Visdarlaukianti parašė:
Kai gimsta vaikelis, tėvas parašo prašyną darbovietėje, užsipildo prašymą sodroj, toks klausimas: ar reikia darbovietei pateikinėt vaiko asmens kodą, ar gali darbda…
Mano vyro darbdaviai klausė vaiko asmens kodo
Tėvystės atostogų trukmė yra 30 kalendorinių dienų. Jas galima naudoti nepertraukiamai arba skaidyti į dvi dalis. Skaityti
visą straipsnįVisdarlaukianti parašė:
Kai gimsta vaikelis, tėvas parašo prašyną darbovietėje, užsipildo prašymą sodroj, toks klausimas: ar reikia darbovietei pateikinėt vaiko asmens kodą, ar gali darbda…
Mano vyro darbdaviai klausė vaiko asmens kodo
Sveikos mamos
Kazkur praleidau kazka galbut,teveliui darbe parasyt prasyma del atostogu reik jau tik gimus vaikeliui,jei net iskart ta diena iseit nori,taip? bet zodziu darbdavi tiesiog ispeti reikia is anksciau arne? tiesiog paminet numatyta gimdymo data,o jei jau gausis anksciau
tai kaip sakant kaip bus taip bus,ant kitos dienos ir iseis tu atostogu,tiesa?
Karolynchik parašė:
Sveikos mamos![]()
Kazkur praleidau kazka galbut,teveliui darbe parasyt prasyma del atostogu reik jau…
Prasyma parasyti gali ir anksciau, tiesiog susitarti, kad paskui jie irasytu vaiko gimimo data. O siaip tai tevystes atostogos suteikiamos iki kol vaikui sueis 3 men (arba iki kol vaikui sueis 6 men, jeigu komplikuotas gimdymas bus).
sveikos,
klausimelis. as pati nedirbu.. o vyras mano dirba stazo turi nemazai.
ar galima gauti pinigus nuo jo algos visus metus.. ir man priziuret vaika. ir kad jis toliau eutu i darba tuo metu ir gautu alga..
kad antrus metus galima taip as zinau.o kaip del pirmu metu?
aciu
Na o seip realiai pamascius,kokia nuomone jau patyrusiu mamu is patirties ir dar tik busimu pirmakarciu apmastymai,ar naudinga,verta ar kitaip kazkaip,teveliui iskart iseiti atostogu vos gimus mazyliui?
O gal visgi tetis naudingesnis ir jam paciam smagiau tarkim imti atostogas paskutini galima,ta treciaji vaiko menesi
kai mamai nebereik kas 2-3 val maitinti diena/nakti(zinoma jei mazyliui nera poreikio keltis nakti daznai pavalgyt,ko negaliu dabar dar zinot)
Karolynchik parašė:
Na o seip realiai pamascius,kokia nuomone jau patyrusiu mamu is patirties ir dar tik busimu pirmakarciu apmastymai,ar naudinga,verta ar kitaip kazkaip,teveliui iska…
Tiek gimus pirmajam vaikui, tiek antrajam, vyras atostogavo pirmąjį mėnesį. Tai buvo didžiulė pagalba, kadangi pačiai reikėjo taip pat sustiprėti po gimdymo (plyšimų), padėdavo ir vežimą nusinešti ir visus formalumus mieste susitvarkyti, o mes su vaikiukais tik namuose daugiausia laiko, nes pirmaisiais mėnesiais, valgė abu tikrai ne kas dvi/tris valandas, o net dažniau. Ritmas šioks toks antro mėnesio pabaigoje įsitvirtino. Manau, kad tai labai individualu, kada geriausia atostogauti.
Karolynchik parašė:
Na o seip realiai pamascius,kokia nuomone jau patyrusiu mamu is patirties ir dar tik busimu pirmakarciu apmastymai,ar naudinga,verta ar kitaip kazkaip,teveliui iska…
Pirmą, su dukra buvau kirpta skersai išilgai, sedėt negalėjau, pagalbos labai reikėjo, plius kol įsivažiuoji..
5 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai