SunMoon parašė:
O kaip, ji koreguoti?
Žiūrint nuo ko atsirado. Ir nuo paprasčiausios slogos gali užkilti į kokius 8-9 kuriam laikui
tai aš taip jau labai nepergyvenčiau
proto ribose. Aš prie 0 turėjau jau po metų rimto darbo su savim, aišku mano ir pradiniai parametrai buvo visai kiti, bet net jei pakiltų kuriam laikui kaip atsakas į kokį virusiuką ar ką ir būtų dar daugiau nei 5, tai tikrai neplakčiau savęs ir kitom nepatarčiau. Reikia pasekti crb: ar jis lėtinis, ar vienkartinis, ar tik kuriam laikui cikliškai pakyla. Menka čia bėda, o gerint galima visada
Žiūrint, nuo ko atsirado. Jei sukelia virusai, bakterijos, ar kiti organų uždegimai (įsisenėję) gydyti juos. Man tai buvo ir dėl lėtinio uždegimo žarnyne, tai dieta, papildai, vitaminai, mineralai, kad sutvarkyti tai, bet pagrinde mityba, be jos niekur. Jei kažkokie sąnarių reikalai, tai reikia juos tvarkyti. Kitaip tariant, atrasti, dėl ko pakilo ir gydytis. Taip pat ir crb pakilimas skirtingas kiekvienam žmogui net panašiose situacijose, tai reikia žiūrėtis savęs individualiai. Kartais atrasti nėra paprasta, man ir visi medikai skėsčiojo rankom tik.
Mitochondrijoms pirmiausia svarbu maistas, paprastai sakant "don't eat crap", joms "užmaitinti" reikia angliavandenių, bet tų paprastų, "tikrų" produktų, o ne pusgaminių; pvz kruopų (grikiai, ryžiai), o ne miltinių gaminių (bandelės, keksiukai ir kt.); cukrus neigiamai veikia mitochondrijas, ypač tas baltas. Tai vėlgi, vaisiai dar ok, bet saldainiai, šokoladukai - ne. Viskas, kas staigiai užkelia cukraus kiekį kraujyje, o jis paskui krenta, yra negerai. Tiek daug nepasakodami vaisingumo spec. tiesiog pasako, kad reikia tikrint gliukozę, insuliną, homa-ir, kad būtų kokybiškesnės kiaušialąstės. Kitaip tariant, stabilus cukraus kiekis kraujyje lygu geras mitochondrijų darbas. Todėl ir su pks dažnai turint nestabilų ckraus kiekį kraujyje metforminas ir, aišku, priešuždegiminė, stabilų cukraus kiekį palaikanti dieta yra labai naudinga, kitaip kiaušialąstės būna prastos (-esnės) kokybės. Kaip ir su endometrioze - ji gi ir uždegiminė, tuomet būna prastesnės kokybės kiaušialąstės. Tai yra apsunkinančių būklių ir be pakilusio crb. Bet sveikų angliavandenių ir riebiųjų rūgščių reikia, tą ir turbūt girdėjai, kad gerai vaisingumui
Kai kurie taiko protarpinį badavimą. Keto dieta gerai suveikia toms, kurios turi antsvorio, bet paskui reikia truputį įvedinėti angliavandenius, nes pradžioje mitochondrijos abai pagerinę darbą, paskui jau gali ir nukentėti. O šiaip tai svarbu neužkandžiauti, turėti normalius tarpus tarp valgymų. Taip pat svarbu išsimiegoti, valdyti stresą (kažkoks hobis, meditacija, masažai, akupunktūra, akupresūra ir t.t. ir pan. kas tinka/patinka), pajudėjimas - lengvas sportas. Šičia tas pats kas ir su imuno reikalų gerinimu, kaip ir visur
Yra ir papildų, manau ir jų reikia, bet jei nedaroma bent kažkas iš anos pastraipos, tai toks tik bandymas apkaišiot dideles skyles. Vitaminai: c, d, e, ir ypač b vitaminai; mineralai : geležis, magnis, kažkiek kalcis; lipidai; kofaktoriai ir antioksidantai: glutathionas arba jo prekursoriai, alpha lipoic rūgštis, co q10, nadh, pqq; kiti antioksidantai, pvz. kurkuminas, transporteriai, pvz. l karnitinas.
Visos iškart griebiasi coq10 (geriau ubiquinolis), ir gerai, bet mažai kas žino, kad magnis dalyvauja kiekvieno proceso metu, t.y. yra 8 etapai ir magnis reikalingas jiems visiems, kai tuo tarpu coq10 tik 1. Tikrai nesakau negerti coq10, bet visos taip dažnai puolasi prie tų "ekstra" ir "ypatingų fintikliuškų" ir praleidžia tuos esminius pagrindinius. Magnį patarčiau ne tik oksidą ar citratą, o labiau orientuotus link atp. Būtinas kuris nors antioksidantas (tikrai padės kristi ir crb ;) ); pqq padeda kurti naujas mitochondrijas, nors tai gan naujas papildas rinkoje. Antioksidantai pareguliuos th1 th2 santykį, paramins tnf alpha
Jei dar prijungti omega 3 ir d (šiaip ar taip ir dėl mitochondrijų vartojama, ir dėl implantacijos, ir dėl hormonų ir dėl daug ko), gerus probiotikus, ir gaunasi visai neblogai. Aišku, nereikia susiverst visko, ir ypač pridubliuot. Manau, labai svarbu saikas. Man padėjo glutathionas, po to ala; ir ištisai vartojau kurkuminą, užsitikrinu vitaminus, mineralus (man dėl celiakijos tai sunkiau). Bet aišku, visų pirma tie kasdieniai dalykai, kuriuos visos lyg ir žino, bet daryt sunku. Yra toks posakis - you can't outsupplement a bad diet. 100proc. pasirašau. Tai tas, mano nuomone, galioja tiek imuno reikalam, tiek mitochondrijom. Visam vaisingumui iš tikro
jei nėra bėdų, ir lengvai ir greitai pastojama - tai tiek to, kaip norisi. Jei ne, tai pagrindas čia. Aišku, ir surasti, bei tvarkytis su crb sukėlėju. O visa kita tai tik padedantys priedai, kurie irgi reikalingi; nepamiršt pagrindų, "gerų pamatų" ir tuomet jau visus tuos ekstra dalykėlius, kurie irgi labai į temą, bet be gero pamato visas statinys apgriuvęs, kad kiek tų ekstra kaišioji.