2018.03.05 18:35 (prieš 8 m.)
new7 parašė:
Mano mažąjį vėl kankina pilvuko problemos, galvoju vėl apie pokyčius mityboje.
Aš mitybos pokyčius pasidarius kardinalius, bet ne dėl vaiko pilvuko, o dėl jo bėrimų. Buvo toks baisus veidelis
iš pradžių pavieniai spuogučiai susijungė į išsausėjusius raudonus lopus, kol pradėjo šlapiuoti
tai gydytoja liepė drėkinti odelę ir koreguotis man mitybą. Tai kad ir kaip mylėčiau saldumynus, teko jų atsisakyti
saldumynus keičiu datulėmis, arba darausi rutuliukus (stiklinė datulių, stiklinė džiovintų kitų uogų, aš naudoju spanguoles + stiklinė migdolų (nuo jų neberia)) viską susmulkinu kombaine, tada iš tos masės lipdau rutuliukus ir dedu į šaldytuvą ant folijos. Ten pastingsta ir vuolia. Rekomenduoju. Puiki alternatyva saldumynams.? Taip pat livinn parduotuvėj pirkau guminukų
Kiaušinį keičiu bananu, smulkintom linų sėmenim, chia sėklom, žiūrint kur to kiaušinio ir su kokia funkcija reikia.
Vietoj duonos valgau grikių, kukuruzų, ryžių trapučius. Nors grynai ruginė duona - irgi neberia. Bet tokią gaunu tik iš mamos, nes ji kepa man be jokių priedų.
Vietoj pieno - naudoju augalinį ( kokosų arba migdolų). Taip pat yra fainų augalinių produktų, kurie atstoja sūrį, užtepėles ir pan.
Nevalgau citrusų, obuolių, vynuogių, kriaušių. Netinka pamidorai, pamidorų padažas. Tai jų nevartoju.
Makaronai,miltai -be glitimo.
Tikrai daug puikių alternatyvų yra specializuotose parduotuvėse,arba mūsų įprastų parduotuvių spec.skyriuose. Pradžioj atrodė baisu
ir kad nėra ką valgyti, bet pasidomėjus atradau puikių alternatyvų. Nes buvau žmogus kur valgo bileką, o dabar jau esu priversta galvoti. Svarbiausia vaiko odelė ženkliai pagerėjo, jau ir spuogučiai tik keli pavieniai, nes vis išlenda kokia nesąmonė
pvz.vakar dariausi bananų smooth'į ir įmečiau saujelę aviečių, tai vaiko veidelis vėl pabertas
Dar nervina, kad gaminti reikia vyrui atskirai, nes jis užsimano kokios vištienos kepsnelių ar kiaulės karbonadų