riesinuke parašė:
O kai mezgas reikia pilvuka ismatuot? Ar is akies dejai tiek akiu![]()
Po teisybei tai dabar jau iš akies gaunasi, ar stori ar ploni siūlai, dažniausiai nutaikau. Beje, jei ir nenutaikai, nebūtina išardyti viso mezginio, galima detalėmis visą reikalą pataisyti: ar primegzti kitu raštu dalį, ar kokį dirželį pritaisyti, bet čia kita tema
Šiaip man atrodo ne profėms kaip mes su jumis
toks būdas tinka: paimti kokį turimą megztuką, kuris yra tinkamo dydžio, ir nusimezgus nedidelį pavyzdėlį ant jo matuoti, apskaičiuoti kiek akių reikia pagal turimų siūlų storį. Tokiems mažiams, tuo labiau jei neįgudus, vistiek megsite tiesiai, be jokių juk įliemenavimų ir pan. tai ir matuokite seną megztinį per maždaug pilvo vietą. Manau tikrai nesuklysite
Iki pažastų įlinkimo tiesiai, o paskui pažastyse aš savajam standartiškai nuimu po 5, 3, ir 1 akį kiekvienam krašte, nugaros dalyje mažesnį įlinkimą darau - po 3 ir 1 akį kraštuose - ir vėl mezgu iki norimos kaklo iškirptės vietos. O kaklą kaip jau norite taip mažinate - aš matuoju šitoj vietoj tiesiai ant mažiuko savo...

Gal kas zinote, kaip turi atrodyti istiestas sis megztukas? Noriu nusimegzti, bet nesuprantu, nuo ko pradeti...