laukiustebuklėlio parašė:
labai gražiai surašytos visos grikių, ryžių maistinės savybės. bet pasakykit, kiek ten naudingų medžiagų lieka po ilgo virimo? nes kaip suprantu tas kruopas labai i…
Na, mikroelementai net pelenuose lieka, tai is po ilgo virimo irgi neturetu isnykti. Kitsa dalykas, kad vienas is variantu gaminant, sumalama i miltus, is tu miltu gaminamas klijukas. Tada verdama apie 15 min. As kruopas sau ilgiau verdu
Na, ir mamos piene yra kalcio, bet kazkaip jei mamai mazakraujyste (gelezies truksta) ir vaikui rizika dideja tureti mazakraujyste... matyt kazkiek visgi pasisavina net ir su pienu.
Trecias dalykas, kad maitinant klijukais senais laikais tikrai anksti primaitindavo. Gal net per anksti.
GretaDumciute parašė:
Taip viduriukai jau susitvarke pagaliau mazylis laisvai tustinasi be jokiu skausmu
nuo siandien jau isivesime ir ryziu klijuka tad vvalgysime viena kart avizu ki…
Dziugu, kad vaikui jau geriau.
Manau vaiko nuotaika, vaiko sveikatos pozymiai (viduriai, oda, augimas, sloga/jos nebuvimas, jautrumas infekcijoms) yra esminiai dalykai atsirenkant maista.
----
Visgi siulau misinuku taip juodai nenurasyti. Misinukas misinukui nera lygus. Yra geresniu, yra blogesniu.. Kai litras pieno kainuoja vos ne eura, o puskilogrami misinuko miltuku galima nusipirkti uz 3-4eur... naturalu kad to karves pieno ten ne taip jau ir daug, o jis pakeistas chemija ir pakaitalais. Kazkuri misinuka kai ziurejau, sudetyje pienas pagal kieki dar po 3 ar 4 kitu produktu buvo.
Bet isianalizavau sudetis, klijuku sudetis, vaiko poreikius... priejau prie isvados, kad geras (pabreziu, geras) misinukas yra geriau nei klijukai. Sau issiskyriau du favoritus tarp misinuku: Lactana ir Holle. Labai labai is bedos, nes pastebimai prastesnis, Hipp organic. Visi isvardintieji ekologiski, t.y. pienas geros kokybes (parduotuvej sviezio tokio rasti sunku), ir skaitant sudeti neatrodo, kad chemikas supyle, kas po ranka papuole.
----
Del pieno neatsiradimo ir man atrodo kad truputi nusisnekejo medikai... mano mamai pvz tik po 4 paru pienuko pirmi lasai pasirode, man sestoje paroje krutys vos vos silti pradejo ir viena kita lasiuka jau turejau (visa ta laika sazininkai dirbau su pientraukiu, nes vaikas nedirbo visai.. del mano neisprusimo ir mediku durnumo). Ateiciai siulau paskaityti Vitkausko knyga, daug geros informacijos ten.
Na vaistai ir pienas atskira tema, nenoriu i ja veltis.
----
Sekmes augant!