Jolanta-K@J mama parašė:
Manau jums dabar geriau nuo birzelio 1 d jam perleisti, tada jus birzeli gausit pilna ismoka, o liepa vyras jau gaus uz pilna menesi.
Ačiū
ir kaip suprantu vyrui npd netaikyti prašyme? O darbe palikti, kad taikytų ar kaip?
Jolanta-K@J mama parašė:
Manau jums dabar geriau nuo birzelio 1 d jam perleisti, tada jus birzeli gausit pilna ismoka, o liepa vyras jau gaus uz pilna menesi.
Ačiū
ir kaip suprantu vyrui npd netaikyti prašyme? O darbe palikti, kad taikytų ar kaip?
Karambola parašė:
Ačiūir kaip suprantu vyrui npd netaikyti prašyme? O darbe palikti, kad taikytų ar kaip?
Taip, netaikyt, prasymus galit uzpildyt ir dabar, tik data nurodot birzelio 1.
Jolanta-K@J mama parašė:
Taip, netaikyt, prasymus galit uzpildyt ir dabar, tik data nurodot birzelio 1.
Ačiū už pagalbą
Sveiki... turiu toki klausima: laukiuos trecio vaikelio, kuris turetu gimt sausio gale... dabar esu motinystes atostogose su antru iki.rugsejo 26d. I dekreta tureciau iseiti lapkricio pradzioj.... jei imsiu trecius metus su antra, ar gausiu tas pacias ismokas kaip su pirmais dviem, ar visgi grizt i darba ir imt atostogas...? Dekui uz atsakyma...
Milagra parašė:
Sveiki... turiu toki klausima: laukiuos trecio vaikelio, kuris turetu gimt sausio gale... dabar esu motinystes atostogose su antru iki.rugsejo 26d. I dekreta tureci…
Taip, viska gausit kaip ir su pries tai vaikais.
Jolanta-K@J mama parašė:
Taip, viska gausit kaip ir su pries tai vaikais.
Aciu labai uz atsakyma...
Merginos.
O gal kuri išmano ir galėtų man paaiškinti tokį dalyką.
Gimdymo data, jeigu viskas gerai numatoma sausio 11. Tai tokiu atveju kada maždaug išeičiau į nėštumo ir gimdymo atostogas? Man tai aktualu nes įdomu kiek ten man trūks darbo iki tų atostogų, nes mano sūneliui spalio 14 sukaks du metukai, ir baigsis auginimo ir priežiūros du metai. Jeigu neišeinu kai dar jose esu, tai kaip tokiu atveju geriausiai reiktų pasielgti? Imti atostogas darbe į priekį( lyg galima?), imti nedarbingumą dėl ligos, prašyti paleisti į dekretą su kokiomis nors indikacijomis anksčiau pas ginę, imti trečius metus??? Kaip bus su mano išmokomis? Ar ir su antruoju gausiu išmoką tokią pačią kaip su pirmuoju už tuos keturis mėnesius? Ar ji kažkuo skirsis? Ačiū lb, kuri sugebės pakomentuoti!
Mamukas 31 parašė:
Merginos.O gal kuri išmano ir galėtų man paaiškinti tokį dalyką.
Gimdymo data, jeigu viskas gerai numatoma sausio 11. Tai tokiu atveju kada maždaug išeičiau į …
Lapkriti, tai atskaiciuokit 70 dienu nuo numatytos gimdymo datos atgal. Nesvarbu ka pasirinksit, gausit vistiek tas pacias ismokas, jeigu nenorit i darba grizti, tai pratesiat VPA.
Sveikos, gal galit patarti. Turiu vaiką, kuriam virš 2 metų, planuojam antrą vaiką ir žiūriu, kaip čia suspėti, kad gauti tas pačias išmokas kaip su pirmu. Turiu išeiti į dekretą kol pirmam nėra 3 metų? Į dekretą išleidžia, kai nėštumui ne mažiau kaip 30 sav.? Bijau, kad man gali pritrūkti kokios savaitės ir vietoj maksimalios išmokos gausiu minimalią :/ Iš darbo išeinu už kelių dienų, nes nenorėjo priimti po pirmo vaiko atgal tom pačiom sąlygom. Tai dabar svvarsotm, ar išeina dar mums antro vaiko susilaukti, ar darbintis kitur, sukaupti reikiamą stažą ir tada tik planuoti antrą vaiką. Bet tada ju metų bus dar daugiau ir nemanau, kad ryšimės antram. Pirmam vaikui trys metai sueis 2019-02-22.
Carpe_diem parašė:
Sveikos, gal galit patarti. Turiu vaiką, kuriam virš 2 metų, planuojam antrą vaiką ir žiūriu, kaip čia suspėti, kad gauti tas pačias išmokas kaip su pirmu. Turiu iš…
Svarbiausia, kad ieitu bent kazkiek laiko is pirmo vaiko VPA i antro vaiku ismoku skaiciavimo laikotarpi.
7 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai