Pasidalinsiu savo trumpa patirtim su LV Northway klinika. Aš 40+, be jokių ligų, ovuliacija vyksta be problemų, tiesiog dėl amžiaus, matyt, kiaušiąlastės netokios kokybiškos. Na, ir sugalvojau, kad reikia man dar išbandyt tą paskutinį variantą, prieš visas menopauzes, ir t.t. T.y. natūralų ivf. Pirmas vizitas Vilniaus NW, pirmadienis, 7 cd. Folikulas - 16 mm. Antras vizitas-treč. Folikulas - 18 mm. Sakau gydytojai, reikia punktuoti, nes sprogs
Greituoju būdu registracija punkcijai LV Northway penktad., pas gydytoją N.Seimuškiną. Bilietai,viešbučiai, viskas užsakyta žaibo greičiu. Ovitrelle duoda man, kad pristabdyt(ar paskatint) oviliacija, nesuprasi (gydytoja sako pristabdyt, internetas sako paskatint...). Na, reikia tai reikia, nors jaučia kūnas, kad kiaušinėlis jau out keliauja (kokie skatinimai dar... )Bet pareigingai susileidžiu, ir po 10 val.dar dėl smalsumo pasidarau nėštumo testą (noriu pamatyt tas, nors ir fake, 2 juosteles). Ir mano nuostabai, testas absoliučiai baltas. Hmmm. Kažkaip keista. Kur tas hormonas plaukioja tada? Žodžiu, nesvarbu, važiuoju naktį į LV, ryte į punkciją, ir gydytoja net nepatikrinus folikulų ultragarsu, mane migdo. Jau man pusiau sapnuose esant (buvau sąmoninga punkcijos metu), ji ima ieškot folikulo ekrane, ir kelias minutes stoja tyla su pasišnibždėjimais. Galų gale klausia manęs (aš po narkoze:), kurioj kiaušidėj mano folikulas...laikas eina, kažką ten kalbasi, klausiu, ar viskas gerai. Sako, aha, hmm, tuoj. Tada aš jau stipriai apsnūdus, jaučiu, kad vyksta kažkas. Žodžiu, punktuoja...Po visko, ateina gyd.ir sako: 1 folikulas ( na tai ir gerai, aš be hormonų, vieno ir laukiau), bet jis tuščias. Sorry. Na, aš dar tokia truputį apsvaigus, ok, tuščias tai tuščias. Tik kai jau atsičiukinau galutinai, supratau, kad jokio kiaušinėlio ten jau nebuvo, nes jis tiesiog išovuliavo anksčiau. O gydytoja net nesugalvojo patikrint, ar jis yra dar prieš procedūrą. Tada tas sumišimas procedūros metu (akivaizdu, kad suprato, kad pavėluota, ir nepatikrinta prieš procedūrą). Bet diagnozė- tuščias folikulas.
Tai va, ir 1000 eurų+ kaip į balą, bereikalinga narkozė, bereikalingas kiaušidžių badymas tik dėl grubaus aplaidumo. Žodžiu, pasitikėti savo kūnu reikia ne mažiau nei gydytojų žiniomis bei reikalauti atidos procedūrose ( juk tai ne nagų lakavimas).Aišku, pykčio ir liūdesio ašara išlieta, bet bent jau pabandyta tas ivf kelias. Sėkmės visoms dar juo beeinančioms!