nado parašė:
jusu abiem vaikam BA?
Taip, abiems. Tik mazajam vidutine forma obstrukcine nealergine, o vyresneliui lengva forma kosuline alergine.
Daugumai astma sergančių vaikų pirmieji ligos simptomai pasireiškia sulaukus 5-ojo gimtadienio. Skaityti
visą straipsnįnado parašė:
jusu abiem vaikam BA?
Taip, abiems. Tik mazajam vidutine forma obstrukcine nealergine, o vyresneliui lengva forma kosuline alergine.
paolina parašė:
mazajam nuo virusu?beje gal kosuliu pasireiskia?zinokit pas mane irgi abiem vaikam BA, tik kad mano mazesniajai tik 1,2 metu, o jau nuo 4 men prasidejo kosuliai astmatiniai.
paolina parašė:
O kaip jas atskiriate? Atsiprasau, jei klausimas kvailas
Maniskiui nebuna dusuliu, nei karto nepakliuvome i ligonine, jis tiesiog istisai koscioja, kartais girdisi sniokstimas, bet va alergiju nenustato (tik katei neseniai atrado).
Kote parašė:
O kaip jas atskiriate? Atsiprasau, jei klausimas kvailasManiskiui nebuna dusuliu, nei karto nepakliuvome i ligonine, jis tiesiog istisai koscioja, kartais girdi…
man kaip sake alergologe ir pulmonologe, kad buna astma virusine, .ty. vaikas pasigauna virusa ar infekcija ir isskart astma paumeja, nebutinai dusulys gali buti, kosulys irgi kaip astmos paumejimas. Bet toks vaikas nera niekam alergiskas. O jeigu vaikas yra alergiskam kam nors, tada raso alergine BA. Mano vyresniojo kosti, rado alergija dulkiu erkei ir musu diagnoze alergine BA.
paolina parašė:
O jūs turite oficialią diagnozę? Mūsų sistuacija tokia: vaikas nuo dviejų metų prasirgo beveik ištisai obstrukciniu bronchitu. Visus metus pragėrėm ventoliną, kol pradėjo nuo jo berti. Kitais metais buvo geriau (sirgo rečiau), bet ir dabar kai suserga prasideda stipri obstrukcija, be ventolino sunku išsiverst (dabar naudojam purškiamą). BET. Trys gydytojai man pasakė, kad tai ne astma, nes nedūsta, nors kvėpuoja tik viršutiniais takais kai prasideda obstrukcija, bet nedūsta... ir kad astmos iš viso iki 5 metų niekas nenustatinėja, nes iki to amžiaus vaikai dažnai išauga. Bet čia žiūriu daug mamyčių su mažesniais vaikučiais... Nežinau, ką ir galvoti... Kaip jums nustatinėjo atsmą?
p.s. mums alergijos tyrimai visi neigiami (niekam nealergiška).
eglute123 parašė:
O jūs turite oficialią diagnozę? Mūsų sistuacija tokia: vaikas nuo dviejų metų prasirgo beveik ištisai obstrukciniu bronchitu. Visus metus pragėrėm ventoliną, kol p…
jus sakete kad iki 5 metu astmos nenustatineja, mano 6 men kudikiui jau astma nustate vien is simptomu ir mano pasakojimu, vaikas koseja non stop, pokol nedave montelukastos, tada nustojo koseti. Man pulmonologas sake kad net 1 men kudikis jau gali sirgit astma.
Daug kur nenustatinėja, nes dažnu atveju vaikams tai yra ta "netikroji astma", kuri augant vaikui išaugama, o ne ta tikroji - visam gyvenimui. Bet nesvarbu kokia astma, ir kiek ilgai ji tęsis, jai gydymas vis tiek reikalingas dabar. Kadangi, kaip patys gydytojai sako, kriterijai astmos nustatymui yra labai neapibrėžti, lengvai galima diagnozuoti pagal juos, tai ir nustato, jei mato didesnį polinkį į astmą - kad būtų kompensuojamas gydymas, tarpinės, vaistai, sanatorijos ir t.t.
Mano abiem diagnozes nustatytos kraujo ir rentgeno tyrimais. Vyresniajam labai lengva alergija dulkiu erkutem. Jam astmos paumejimas pasireiksdavo istisiniu sausu kosuliu, bet jam nera buve obstrukcijos, pas pulmonologus nukreipe del dazno sirgimo. Dabar po metus trukusio nepertraukiamo gydymo jau keli metai ramu, astma suvaldyta. O mazajam yra buves ne vienas priepolis su obstrukcija, ir po antro ar trecio apsilankymo priemime rekomendavo kreiptis i pulmonologus. Taip ir po tyrimu patvirtino astma, bet alergiju nera. Po gydymo apsitvarke obstrukcija, bet po virusu daznai buna paumejimas kosulines formos.
vil_mukas parašė:
o gal kas zino ir gali pakomnetuot del nemokamo pneumo skiepo serganties astma, nes seimos gydytojos uzklausiau tai sake kad skiepas itrauktas i kalendoriu ir prikl…
Skiepija nemokamai,maniskis 2009m gimes
tabula rasa parašė:
Daug kur nenustatinėja, nes dažnu atveju vaikams tai yra ta "netikroji astma", kuri augant vaikui išaugama, o ne ta tikroji - visam gyvenimui. Bet nesvarbu kokia as…
tame ir esmė, kai nėra diagnozės, tas gydymas toks gaunas... ir iš vienkartinio puodelio ale tarpinę darausi ir pan...
paolina parašė:
Mano abiem diagnozes nustatytos kraujo ir rentgeno tyrimais. Vyresniajam labai lengva alergija dulkiu erkutem. Jam astmos paumejimas pasireiksdavo istisiniu sausu k…
o kokį tyrimą darė vaikučiui, kuris neturi alergijos? (gal reikės privačiai pasidaryt...)
5 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai