2018.08.06 08:14 (prieš 7 m.)
Braskinuke parašė:
Skaiciau skaiciau, bet jau nebeistveriau... Taip, vaikai viska jaucia. Jei jus nuolat gyvenat su baime ir stresu, kad vaikas nemiegos, kaip gali vaikutis ramiai mie…
Dėl manipuliacijos. Jūs turbūt geriau nei visi pasaulio psichologai ir psichoterapeutai bei jų moksliniai tyrimai esate ištyrusi vaikų manipuliacijas.
Mano galva - tai vaikas verkia, nes jam liūdna, nori mamos artumo - o jums priėjus, nukreipiamas jo dėmesys ir jam pasidaro gera, saugu.
Kartais tokios nuomonės vertos auksinio medalio... Aš pasitikiu savo vaiku, aš tik per 2mėn pažinau jo miego ritmą. Kai nuo gimimo vaikas nesielgia kitaip, tu tiesiog žinai kaip bus. Nes vaiko miegas tikrai nepriklauso nuo mamos pasitikėjimo. Priklauso nuo vaiko nervinės sistemos vystymosi tempo, nuo sotumo, nuo pilvelio skausmų, nuo vystymosi ir augimo šuolių, na nuo daug ko, bet tikrai ne nuo “stebuklingų” mamos minčių. O tai, kad nuo to man kyla stresas, jog man išėjus į lauką su nešykle ar vežimu, išvažiavus automobiliu į parduotuvę, nuvažiavus su mažyliu sportuoti ar į baseiną, mažiukas pradės isteriškai verkti - manau absoliučiai normalu. Nes man tai kelia baimę, nesaugumą, nepasitikėjimą savimi, kad nemoku su savo mažyliu pabūti, kad jam negera.. Tad kitą kartą prieš “neištverdama” įsigilinkite į žmogaus istoriją.
P.s. Aš tikrai pasitikiu savo sūnum, jūs net neįsivaizduojat kaip mes juo džiaugiamės, kokios mūsų su juo veiklos, kiek mes į jį investuojam laiko ir dėmesio, tad tokie komentarai apie nepasitikėjimą nelabai vietoje. Nemanau, kad labai blogai, jog aš labai noriu, kad mano mažylis tik pradėtų šiek tiek ilgiau miegoti ir būdrautų ilgiau nei pusvalandis be krūties.