Evch parašė:
Ačiū už atsakymą. Sertraliną ir man paskyrė, kaip saugiausią nėštumo metu. Tai dabar laukiu kol suveiks![]()
Vartoju sertraliną - Zoloft 😊
Evch parašė:
Ačiū už atsakymą. Sertraliną ir man paskyrė, kaip saugiausią nėštumo metu. Tai dabar laukiu kol suveiks![]()
Vartoju sertraliną - Zoloft 😊
Sveikos! Kas naktimis turi bėdų, užjaučiu, nakties miegas labai svarbu 😔 aš kartais turėdavau naktį panikos atakas, tai nu ir dieną tas dalykas nieko gero,o naktį išvis atrodo negali susigaudyt 🙈 vartoju paroksetiną jau 15 metų, tai skaitomas senos kartos vaistas, bet kol jis tinka nieko man nekeitė. Su dukra kai pastojau nieko nesakė, kad turėčiau nutraukti, nes vatrojau tik 10 mg tuo metu. Dabar pastojau vartodama 20 mg ir pradėjau mažinti, bet čia buvo klaida... mažinau greičiau nei aš tai darydavau anksčiau ir kartu su visa toksikoze daėjau vėl iki pastovaus nerimo, ypač rytais, tik prabundi, nespėji atsikelt, o jau širdis kalatojas iš nerimo, įtampa... pradėjau didinti vaistus, bet ne iš karto, tikėjausi psichoterapija pasėti sau kas buvo dar blogiau. Dabar vietoj 20, turiu vartoti 30... ar nerimauju? LABAI, bet tikiuosi, kad vaikučiui geriau tai, nei panikos atakos ir nerimas...
Nors db dar laukiu kada pilnai pradėa veikti padidinta dozė, nes vis dar ypač rytais patiriu nerimo epizodus 😔
Svajonės link951 parašė:
Nu kaip išsikapstyt iš šito 😬 man tai liepė didint dozes Zoloft iki pilnos tabletės 50 mg, o aš užstrigau ties pusele ir niekaip neprisiverčiu padidint. Ar reikia d…
Aš ir bijojau didint, bet kuo ilgiau tempsit, tuo ilgiau užtruks, kad pasijaustumėt geriau 🙂
Svajonės link951 parašė:
Nu kaip išsikapstyt iš šito 😬 man tai liepė didint dozes Zoloft iki pilnos tabletės 50 mg, o aš užstrigau ties pusele ir niekaip neprisiverčiu padidint. Ar reikia d…
Svajonės link951 parašė:
Man asmeniškai išsikrapštyti padeda vaistai, kai juos vartoju gyvenu pilnavertį gyvenimą, taigi matyt, kad teks ir toliau juos ilgai bei nuobodžiai vartoti, nes tik nutraukiu vaistus, pabūnu iki 4 mėn. max ramiai ir vėl nerimas grįžta. Kovoju su nerimu nuo paauglystės, daug ką esu bandžiusi, tačiau dabar pradedu kažkaip susitaikyti, jog matyt tiesiog teks visada gerti vaistus ir tiek. Iš pradžių tas gąsdino, tačiau dabar galvoju, o ko čia gąsdintis, turi žmones daug įvairių ligų, kur nuolat vartoja vaistus, nesu išskirtinė
Be to, aš irgi gėriau po puselę, bet neveikė neužteko, tai gydytojas sakė drąsiai didinti iki 50 mg., t. y. pilnos tabletės. Anot gydytojo, ir 50 mg. nėra didelė ar super kažkokia kenksminga dozė, todėl padidinau ir po truputį jau grįžtu į save
katine89 parašė:
Aš ir bijojau didint, bet kuo ilgiau tempsit, tuo ilgiau užtruks, kad pasijaustumėt geriau 🙂
Pritariu, pati iš savo dabartinės patirties. Žinoma ir aš jaudinuosi dėl dukrytės pilvelyje, bet mano nemiga, apetito nebuvimas ir nuolatinė nerimo būsena tikrai blogiau jai manau. Kaip gydytojas sakė geriau stabili, rami, laiminga mama su tablete, negu kankinimasis.
Sveikos, noriu pasidalinti savo patirtimi vartojant mirtazapin nėštumo metu. Turėjau du nėštumus, abiejų metu, bei prieš pastojant, vartojau mirtazapin. Dozės nebuvo didelės, pirmo nėštumo metu vartojimą nutraukiau tik mėnuo iki gimdymo, o antrojo nėštumo metu taip ir nenutraukiau. Abu vaikai gimė išnešioti, sveiki, gimdymai nesudėtingi, todėl manyčiau, kad vaistas saugus. Teko domėtis ir moksliniais tyrimais, kurie patvirtina vaisto saugumą. Be to vaisto aprašyme taip pat nurodyta, kad jo vartojimas nėštumo metu rizikos padidėjimo nerodo. Todėl jei abejojate, ar bijote, noriu padrąsinti nekentėti, nes mamos ramybė ir gera savijauta yra labai svarbu.
JurgaGr parašė:
Sveikos, noriu pasidalinti savo patirtimi vartojant mirtazapin nėštumo metu. Turėjau du nėštumus, abiejų metu, bei prieš pastojant, vartojau mirtazapin. Dozės nebuv…
Prisidedu ir aš. Kaip gera skaityti lietuvaites, kurios naudojo Mirtazapin. Man teko vartoti nėštumo pradžioje, nutraukiau apie 9 nėštumo savaitę, kolkas leliukui viskas gerai ir kiek teko skaityti užsienio patirtis visi nėštumai buvo saugūs. Mano psichiatras, taip pat pasakė, kad tai saugu. Naudojau 7mg. prieš miegą.
12 testuotojų vertinimai
13 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai