2019.08.24 09:44 (prieš 1 m.)
I.D.O.L. parašė:
As jusu paklausiu, nes nelb domejausi, gal atsakysit. Kaip suprantu, blw tai valgymo budas, kuomet vaikas valgo viska ka ir tevai (suprantama sveika maista, be cukr…
Na, nesidomėjau kuo pagrįstos gana griežtos maisto įvedimo rekomendacijos - kada ir kiek turi suvalgyti nurodyta. Nors kiekvienas vaikas individualus
aš matyčiau tik vieną priežastį dėl ko kai kurių produktų ne įvesti anksti - polinkis alergijoms. Gal ir yra tam pagrindinimas, tiesą sakant nesidomėjau, nes man tas principas nėra artimas. Kai vaikas 6 mėn valgė pagal poreikį kada nori ir kiek nori, su primaitinimu įvedinėti kiek gramų turi suduoti vaikui, ką galima ko ne, man netiko
blw yra logikos, kad valgo viską ką tėvai išskyrus cukrų, druską, medų ir riešutus. Ir primaitinimas pradedamas tik kai vaikas pilnai pasiruošęs, o tada ir žarnynas jau subrendęs. Valgo ir mato pavyzdį kaip tą patį valgo tėvai, kurių elgesį norisi kopijuoti. Bet pasirenka kas patinka, o kas ne ir kiek nori suvalgyti. Žinoma, čia jau turi ir tėvai ne picom maitintis
Ir kaip hipokampas paminėjo, tikrai tos rekomendacijos griežtos. Gal dar iš to laiko kai viskas turėjo būti pagal taisykles, pvz kūdikių maitinimas pienu kas 3 val ir nemiatibimas naktį