Juditel3 parašė:
o kaip reiktų rašyti?
Karta per savaite. Vedeju.
Juditel3 parašė:
o kaip reiktų rašyti?
Karta per savaite. Vedeju.
amiunte parašė:
Kalbama ne apie leksiką, o žodžių darybą. Nėra žemaičiuose priešdėlio DA. Ji atsirado visai neseniai, ir gadina gyvenimą suvalkiečiams lygiai taip pat, kaip ir dzūk…
Tai kad yra. Ir gan senai. Dar vaikas buvau, tačiau pamenu senelius vartojant šitą priešdėlį
Juditel3 parašė:
o kaip reiktų rašyti?
Kartą per savaitę, laidos vedėjai.
Perliuko mama parašė:
Grožinėj literatūroj, ypač senesnės kartos, tai pasitaiko. Kodėl negalima taip rašyti? (Kad būtų aiškiau, galūnių derinimą žinau ir moku)
Todėl kad lietuvių kalboje yra aiškios giminės kategorijos. Pakabinę nosis merginos skamba taip pat, kaip miela vyras. Aišku, gyvename Končitos Vurst laikais, bet vis dėlto...
amiunte parašė:
Todėl kad lietuvių kalboje yra aiškios giminės kategorijos. Pakabinę nosis merginos skamba taip pat, kaip miela vyras. Aišku, gyvename Končitos Vurst laikais, bet v…
Vartojama grozinej literaturoj. Bendrinej kalboj nelabai tinka.
Mary.S parašė:
Tai kad yra. Ir gan senai. Dar vaikas buvau, tačiau pamenu senelius vartojant šitą priešdėlį![]()
50 ar 60 metų nėra seniai. Ir tai tikrai rusiškas palikimas, kuris nėra būdingas tik žemaičiams. Mano uošvienė suvalkietė mane į neviltį varo su nedakeptais ar nedavirtais patiekalais. Pati esu žemaitė. Negirdėjau DA vaikystėje. Ir dabar nelabai girdžiu, tiesą sakant.
Mary.S parašė:
Tai kad yra. Ir gan senai. Dar vaikas buvau, tačiau pamenu senelius vartojant šitą priešdėlį![]()
Seneliai ir kurtke ir duhovke vartojo
Da- tikrai nevartotinas ir ne zemaitiskas.
dayaNuray parašė:
Vartojama grozinej literaturoj. Bendrinej kalboj nelabai tinka.
Vartojama, bet kas leidžiama Jupiteriui, neleidžiama jaučiui. Poezijoje ir neretai prozoje nededami skyrybos ženklai...
amiunte parašė:
Vartojama, bet kas leidžiama Jupiteriui, neleidžiama jaučiui. Poezijoje ir neretai prozoje nededami skyrybos ženklai...
Tai ta ir sakau. Ar ne?
amiunte parašė:
50 ar 60 metų nėra seniai. Ir tai tikrai rusiškas palikimas, kuris nėra būdingas tik žemaičiams. Mano uošvienė suvalkietė mane į neviltį varo su nedakeptais ar neda…
Nežinau, iš kurio jūs miesto, tačiau Plungėje "da" puikiai prigijęs. "Dadietė, dapėltė, daetė, dadarytė, dastūmtė" ir t.t.
5 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
23 testuotojų vertinimai