Karti parašė:
Dar taip pagalvojau, na kur jau ten per metus karjera nukentės (nes realiai tiesiog metais ilgiau liktumėte), nebent modelis esate ir amžius turi didelę reikšmę. Ar…
nukarusio pilvo modelis
Karti parašė:
Dar taip pagalvojau, na kur jau ten per metus karjera nukentės (nes realiai tiesiog metais ilgiau liktumėte), nebent modelis esate ir amžius turi didelę reikšmę. Ar…
nukarusio pilvo modelis
ponia.gandriene parašė:
Įdomu, ar yra mamų, kurios, vedamos prieraišiosios tęvystės metodų, bandys suderinti darbą iš namų ir buvimą su vaikais namie, ir ves į darželį nuo vėliau, kai jie …
O jūs pilnai planuojate remtis prieraisios tėvystės principais? Nes vien jau derinimas darbo ir prieraišios tėvystės, gaunasi ne visai pagal principus.
Oxyy parašė:
Sveiki!
Mes ir planuojame į Tenerifę skrist 🙉 tai pergyvenu dėl ilgo skrydžio, o ir atgali…
O kada vykstate ? Gal balandžio mėn?
Prieraisios tevystes principai 😀 jetus kiek visko prigalvota 😀😆
Na as paliksiu jauciu vistiek nuo 2024 sausio, nes 2023 rugseji manau be sansu gaut, o jei ir gavus vazinet kazkur i kita miesto gala as nenusiteikus, nes va pasiziurejau tai mano rajone net nemeta tokio amziaus vaikui tu darzeliu. Tikesiuos, kad atsilaisvins vieta jau susidariusioj grupej mums patogiuose darzeliuose, o jei ne, nuo geguzes, kai iseisiu i darba iki rugsejo, paeis i privatu pora menesiu, kol gausim.
Cia is tiesu belekiek niuansu su sitais darzeliais. Kuo labiau gilinuos, tuo daugiau klausimu kyla.
Siaip man idomu jei prasyma teikciau nuo siu metu rugsejo ir jei negauciau, ar tas prasymas galiotu tada kitiems metams, ar vel is naujo tada.
Dolen parašė:
O jūs pilnai planuojate remtis prieraisios tėvystės principais? Nes vien jau derinimas darbo ir prieraišios tėvystės, gaunasi ne visai pagal principus.
Aš planuoju derinti darbą iš namų būnant su vaikais, ką ir dabar darau beveik visą laiką nuo pirmagimės gimimo, krūviai mano būna įvairūs, nuo pusės iki viso etato. Tačiau aš taip pat kasdien būtinai skiriu laiko žaidimams arba skaitymui kartu, ir tą darau kasdien be išimčių
Įkelsiu vieną pasisakymą ta tema, esu jį išsisaugojusi seniau:
Liepa1234 parašė:
Prieraisios tevystes principai 😀 jetus kiek visko prigalvota 😀😆
Na as paliksiu jauciu vistiek nuo 2024 sausio, nes 2023 rugseji manau be sansu gau…
Prieraišiosios tėvystęs pavadinimas galbūt skamba pretenzingai, bet patys principai iš esmės yra manau artimi daugybei šiuolaikinių tėvų/mamų - tai pagarba vaikui, stipraus ryšio kūrimas, jo jausmų ir poreikių įvardijimas ir atliepimas, tikslus ribų brėžimas ir taip toliau. Teorija sukurta remiantisi bendrąja žmogaus raidos psichologija tiesiog, nieko naujo. Yra grupė fb "prieraišioji tėvystė", kur daug visko ta tema.
ponia.gandriene parašė:
Prieraišiosios tėvystęs pavadinimas galbūt skamba pretenzingai, bet patys principai iš esmės yra manau artimi daugybei šiuolaikinių tėvų/mamų - tai pagarba vaikui, …
Reikės pasiskaityti. 😊
ponia.gandriene parašė:
Prieraišiosios tėvystęs pavadinimas galbūt skamba pretenzingai, bet patys principai iš esmės yra manau artimi daugybei šiuolaikinių tėvų/mamų - tai pagarba vaikui, …

Tai yra pagrindiniai 4 principai. Ir šiaip, vadovaujantis šia teorija, jokio streso šeimoje, o šiuolaikinėje visuomenėje to išvengti neįmanoma.
Dolen parašė:
Tai yra pagrindiniai 4 principai. Ir šiaip, vadovaujantis šia teorija, jokio streso šeimoje, o šiuolaikinėje visuomenėje to išvengti neįmanoma.
Oi, tai čia labai paviršutiniškai, ir čia tokie paminėti kaip pasekmės tos PT. O pamatas taigi giliau... Tos pamatinės knygos būtų gal: "Kaip kalbėti su vaikais, kad jie klausytų, ir kaip klausyti, kad jie kalbėtų", "Ramūs tėvai - laimingi vaikai". Aš nesiremiu fanatiškai jokia teorija (nors šita man artimiausia), bet kas liečia ankstyvųjų patirčių saugojimą, lavinimą, vertybių formavimą ankstyvoje vaikystėje namuose vs darželyje, tai pasirinkau variantą į kitų žmonių rankas atiduoti šiek tiek vėliau vaikus. Aišku, jeigu neturėčiau tokių sąlygų ir būčiau priversta dirbti objekte visą dieną, būtų sunkiau taip pasirinkti. Įdomu, ar daugiau yra mamų su tokiu požiūriu, nes kaip sakiau, jaučiuosi balta varna šitam lauke savo draugių tarpe.
ponia.gandriene parašė:
Oi, tai čia labai paviršutiniškai, ir čia tokie paminėti kaip pasekmės tos PT. O pamatas taigi giliau... Tos pamatinės knygos būtų gal: "Kaip kalbėti su vaikais, ka…
Jei kažkiek mžkėtų pinigų 3 metus, tai likčiau su vaiku namie ir večiau į darželį 3+ metų, kai vaikas būtų savarankiškesnis ir bent šiek tiek kalbėtų. Vaikui iki 3m.labiausiai reikia mamos artumo ir formuojasi tas tarpusavio ryšys, tad šis laikas tikrai labai svarbus, bet gyvenimas yra gyvenimas ir ne visiems yra galimybė tiek ilgai likti namie su vaikais.
O dėl karjeros kaip ir kitais gyvenimo klausimais visi turi skirtingas nuomones. Darykite taip, kaip jums pačiai geriau ir širdžiai artimiau 🙂
14 testuotojų vertinimai
105 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai