2018.09.28 11:26 (prieš 7 m.)
Laba diena, mielos mamytės!
Labai laukiu Jūsų supratimo, patarimų ir palaikymo
Mano situacija tokia: auginu du sūnelius (3 ir 1,5 metų). Vyresnėlis lanko darželį, bet vis dar nesugeba ten adaptuotis ir priprasti prie režimo. O dar tie "ožiai"!!! Dabar kaip suprantu jam 3-jų metų krizė. Absoliučiai nesusitvarkome su isterijos priepuoliais. Jau perskaičiau visus straipsnius ir patarimus, atrodo, viską išbandžiau... nieko nepadeda. Kalbėtis neįmanoma, nes rėkia ir nesiklauso. Kalbant po priepuolių jis pradeda kalbėti kita tema, kažką pasakoti, vėlgi nesiklauso... arba sako "nekalbėk". Užbėgti už akių priepuoliui neišeina, nes užsiciklina, užsiožiuoja, nepriima kompromisų ir vėlgi net nenori klausytis ką aš sakau. Nebežinau ką daryti, esu neviltyje...
Šiandien buvo gražiausia.. nenorėjo eiti į darželį, kėliau jėga, nes jau laikas spaudė (iki tol laukiau 15 min), ant puoduko eiti stsisakė, rengtis nenorėjo, aprengtas pradėjo rėkti, kad nori kito megztinio...aiškinau, jog anas purvinas, reikia skalbti... nenorėjo nieko girdėti. Ggaliausiai atsistojo ant kilimo ir sąmoningai prisisiojo, nors prieš tai vis klausiau ar nori ant puodo ir vis siūliau pasisioti. Rėkė, kad nenori.
Darželyje elgiasi taip pat, auklėtoja viską verčia blogam auklėjimui, siūlo kalbėtis su vaiku ir ką nors su tuo daryti...
Dažniausiai mūsų pokalbiai yra nemalonūs (bent jau aš jaučiuosi blogiausia mama pasaulyje). Sako "pas mus režimas", "kalbėkitės su vaiku", "labai užsispyręs, darykite ką nors su tuo". O ką man daryti? Aš jau depresuoju ir jačiu neviltį, nes nesugebu SUSITVARKYTI su savo vaiku