Cavy parašė:
Labai skaniai atrodo. Kai varydavom į kokį restoraną dažnai pasiimdavau. Namie taip ir nedrįsau gaminti(aisku vėlgi būčiau vienintelė valganti) 🤫😅
ant alyvuogių aliejaus pakepiau smulkintą porą ir šalotinius svogūnus, subėriau paelos prieskonius, nuplautus ryžius ir raudonojo vyno actą (pilu vyna jei turiu atidarytą butelį), dar pakepinau šiek tiek viską, tada sudėjau kelis nuluptus supjaustytus pomidorus ir šiek tiek sultinio. Viskas pasigarina, nugaravus vėl šiek tiek sultinio, na taip kelis kartus papildai kol ryžiai pasigamina. Ir galiausiai ant viršaus midijos, dangtis, išsigarina ir laikas valgyti
prieskoniai tokie - https://epromo.lt/en/grocery/world-cuisine/spices-and-salt/spice-mixes/mixture-of-spices-carmencita-for-preparing-paella-20-g
jei be mišinio darau, tai dedu šafraną, paprikos miltelius ir česnakus.
O dėl midijų, tai jos labiau garinasi, o ne verda. Šviežias reikia atrinkti, bet man sakyčiau normalios pasitaiko. O jei šaldytos, tai jos jau būna apvirtos, nereikia atrinkinėti atsidariusių.
Šiaip greitas patiekalas, gal tik skamba sudėtingai. Tikrai greičiau už tradicinius lietuviškus kokius balandėlius ar žemaičius