Šilo_uoga parašė:
Ne, keistas tavo lyginimas cp su dulom, o ne žmogaus palyginimas operacijos su operacija![]()
Angelina dare šia operacija nes yra vezimui geno nešiotoja ir taip nusprendė apsaugoti ateiti nuo krūties vėžio tai ne plastinė operacija.
Šilo_uoga parašė:
Ne, keistas tavo lyginimas cp su dulom, o ne žmogaus palyginimas operacijos su operacija![]()
Angelina dare šia operacija nes yra vezimui geno nešiotoja ir taip nusprendė apsaugoti ateiti nuo krūties vėžio tai ne plastinė operacija.
fenix parašė:
Anjelina viską darosi privačiai. USA šiaip visa sveikatos apsauga privati - kokį draudimą išgali, už ką apsimoki, viską tau padarys. Va tik jei atvirkščiai - susir…
Dėl Amerikos ir jų mokomos medecinos tai šita modelį galetu ir į lt perkelt. Nes ten moka bet ir paslaugų kokybe kita.Tai nors senutes nevaikščiotų reikia nereikia pas gydytojus,o dėl cp jei net ir padarytu šita pasirinkimą tai jis butų retas,taip kaip ir su žindymu reta kuri nežinosi pati nors pilna mišinuku ,taip ir su cp nėra čia ko bijoti kad priimti tokį pasirinkimą dauguma vistek nori gimdyt natūraliai,net ir forume pagal komentarus gali matyt koks procentas to norėtų. Tik šiuo metu lt ši procedūra pasiekiama toms kurios turi pinigu o kitos turi gimdyt pačios nors ir turi baimių dėl natūralus gimdymo. Aš manau kad moters psichologine būsena irgi svarbi gimdymo metu. Aš labai norejau cp ir kai gimdymas prasidėjo kas ir pagimdžiau nuo saremiu pradžios per 3val aš to gidmymo nei atsimint nei pakartot nenoriu,ir ner praėjus beveik 2 metams nepamirštu o atsimenu kiekveina akimirka ir ta skausmą ir pasekmes jaučiu iki šiol natūralaus gimdymo. Tai negi gaila kad kelios gaus ta cp?
boruzele1213 parašė:
Butent kame bedos susimokekit privacioj klinikoj ir prasom jums bus cp pagal jusu nora. Kodel visi turi moket uz jusu beprotybe is bendru pinigu. Tai tegu man kruti…
Skirtumas tarp natūralus gimdimo kainos ir cp yra apie 100 euru,pagal ligoniu kasas nustatytas kainas kiek ligoninei valstybe sumoka už natūralu gimdymą ir cp,tad normalu jog moteris nori gauti šia procedūra jos tikrai sutiktu sumokėti ta skirtumą tarp cp ir natūralaus gimdimo tik deja niekas jom tokios teises nesuteikia
Vabaliukas09 parašė:
Žinau aš šią istoriją ir turiu nuomonę savo apie tai, bet ne apie tai tema. Ir nesupratai mano žinutės pagrindinės minties.
Vabaliukas09 parašė:
Tai buvo plastinė operacija, profilaktikai vėžio, kurio trigerį ji turi genetikoje. Jai išėmė jos pieno liaukų audinius, ir rekonstravo - įdėjo implantus.
Kai padaro tik būtiną (ne plastinę), tai ir lieki su plokščiu randu ant krūtinės, vietoje krūtų.
Vabaliukas09 parašė:
Dėl Amerikos ir jų mokomos medecinos tai šita modelį galetu ir į lt perkelt.
Tu čia taip nusišnekėjai, kad net nebeieškosiu nuo ko pradėt, kad paaiškint apie pasaulį. Grįžk mokytis istorijos, ar ką... Paskui ekonomikos nuo pagrindų. O paskui ir socialines sistemas.
Vabaliukas09 parašė:
Tik šiuo metu lt ši procedūra pasiekiama toms kurios turi pinigu o kitos turi gimdyt pačios nors ir turi baimių dėl natūralus gimdymo.
Nei viena nelieka nepagimdžiusi, kad ir kiek pinigų neturėtų.
O šiaip, sveika atvykusi į realybę - kai konors nori, tai tenka susimokėti, kokia nors valiuta.
Vabaliukas09 parašė:
Skirtumas tarp natūralus gimdimo kainos ir cp yra apie 100 euru,pagal ligoniu kasas nustatytas kainas kiek ligoninei valstybe sumoka už natūralu gimdymą ir cp,tad n…
Ne 100 eur, kokia tu varna. Atsiversk pasižiūrėk.
Bet tos LK kainos yra nerealistiškos, tiek mažai nekainuoja realiai jokia procedūra, į tą kainą nepridėti nei ligoninės nei personalo kaštai, balažino kas išvis ten pridėta. Gali pasiimti pinigus iš LK ir bandyt rast, kas tau padarys už 1800eur CP - ES nerasi. Rastum kokioje nors Baltarusijoje ( į kurią darymuisi negali išsiiimti iš LK), kur irgi visai kitokia biudžetinė apmokėjimo sistema.
Ligoninės iš LK yra kompensuojamos ne vien už atliekamas procedūras, o šiaip Lietuvoje yra baisiai nuskurdintos. Sakau, eik gal ekonomikos pasimokyti ar ką.
Kadangi Norgė nėra ES, o yra tik EAA, tai nežinau ar pas juos galioja ta ES galimybė - savo šalyje gali išsiimti LK pinigus, skiriamus tau reikiamai procedūrai, ir važiuoti į kitą ES šalį jos darytis. Norgė tau duotų tiek, kad tikrai užtektų BAKe išsipjaut ir dar sanatoriją reabilitacijai pasiimti. O atvirkščiai, deja - neveikia - nes Lietuvos skaičiukai yra nerealistiški.
Kaip ten bebūtų, Lietuvoje (Europoje) būtiną CP gauna visos nėščiosios - net tos, kurios gyvenime nėra įmokėjusios nei cento į biudžetą.
O už norus tenka mokėt.
fenix parašė:
Ne 100 eur, kokia tu varna. Atsiversk pasižiūrėk.
Tai turi būt pasirinkimo laisve cp ar natūraliai už tai moteris ir kovoja ir ta kova aš palaikau. Šita paslauga turi būt pasiekiama visoms o ne tik tom kurios turi pinigu ,bet kuriuo atevju antra aš gausiu cp vien dėl to kad po pirmo gimdymo aš žinau ką pasakyt kad man ji duotų tai net ir mokėti nereis nei lt nei no. Bet tos kurios gimdo pirma karta tokio dalyko neturi ir negali isireikalaut cp. Ir deja dėl kainų aš zinua nes domėjausi ir žinau kiek ir kas kainuoja .
Aš tik galvoju, kad jeigu jau už kažką kovoji, tai dar reik ir mokėt tą daryti. Nebūti akiplėša, adekvačiau reaguoti į kitokias nuomones, gerbti kito išsakytas mintis, užuot įžeidinėjus.
Kovoti yra gerai, jeigu to reikia. Bet tą reik daryt žmoniškai.
Nežinau ar norėčiau, kad man (ar daugumai moterų, ar nesvarbu kam) atstovautų neadekvati, kitų negerbianti, isteriška asmenybė.
Kažkaip visiškai visiškai priešingai norisi reaguoti. Baisu, kai tenka skaityt tokiu įžeidinėjimus iš moters moteriai🙄
6 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai