Dalinuosi vėl Unos pakalbėjimais
Tikiuosi neužbanins manęs
Una spalvina, o mes su jos močiute kalbamės. Po kiek laiko Una duria pirštu į mus:
- šitos dvi žuvytės mane jau pradeda erzinti. Nusijuokus:
- žuvytės, nes burbuliuoja ir burbuliuoja!
xxx
Darius prasiduria pėdą ir važiuoja į ligoninę skiepo nuo stabligės. Una manęs išsiklausinėja, kokie stabligės simptomai.
Tada susirūpina:
-tikimės šitam mūsų lėtapėdžiui taip nenutiks.
xxx
Una kartu su močiute Zita lanko babą (promočiutę). Eilinį kartą Unai apžiūrinėjant močiutės auksinę grandinėlę, Zita babai paaiškina:
-Unai labai patinka ta grandinėlė, mes su Una turime sutartį, kad kai ji užaugs, visi mano papuošalai jai atiteks.
Una:
-bet dar nepasirašyta.
Grįžusi plaunasi rankas su močiute:
-reikia mums tą sutartį pasirašyti, nes po to tu gali pamiršti, ką sakei.
xxx
Atnešu maikes, kad išsirinktų kurią norės vilktis.
-O po to šitas aparatas jas išneš atgal?
-Koks aparatas, aš?
-Taip. Tu visada kažką išneši, atneši, žmonės taip nedaro, aparatai daro.
xxx
Una, kavinėje sukirtusi kijevo kotletą, kalakutienos juostelių porciją ir užsiskaninus crème brule, važiuoja namo ir svajoja:
-Kaip norėčiau sumedžioti mešką ir suvalgyti visus jos riebaliukus…
xxx
Pietauja.
-O kodėl grybų apačia tamsi? Gal juos taip žemė sukūrė, gal juos taip dievas nudažė?
xxx
Kalbuosi su Una, kad kai jau persikelsime į naujus namus, ji turės miegoti savo kambaryje.
-Ne, miegosiu pas tave.
-Tai kiek tu laiko planuoji su manim miegoti? Kai eisi į mokyklą juk nemiegosi su manim?
-Nežinau dar.
Pasvarsčius:
-O kodėl tete jau eina į universitetą, o vis tiek dar miega pas tave?
xxx
Pačiupinėja pamerktą rožę, nukrenta jos žiedlapiai. Truputį nusimena ir tuoj pati pasiguodžia:
-Nieko tokio, taigi galėsime juos per vestuves barstyti, kai iš bažnyčios išeisime. Aš su Oskaru.
xxx
Valydama dulkes namie:
-Matai, nežinojai, kad aš taip gerai moku valyti. Aš tik apsimetinėjau, kad nemoku. Apsimetinėjimas yra man labiausiai patinkantis darbas. Nepamiršk.