Caroli parašė:
Kokioje klinikoje operavotės, kiek teko mokėti?
Operavausi pas Pikūną Raseiniuose lazeriu. Mokėti nieko nereikėjo
Dažnai hemorojų bandoma gydyti namų sąlygomis, laukiama, kol liga pasitrauks pati, tačiau, deja, kuo ilgiau delsiama, tuo sudėtingesnio gydymo reikia. Skaityti
visą straipsnįCaroli parašė:
Kokioje klinikoje operavotės, kiek teko mokėti?
Operavausi pas Pikūną Raseiniuose lazeriu. Mokėti nieko nereikėjo
Paulė parašė:
Labai smagu,kad jums viskas pavyko, jokių komplikacijų ir pan. Bet kaip ir kiekviena liga,juolab operacija, gali iššaukti komplikacijų. Ši oeracija irgi ne išimtis…
Taip, visiems skirtingai, tiesiog komentaruose daugiausiai skausmingu patirčiu, stipriai įsigąsdini ir pradedu dvėjoti, kad gal geriau neoperuoti (pati maniau nedavažiuosiu iki ligonines) todėl norėjau pasidalinti ir kitokiu atveju.🌷
Caroli parašė:
Buvau pas operavusi gyd. tik mėnesis po op. Sakė vertint viską po 4mėn. 🤦♀️ bet jau tuoj tas mėnuo ir nieko gero, tai noriu kažkur kitur kreiptis, kad įvetintu kam…
Man pamenu gydytoja sake pasirodyti mėnesis po operacijos jeigu reikia, keista, kad liepė 4 mėn. po operacijos.
aaiste424 parašė:
Man pamenu gydytoja sake pasirodyti mėnesis po operacijos jeigu reikia, keista, kad liepė 4 mėn. po operacijos.
Kiekvienas gydytojas skirtingai priziuri,man po operacijos isvis nereikejo pasirodyti nei karto.Ispjove,susiuvo ir kita diena namo,bet ir mano gijimas buvo sklandus,jau metai kaip po visko,uzpakalis kaip naujas,niekuo negaliu skustos
Ingri2 parašė:
Kiekvienas gydytojas skirtingai priziuri,man po operacijos isvis nereikejo pasirodyti nei karto.Ispjove,susiuvo ir kita diena namo,bet ir mano gijimas buvo sklandus…
Laimingas Jūs žmogus, labai džiaugiuosi 🥰
aaiste424 parašė:
Aš buvau mėnesis po op
pasakiau nusiskundimus ir sakė vertint po 4mėn 🫣
2025-12-30 11:15 operacija (3 vnt. 4 laipsnio)
12:16 Atsibundu įvežant į palatą. Miego iki nakties nesinori. Skausmas 0-1. Ant užpakalio užklijuotas tavarstis, chirurgas sakė iki 1 tuštinimosi neliesti, ryte jei reiks perriš.
Prieš operaciją suleido antibų ir antimikrobinių ir Ringerį.
Pinoperacijos 30 min. bandau palatoje nueiti pasišlapinti, pavyksta (valio veikia). Dar namie išmokau atsikelti iš lovos nesėdant (pasiveri ant šono ir leidi kojas žemyn kaip ant kelių klaupiantis, tada pasistumi ranka nuo lobos ir kažkaip atsikeli (atsigulimas atvirkščiai).
14:16 leido pagurkšnoti vandenuko.
16:20 Trinta grybų sriuba 😮
16:30 Jogurtas be nieko 250g. Sakau valgyti noriu, sako tau dieta šiandien, galim vakare pakartoti jogurto jei nori ir arbatos.
Pirmą parą iki vakaro sugeriu ~2l vandens.
23:30 nesimiega, skausmas (diskomfortas labiau) 0.5-1 balo.
Paprašau ko nors kad imtu miegas, sugeriu, išmiegu iki ryto tik prieš miegą pila prakaitas kaktą bet sake po operacijos gali taip bűti.
12.31 8:30 pusryčiams kiaušinienės omletas, skausmas 1, vis dar be vaistų nuo skausmo po operacijos. 10 išrašo, tad paprašau dėl visa ko suleisti nuo skausmo, nes namie liftas sužinau, kad sugedo.
10:00 Važiuoju namo ant galinės sėdynės atsisėdu ant pagalvės ir po to visą kelionę guliu ant šono. Namo parvykus, o stebukle liftas veikia vėl (Ačiū Dievui).
Geriau vaistus nuo skausmo 2-7 dienomis sąžiningai NVNU 2 k paroje ir jei reikejo dar tarpuose paracetamolio 1000mg (pvz. 30 min. prieš tuštinimąsi.
19:35 nusiimu pleistrą su tvarsčiu, vonelė su kalio permanganatu iškrito tvarstis ir visa kempinėlė su kraujingom gleivėmis.
2-3 dieną skausmas 0-2 balai max. galvojau gal koki nervą nupjovė, kad neskauda.
12-02 12:17 pakakinau pirmą kartą iš 3 bandymo (bandau ne ilgiau 3 min., tada pertrauka bent 10 min. tada vėl bandžiau. (72 val. post. op.) normalaus storio ir pakankamai daug tik su viena kraujo siūlelių per 1 kako ilgį. Skausmas 1-2 labiau diskomfortas ir graužimas.
Vonelės su labai šviesiai rožiniu kalio permanganatu 3 kartus dienoje (ir po kakinimo dar ir apsiplovimas po dušo srovele silpnesne), tada fenu džiovinimas (vėsus oras, pasirodo sausumas mažina infekcijos riziką) neaustinio audinio 10x10cm marliai per pus perlenkti tarp bandų - taip visas 14d. po operacijos, pradžioje ar nakčiai dar ir tepiau Lidoposterin (ačiū visiems kas jį paminėjo, nuima griaužimą, apramina skausmelius ir neleidžia prilipti tvarsčiui)
Vaistų nuo skausmo (pasitarus su chirurgu) nebegėriau nuo 7d. 1-7d. NVNU būtina gerti nes ramina pooperacinį uždegimą žaizdų. Dar sužinojau, kad nuo skausmo reik gerti kai įsiskauda iki 3-4 balų, neleisti daugiau. Labai padėjo iki operacijos ir po operacijos kakinant Moo-Poo kvėpavimo metodas (paminėtas UK forume):
6d. po operacijos pirmas išėjimas į gryną orą 20min. lėtai vaikščiojant (iki 1 km).
Iki 13d. kakinant vis matės kraujo patepliojimai ant kakio. 14d. pirmas švarus. 14d. Išskyrų ant tvarščio mažiau, kau tik balsvai šviesiai gelsvos, plotas stabiliai mažėja. Dieną keletą valandų bandau be tvarsčio. Sėdėti dėl tvarsčio dar sunku kad ir ant pagalvėlės be skylės 30s-3min. (max.). Tokia mano istorija, jei kas įdomu klauskite.
5 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai