Century parašė:
O be imuno dar turite kazkokiu problemu pastojimui? Ar labiau i neaiskios kilmes nevaisinguma ?
Visi pirminiai standartiniai vaisingumo tyrimai buvo geri (išskyrus mano pakilusį prl, vartojau vaistus), tai gavom neaiškios kilmės nevaisingumo etiketę, kuri aiškėjo mano domėjimosi, ieškojimo dėka, o vėliau ir napro vais. spec dėka.
eresos parašė:
Tai va,paskatino dar miraclo narės atvejis,mačiau,kad rašė,jog pas ją cd paletė buvo gera, NK neaukšti,o va kir agresyviausias...tai ir susimąstai,ačiū merginos,kad…
Viena gydytojų grupė dabar jau yra tos nuomonės, kad nk cd paletėj, t.y. cirkuliuojančiame kraujyje mažai ką turi bendro su tuo, ar atakuos organizmas embrioną. Kitaip tariant, net jei geri nk gimda laisvai gali būti agresyviausio tipo. Tuomet buvo prieita išvados tirti tipą, daryti biopsiją ir pan. Tuomet vėlgi statistiškai suvedus duomenis, kad kai kurios moterys ir su agresyviausiu gimdos tipu (bet to nežinodamos) pastojimo metu vis tik neatakavo vaisiaus, organizmas sklandžiai "persijungė". Kitavertus praktikoje matom, kad jei nepavyksta pastoti, ar nėštumai nutrūksta, pritaikius net nebūtinai palankiausią imuno gydymą, o tą kurį gydytoja praktikuoja (pvz B tik lit, K tik imunoglobiliną, kortikosteroidus) pagaliau pastojama, išnešiojama. O kad nk ar anti paletė dar ne viskas tai tikrai. Tiek ir kir, tiek ir autoimuninės ligos, dar ir partnerių suderinamumo klausimas dq alpha. Geri nk tai tik mažas gabalėlis iš viso pyrago.
eresos parašė:
Kažkada lyg chloe rašė,kad su per skystu krauju wobenzym nelabai tinka..nežinau,ar teisingai atsimenu,o pas mane per skystas,nors ir turiu mthfr..
Jis paskystina kraują, bet nemanau, kad taip efektyviai kaip vaistai...
Jis gerai virškinimo sistemai, kartu ir priešuždegiminis, kas turi uždegimų tai gerai susitvarkyt, tuomet ir imunitetui nauda.
Nykštukė parašė:
Help merginos, gavau ats. Gal man reiktu tiroksino?
Galvočiau apie tiroksiną. Aš ir neseniai jo gavau, maniškis tth sugalvojo pakilti iki 2,87 (čia jau daug man, bišk galėjau pati prisidirbt suvalgius glitimo netyčia ir dukart su mažu tarpu), vartoju po 25, naiviai tikiuosi, jog laikinai
Nors mano ir būdavo 1 su trupučiu, apie pusantro, čiut daugiau, kaip kada, bet kimbant buvo 4,4 (čia jau iki tol man neregėti skaičiai, net fiziškai jaučiau gumulą gerklėj, o savaitę po visko tth buvo 1,1- gryžo į man įprastas vėžias), gyd. aišku irgi užskaitė tai kaip imuno atsaką į vaisių (celikija paskatina autoimuninį tiroiditą); sakė tik pastojus iškart tirti tth, atpo. Ir tuomet tikriausiai reiks net ne tiroksino, o thybono... Tai jau geriau net nežaist, ir dar iki pastojimo bent tiroksinas pačia mažiausia doze (jei nenumuš tth per daug), o jei konkreti ivf data, tai prieš ivf jau ir thybonas, bent po punkcijos, o ne pvz po teigiamo hcg.
Geriausia pasitarti su gyd. kaip kas tavo situacijoj