai idomu.
O ar zinote kad TBC skiepas neapsaugo nuo ligos? Tik nuo sunkiu komplikaciju. Bet ne nuo pacios ligos. Ar zinote kad jos veiksmingumas tik 50 proc? Tai puse tu paskiepyti gal is vis be apsaugos kaip ir neskiepyti. Ar zinote kad nera taip lengva uzsikresti tbc kaip pasakojama. Reikalinga normali mityba, higiena ir uzsikresti maza tikimybe. Mano vyro mama sirgo atvira tuberkulioze, nei jis nei brolis neuzsikrete, nors buvo visai maziukai. Vyras taip pat neuzsikrete nors bendravo dar artimiau
Taip kad nereikia taip baisiai gasdinti. Sutinku, liga nera is lengvuju, bet klausimas kiek ja itakoja vakcina?
Anksciau gi skiepydavo lietuvoje ir dar keliose valstybese, vos gimusius ir 6 ar 7 metu antra karta. Po to nusprende kad antra vakcina neveiksminga. Tai paliko skiepyti tik naujagimius. O dabar jau kai kurios valstybes atsisake ir to pirmojo skiepo, kaip neveiksmingo. Todel paskiepijus ne visada gali dziaugtis kad nieko nenutiks ir kad vaikas saugus. Ir nereikia visu nuopelnu skirti vakcinoms. Daug veiksmingiau butu priverstinis gydymas.
Na lietuvoje juk skiepijami koks 99 proc naujagimiu ir beje jau daug daug metu, tiek as tiek mano mama skiepyta. Ar liga isnyko? Kur ta skiepu nauda leiskite paklausti? Kiek dar desimtmeciu reiks laukti tos naudos?
Raganaa parašė:
Na matot man cia nesulyginami dalykai. Prie ko skiepai ir vaistai? Jei neskiepiju tai ir mieste negaliu gyvent nes uztersta, negaliu is parduotuves nieko pirkti nes…
Matot, jūs kalbat iš savo pozicijos. Mano sesers mergaitė vos išgyveno po roto, tai antrą vaiką ji nuo jo skiepino. Kai pas mus niekam nieko nuo skiepų, tai logiška - mes skiepinam
Galiausiai ir tos ligos būna įvairiaus sunkumo, aš raudonuke prasirgau lengva forma, bendraamžė nuo manęs sirgo kelis mėn. ligoninėj su komplikacijom. Čia kiekvienas iš savo varpinės gieda, o kiek tiesos, tai sunku pasakyti.
Raganaa parašė:
Nu jo skiepyt nuo gimdos kaklelio vezio tas pats kas eksperimente dalyvauti, nes skiepas pakankamai naujas, kad matytume kokios pasekmes ne tik sioje bet ir kitose …
Niekas nesako, kad skiepint pulsim nuo ŽPV - tokio naujo ir brangaus skiepo, tik kalbam apie tai.
JuventaR parašė:
Pernai mano drauges vaikas persirgo roto virusu, tai sake ji taip gailejosi, kad neskiepino, nes vaikas liga taip sunkiai pernese... O gal jei butu paskiepinusi, ta…
Aš roto sirgus n kartų, bet lengva forma. Pas mus darbe vis užsikrečiu, tai mačiau kaip kiti serga sunkiai, o kiti laisvai eina į darbą - aš, aišku, būna silpna, prabūni arčiau wc, nes gali privaryt į kelnes, bet man nebūna temperatūros ir vėmimo, tik pykinimas, bet ir tai ne visada.
Silvijana parašė:
Matot, jūs kalbat iš savo pozicijos. Mano sesers mergaitė vos išgyveno po roto, tai antrą vaiką ji nuo jo skiepino. Kai pas mus niekam nieko nuo skiepų, tai logiška…
Taip tikrai, kiekvienas kalba is savo patirties. Matot, jei tie skiepai butu tikrai tokie veiksmingi kaip kalbama, gal ir verta rizikuoti? Bet faktas kad skiepai nuo ligos neapsaugo. Faktas ir tas kad vienodai sunkiai serga tiek skiepyti tiek neskiepyti (kalbu apie roto). Bent taip teige gyd man ligoninije kai paklausiau. Kaip del kitu ligu nzn. Dargi butu ne taip pikta, jei butu sakome tiesa, kad ir apie salutinius poveikius. Tuomet kiekvieno laisva valia, skiepyti vaika ar ne. O dabar varoma i vienus vartus per ziniasklaida, kokie skiepai geris ir kasmet gasdinama epidemijomis kad tk kuo daugiau nuo gripo pasiskiepytu. Ir skiepijasi zmones nesukdami galvos ir negalvodami ka daro.
Kad ir man pazistamu tarpe, dauguma mamu net nezino nuo ko paskiepyti ju vaikai. Koki menesi nuo ko skiepijama. Tai ar tai normalu? Nuveda, paskiepija ir galvos sukti nereikia. Jau nekalbu kad net nezino matyt puse ligu nuo kuriu skiepija, kaip pasireiskia ir kokios pasekmes. Nu tiesiog bandos jausmu vadovaujasi, visi skiepija, skiepysiu ir as.
Teko girdėti, kad užsienyje reikalauja skiepų paso pradedant lankyti ugdymo įstaigas, nežinau kiek tiesos? O kaip su išvažiavimu į šiltus kraštus, kur rekomenduojami tam tikri skiepai, jei nenori pasigauti tam tikrų ligų? Draugė vyko į Afriką, sakė skiepinosi nuo daugelio ligų.
Va o į mano pasisakymą, kai buvo rodytas atvejis, kai mirė mažas vaikas nuo kokliušo, nes tėvai neskiepino, taip ir nepasisakėt tos, kurios neskiepinot, o man įdomi jūsų nuomonė? Ką tada kaltinti? Čia slidus reikalas. Aš vis dėlto už tuos skiepus, kurie rekomenduojami. Jie patikrinti laiko ir kaip visada išsilaiko stipriausi.
5 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai