Kazimieras Vitkauskas parašė:
Miela bertucia,
augant vaikui, žindymų paprastai ne daugėja, o... Jeigu jau net tris mėnesius Jūsų…
Labai dėkoju už atsakymą. Belieka susitaikyti ir atsisveikinti su šiuo praėjusiu periodu...
Kazimieras Vitkauskas parašė:
Miela bertucia,
augant vaikui, žindymų paprastai ne daugėja, o... Jeigu jau net tris mėnesius Jūsų…
Labai dėkoju už atsakymą. Belieka susitaikyti ir atsisveikinti su šiuo praėjusiu periodu...
Sveiki
Noreciau gerb.daktaro Vitkausko ir mamyciu susidurusiu su panasiom problemom patarimo. Turim tokia problemele, kai mano mano maziukui buvo trys savaites (dabar mums jau du menesiai), jis pradejo nervintis zisdamas kruti. Apibudinsiu siek tiek detaliau:
Jis pradeda zisti, mazdaug 5 minutes zinda ramiai, tada kruti paleidzia, tada vel paima, bet po minutes vel paleidzia, ir kuo toliau tuo labiau tai intensyveja, jis vis labiau nervinasi, galiausiai po kurio laiko netgi pradeda verkslenti, bet vis tiek nori imti kruti, o ir ima energingai, galima sakyti, godziai, bet ciulpia ciulpia ir vel paleidzia, ir vel paima, ir vel paleidzia. Gimdziau Jungtineje Karalysteje, taigi konsultavausi su akuseremis tenais.
Pirmiausia akusere itare, kad tai gali buti augimo suolis, ji patare pakenteti, bandyti keisti krutis, taigi taip ir dariau. Is karto kruties pakeitimas padedavo, bet tik keletui dienu. Po to net ir pakeitus kruti situacija buvo ta pati. Taip kaitaliodama krutis, speju, prisaukiau didesne pieno gamyba, nes krutys budavo labai pilnos, o ir maziukas pastoviai springdavo zisdamas. Pastebejau kad ir jo kakuciai igavo zalsva atspalvi, tad emiau is vienos kruties maitinti po 2-3, o kartais ir 4 kartus, kad tik jis gautu to riebaus pieno.
Buvo kilus ir mintis, kad gal truksta pieno, nors atrode nelogiska, kai jis net springdavo. Bet slapiu sauskelniu buvo ir yra pakankamai, tustinasi irgi normaliai, per pirma men. priaugom 1.7kg, per antra men. dar tiek pat, dabar maziukas sveria 7kg. Maitinu tik savo pienu. Taigi trukumo teorija atmeciau.
Priezasties ieskojom toliau, tada akusere patikrino jo burnyte ir pasake kad jam prisegtas liezuvelis. Cia pat noriu pamineti, kad maziukas nelabai taisyklingai apziodavo kruti, galvojom, kad tai irgi del pasaitelio, gal jis netaisyklingai apzioja ir negali istraukti to riebesnio pienuko, gal del to neramus. Nors velgi, pienukas jam kartais tiesiog begdavo is burnytes, o jis vis tiek nervindavosi. Neatrode, kad jis negali istraukti pieno. Bet vis tiek kaip isganymo laukiau vizito pas gydytoja. Nuvykome i ligonine, prisegima ivertino 50% ir ta pasaiteli mums prakirpo, kai maziukui buvo 7 savaites. Bet situacija, deja, nepasikeite. Apziojimas nepagerejo. Nerimas prie kruties nedingo.
Nuo pat gimimo jis zinda gana daznai, duodu kruti kada tik nori, neturim jokio grafiko, nenaudojam nei ciulptuko, nei buteliuko. Kai tik pradeda energingiau kisti rankas i burnyte tada ir siulau kruti. Niekada neatsisako
Dabar kai mums jau du menesiai buna zindau kas pora valandu, retokai kas 3-4. Kartais kas valanda ar net kas pusvalandi, nes kai labai karsta jis zisti nori dazniau. Zindymas pas mus toks chaotiskas, as nesuprantu kada jis pavalgo, nes arba zisdamas uzmiega, arba pradeda nervintis. Vienas is dvieju. Kai pradeda nervintis galiausiai atitraukiu nuo kruties ir veikiam ka nors kita iki kito valgymo. Beje, atsirugti pakeliu, bet net ir atsirugus niekas nepasikeicia. Niekaip nesuprantu to jausmo, kai mamos sako, kad supranta jog vaikas pavalge kai jis paleidzia kruti, arba kai mamos sako, kad kudikis be perstojo zinda 15-20 minuciu. Taip norisi ir man kad musu valgymai butu ramus, harmoningi.
Tai ir nezinau ka daryti. Kaip ir sakiau, jis nelabai taisyklingai apzioja kruti. Matau kad apatine lupyte ne laisvai atmesta, bet prispausta prie spenelio, kartais atrodo kad jis ne ciulpia o tiesiog judina zandikauli, bet man speneliu neskauda tiek kad negaleciau zindyti, bet zinoma, jie jautrus, o kai ilgiau zinda ir labiau suskausta, pajautreja. Kartais spenelis atrodo kaip lupdazis, bet ne visada. Is paziuros jis ramus, linksmas ir patenkintas vaikas
Bet kaip ir minejau, musu valgymai tokie chaotiski.
Taigi toks stai reikalas, prirasiau daug, tikiuosi suprantamai. Labai lauksiu patarimu
p.s. dabar jau gyvename Lietuvoje, musu seimos gydytoja labai miela, bet zindymo klausimais, deja, nelabai turi geru patarimu.
yummy mummy parašė</
p.s. dabar jau gyvename Lietuvoje, musu seimos gydytoja labai miela, bet zindymo klausimais, dejasveika.,, nelabai turi geru patarimu.
sveika, .mano sunus irgi taip valgo. Manau, kad cia tiesiog temperamentas. Pas mane tikras aktyvuolis, nori eit, imt. Judet. Zodziu, tiesiog nėra laiko nei valgyt, nei miegot. Tai tiesiog nebesitikiu nei harmoningo zindymo, nei raus miego. Ir gaėvojy, kas per uraganas is jo isaugs
bet speneliu manneskauda, judu dar nedidukas, gal mėginkit dar apziojima pataisyt? Ir linkiu kantrybes
yummy mummy parašė:
Sveiki![]()
pastaruoju metu ir mes tokia problemele turim..pries pora savaiciu prasidejo toks dalykas,kad kai pradeda valgyt,greit pradeda nervotis,draskyt kruti,atsitraukia,vel griebia...po poros valandu valgo is kitos normaliai,dar po poros vel is tos,kur draske,bet ir vel nrmaliai..kita maitinima nervojasi valgydamas is kitos...niekaip nesuprantu..
nustebti parašė:
sveika, .mano sunus irgi taip valgo. Manau, kad cia tiesiog temperamentas. Pas mane tikras aktyvuolis, nori eit, imt. Judet. Zodziu, tiesiog nėra laiko nei valgyt, …
Stai ir kitas klausimas - o kaip pataisyti apziojima? Bandau su pirstuku vis placiau jam burnyte pravert, daugiau lupyte atkabint, bet jis pagal save pasitaiso
judiberta parašė:
Nebezinau ka daryti vel dizizausia neviltis, svorio is vis beveik nebepriaugam, nors dar nebuvome pas seimos gydytoja trecia menesi, bet kiek pati pasiveriu tai per…
judiberta parašė:
Nebezinau ka daryti vel dizizausia neviltis, svorio is vis beveik nebepriaugam, nors dar nebuvome pas seimos gydytoja trecia menesi, bet kiek pati pasiveriu tai per…
labas.oj pamenu as ta rupesti,man aplinkiniai,ypac mamos ir mociutes zirze kad nepakanka,kad nebe duok,priaiginedavom mazai,bet tiesiog toks Jo sudekimas,ta prasme,pirmus men augo,nuo 4men vos po maziau,db mums spali bus 3 metai sveria 13kg.,yra sveikas,judrus vaikutis.na o Va drauge vis klause aplinkiniu pradejo damaotinet ir metuku sulaukes sveria 11su puse,vos replioja,taigi nenormalu.mano nuomone,mamos pienas yra pats svarbiausias leliui,ir duok Jo dazniau sau nuraminti.
zaruliss parašė:
labas.oj pamenu as ta rupesti,man aplinkiniai,ypac mamos ir mociutes zirze kad nepakanka,kad nebe duok,priaiginedavom mazai,bet tiesiog toks Jo sudekimas,ta prasme,…
Mano dukra metu laiko sveria 11,2kg,bet vaiksto beveik nuo 10men,tai nemanau kad nuo svorio judejimas lb priklauso,o valgom mp ir kt maista.
geranta parašė:
Mano dukra metu laiko sveria 11,2kg,bet vaiksto beveik nuo 10men,tai nemanau kad nuo svorio judejimas lb priklauso,o valgom mp ir kt maista.![]()
nesiginciju,tiesiog buvo skirta mamytei kuri rupinasi del savo lelytes. O kad Kai kuriem leliukam turi itakos PERMAITINIMAS tai esu tikra.
Sveiki. Tiesiog norėjau į temą paršyt. Nežinau kaip kitoms mamoms taip kaip man mažiuką maitinti gali būti lengva ir patogu, kai jis ištisai nori ant krūties kaboti arba dažniau ir pavalgyti. Nuoširdžiai sakau, kad jau tikrai baigiasi kantrybė taip žindyti. O atrodo ir pienuko užtenka, ir svoris auga gerai (1 mėn. 1,3 kg, 2 mėn. 1,5 kg priaugo), bet tas nuolatinis krūtų mirkymas mažylio burnytėje ir negalėjimas nieko pasidaryti, net minimaliai apsitvarkyti jau tikrai įgriso. Turbūt sulig 3 mėn. eisim valgyti mišinio...nors ir labai noriu matint, bet ne taip kaip atsiprašant beždžionė.
10 testuotojų vertinimai
11 testuotojų vertinimai
9 testuotojų vertinimai